Republika e Kosoves

Deçan

Sporti

Sportet më të zhvilluara në Deçan janë: futbolli, hendbolli, atletika etj.

Aktualisht ekipet sportive më të njohura janë:

  • Klubi Hendbollistik për femra “Deçani“
  • Klubi Hendbollistik për meshkuj “Deçani“
  • F. “Deçani“
  • V. për femra “Deçani“
  • Gjithashtu Klubi i Atletikës “Deçani“
  • F. “Besa“ Irzniq
  • Klubi i Kick Boxit “Shkelzen Haradinaj” Deçan,
  • Klubi i shahut “Zeq Hasaj” liga e I-rë superiore,
  • Shoqata e gjahtarëve “Agim Selmanaj”.

Në Deçan kemi shoqërinë Bjeshkatare Alpiniste “Shkëlzen Haradinaj” që përfaqëson Deçanin në sportin e Bjeshkatarisë–Alpinizmit. Gjithashtu, janë edhe klubet nëpër shkolla që janë zakonisht ekipet e shkollës të cilat i seleksionojnë arsimtarët e kulturës fizike nëpër shkollat e tyre, aty formohen klube në të gjitha disiplinat sportive, si në: Hendboll, Volejboll, Futboll, Basketboll, Ping-pong, Atletikë, etj. Këto ekipe janë të gjinisë femërore dhe mashkullore dhe marrin pjesë në gara në mes shkollave qofshin gara komunale apo me karakter më të gjerë.