Lajme

Kuvendi Komunal i Junikut, sot votoi për shtyrjen e aprovimit te buxhetit te Komunës për vitin 2016
01 tetor 2015
Kuvendi Komunal i Junikut, sot votoi për shtyrjen e aprovimit te buxhetit te komunës për vitin 2016, duke shprehur pakënaqësinë me ndarjet buxhetore qe i janë bere komunës se Junikut nga Ministria e Financave.
Arsyetimi bazohet në zvogëlimin e buxhetit të komunës se Junikut për 114,468.00 Euro, krahasuar me vitin 2015.
Shqetësim serioz nga ky ndryshim paraqet buxheti për investime kapitale, ku për vitin 2016 janë parapare vetëm 77,791.00 Euro ( që mbetën të financohen të gjitha nga të hyrat vetanake te cilat priten qe te inkasohen gjate vitit 2016) ose shprehur në investime për koke banori 12.79 Euro.
Po ashtu edhe te kategoria e pagave dhe mëditjeve ka shkurtime buxhetore, përkundër asaj që nuk kemi shkurtime te stafit.
më shumë...

Zv. Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit z. Rexhep Hoti në përkrahje të projekteve të trashëgimisë kulturore të Komunës se Junikut
01 tetor 2015
Zv. Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit z. Rexhep Hoti sot vizitoj Komunën e Junikut duke u pritur nga i pari i kësaj komune z. Agron Kuçi. Vizita e tij ishte në përkrahje të Komunës së Junikut nga ana e Ministrisë së Kulturës, Rinis dhe Sportit e cila veçanërisht në fushat e trashëgimisë kulturore në restaurimin e kullave dhe objekteve tjera si “ Valavica” , ku zv. Ministri z. Hoti shprehu vullnetin e tij që në emër të Ministrisë të ndihmoj në restaurimin e “ Valavicës “ së vetme në rajon. Ky objekt në vete ka tri funksione të epokave të ndryshme : Mulliri me ujë, Sharra me ujë dhe përpunimi i leshit me ujë.
Kryetari i Komunës se Junikut z. Agron Kuçi shpalosi para zv. Ministrit projektin e një pallati kulturor i cili është i gatshëm në detaje dhe ka një dizajn që gërshetohet ne ambientin e Kullave të Junikut.
Edhe këtë projekt zv. Ministri Hoti u zotua që do ta përkrah dhe se shpejti pritet të nënshkruhet një memorandum që së bashku me Komunën të financojnë këtë projekt me karakter te veçantë kulturor dhe arkitektural.
Duke falënderuar zv. Ministrin Hoti i cili nder të tjera theksoj se Juniku ka dhënë shume për historinë dhe trashëgiminë kulturore kombëtare dhe meriton një përkrahje të veçantë institucionale.
Kryetari i Komunës dhe zv. Minsitri Hoti vizituan objekte te rëndësishme si bibliotekën Komunale, parkun “ Moronica” ,amfiteatrin natyror, qendrën rajonale turistike si dhe nënën e dëshmorit të kombit Gjeneral major Edmond Hoxha.
më shumë...

Reagim i kryetarit të Komunës së Junikut z. Agron Kuçi
28 shtator 2015

Me keqardhje i përgjigjem Ministrit te Financave, z. A. Hoti !

E para, se buxheti i aprovuar ne Komisionin e Granteve, ku marrin pjese edhe kater Komuna është një fakt publik, mirëpo pjesëmarrja e tyre është vetëm për dekor ngase ata gjithmonë janë te mbivotuar nga ana e Qeverise Qendrore.
E dyta
Nuk është kontestuese formula për grantin e përgjithshme. Shqetësimi dhe kërkesa e Komunës se Junikut ka te beje me atë se, formula e granteve nuk është respektuar nga ana e Ministrisë se Financave ne rastin e Komunës se Junikut, ne raport me disa prej komunave te cilat janë edhe me te vogla ne numer dhe territor.
Dhe e treta, nuk duhet ta ngatërrojmë formulën e granteve me investimet kapitale, ku pikërisht është edhe kërkesa kryesore drejtuar ministrit te financave për rishqyrtim te projeksionit buxhetor, ku këtu Komuna e Junikut është skajshmërisht e dëmtuar nga ana e Qeverise.

Ju faleminderit për mirëkuptim !

më shumë...

Komuna e Junikut e diskriminuar me ndarjen buxhetore nga Qeveria e Republikës së Kosovës
27 shtator 2015
Sot, Kryetari i Komunës së Junikut z.Agron Kuqi, në një konferencë për media ka shprehur shqetësimet dhe pakënaqësitë e tij dhe të qytetarëve junikas lidhur me ndarjen buxhetore për Vitin 2016 për Komunën e Junikut, të bërë nga Qeveria e Republikës së Kosovës. Ai ka thënë se me këtë ndarje Komuna e Junikut është e diskriminuar sidomos te investimet kapitale. Ndarja prej 77 mijë euro për investime kapitale tregon qartë se do të dëmtojë rëndë jetën e qytetatëve të kësaj Komune. Z. Kuqi ka treguar se disa herë iu është drejtuar Institucioneve Qendrore lidhur me ndarjen buxhetore, duke kërkuar që të rishiqohet prapë buxheti për Komunën e Junikut, mirëpo deri me tani nuk ka marrë asnjë përgjigje.
Nëse krahasojmë Komunat e tjera me Komunën tonë, del se ato kanë katër fish buxhet më të madh edhe pse kanë banorë më pak.
Andaj, nëse Qeveria e Republikës së Kosovës nuk ndërmerr masa për ndryshim të buxhetit, unë jam i shtrënguar që bashkë me qytetarët të dalim në protesta para Qeverisë për të kërkuar mjete më shumë dhe trajtim të barabartë me Komunat e tjera.
më shumë...

Njoftim Publik
08 shtator 2015

Njoftim Publik
26 gusht 2015

Njoftim Publik
29 korrik 2015

Njoftim Publik
29 korrik 2015

 

Statuti i Komunës


Qasja në dokumentet zyrtare


PZHK 2011-2023


PLVM 2012-2020


Statuti i Komunës


Aplikimi Online

Hyrja


Tatimi në Pronë


riatdhesimi.jpg

Donatorët


Raportet mbi Ndarjet dhe Shpenzimin e Parasë Publike