Vazhdojnë projektet në fushën e shëndetësisë | 2017-03-28

17629603_232829137185177_4375745066225104038_n.jpg

 Në kuadër të ndërmarrjes së masava për identifikimin dhe parandalimin e hershëm të sëmundjeve të ndryshme, në QKMF përfundoi projekti hulumtues për ndikimin e mjedisit në gjakun e banorëve të komunës sonë.Mostrat e gjakut, janë marrur në lokalitetet më të atakuara nga ndotja e mjedisit, analizat do të bëhen nga një institut mjekësor, kurse shërbimet do të kryhen falas.Studimi do të mundësoj orientimin e projekteve strategjike shëndetësore.

 

Komuna e Obiliqit e vendosur në heqjen e tërësishme të mbeturinave | 2017-03-28

17458289_232863037181787_8238598550016921631_n.jpg

 Komuna e Obiliqit, konkretisht Drejtoria për Mbrojtje dhe Mjedis së bashku me KEK-un, Deponinë Regjionale të Mbeturinave si dhe me mbështetjen e Stacionit Policor në Obiliq, sot ndërmorri aksionin e radhës për eleminimin e deponive ilegale të mbeturinave.

Kryetari i Komunës, Xhafer Gashi, tha se heqja e deponive të tilla do të vazhdoj edhe në të ardhme, duke u pasuar edhe me shpërndarje të kontejnerëve me qëllim të heqjes në tërësi të të gjitha mbeturinave në komunën tonë.

Nga ana tjetër, Skender Bucolli, tha se KEK-u do të vazhdoj të përkrahë komunën në projekte të tilla edhe në të ardhmen.

 

Homazhe në përvjetorin e familjes Rama dhe familjes Halimaj | 2017-03-27

 

Kryetari i komunës z.Xhafer Gashi së bashku me bashkëpunëtorët e tij dhe me                     kryeparlamentarin Kadri Veseli, bëri homazhe para lapidarit të dëshmorëve të familjes Rama dhe Halimaj. Në fjalën e tij zoti Gashi mes tjerash shtoi: " Përvjetorët e dëshmorëve na bëjnë që përveq krenarisë të kujtojmë sa kemi obligime në shtetndërtimin e vendit tonë, për të cilin ata u flijuan". Familja të ndihet përher krenare ndërsa ne t'i përkujtojmë dhe nderojmë përmot. Edhe kryeparlamentari Veseli shprehu mirënjohjen e tij për familjet e dëshmorëve ndërsa pranoj që neve na takon të punojmë për shtetin dhe institucionet e tij. 
 

Takim me UNICEF-in | 2017-03-27

17553824_232502667217824_8940902435629853765_n.jpg

 Kryetari i Komunës, Xhafer Gashi, së bashku me drejtorin e Drejtorisë së Shëndetësisë dhe Mirëqenjes Sociale, Ibush Mjekiqi dhe drejtorin e QKMF-së, Haki Jashari, takuan sot z. James Mugaju, Zëvendës-shef i zyrës së UNICEF-it në Kosovë.Në këtë takim, u diskutua për projektin "Vizita shtëpiake" nga stafi shëndetësor

.Në kuadër të këtyre vizitave, do të vizitohën nga stafi shëndetësor, nënat shtatzëna dhe fëmijët deri në moshën tre vjeçare.Ky projekt ka për qëllim sensibilizimin e apo njoftimin e këtyre kategorive të shoqërisë lidhur me të drejtat e tyre në raport me shërbimet që ofrojnë institucionet shëndetësore, si dhe ofrimin e shërbimeve shëndetësore.

 

Në përvjetorin e Epopesë së Dukagjinit, marrin pjesë edhe përfaqësuesit e komunës së Obiliqit dhe qytetarë të shumtë | 2017-03-24

P1230937.JPG

 Kryetari i komunës, Xhafer Gashi, së bashku me ekzekutivin, përfaqësuesin e shoqatave të dalura nga lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës dhe qytetarë të shumtë të komunës sonë, bënë homazhe në kompleksin memorial në Gllogjan.Kujtimi i përhershëm, mirënjohja dhe respekti për të gjithë të rënët për liri, janë më e pakta që mund të bëjmë për ta.Mungesa në këtë përvjetor e komandantit të kësaj zone, Ramush Haradinajt, për shkak të proceseve të padrejta ndaj tij dhe ndaj shqiptarëve në përgjithësi, është një mungesë e madhe, pasiqë Ramush Haradinaj është emblema e kësaj epopeje.Pas homazheve, delegacioni i komunës morri pjesë edhe në manifestimin qendror që u mbajt në qendër të Deçanit.

 

Shëndeti riprodhues dhe të drejtat riprodhuese, planifikimi familjar dhe parandalimi i IST-ve, përfshirë HIV/AIDS-in | 2017-03-23

17424894_230604987407592_3206263404095318847_n.jpg

 DKRS në bashkëpunim me znj.Marigona Bekteshi nga KOPF, realizojnë ligjëraten me nxënësit e klasëve të dhjeta dhe njëmbëdhjeta për shëndetin dhe sëmundjet në jetën e njeriut e me theks të veçantë te të rinjët.

Kjo ligjëratë do vazhdojë për dy ditë, ndërsa në fund nxënësit do të çertifikohen nga KOPF-ja(Kosova Population Foundation).

Si në çdo aktivitet, projekt, seminar e të arritura të nxënësve e rinisë në përgjithësi, as këtë ditë nuk mungoi kryetari i komunës, njeri ky i cili në prioritet ka rininë dhe arsimimin e tyre, gjë të cilen e ka dëshmuar për këto tri vite të qeverisjes së tij, duke filluar nga infrastruktura shkollore e deri tek aktiviteti i tyre edukativo arsimor e kulturor. Falenderojmë kryetarin Xhafer Gashi për përkrahjen e vazhdueshme të tij ndërsa kjo ditë ishte për të një nga më të veçantat sepse vet rinia ja shpërbleu mundin duke arritur sukseset si: Me punen dhe sukseset gjatë 2016, nxënësja Liri Hashani u punësua pikërisht sot nga KOPF-ja, nga Mitrix Culture dhe DKRS rinia e Obiliqit do jenë nikoqire të hapjes së festivalit të të rinjëve në teatër në muajin maj, projekt ky i cili do përkrahet nga MKRS, rinia e Obiliqit do jet në marshin multietnik me gjashtë komunat e regjionit në muajin maj, në qershor rinia e Obiliqit do hap defilen në Bullgari, ku do përfaqësoj komunën e Obiliqit dhe historinë e saj në prezent të shumë shteteve. Falenderojmë rininë tonë shembullore për të gjithë moshatarët tjerë.

 

"Ne jemi të gjithë të barabartë" | 2017-03-23

17342640_230691524065605_1205717397053869562_n-(1).jpg

Kryetari i komunës ndanë kohë nga agjenda e tij për të gjithë qytetarët e komunës. Këtë e dëshmon rasti i ditës së sotme, ku ai, në bashkëpunim me nxënësit e shkollave të mesme, "Ismail Dumoshi" dhe "17 Shkurti", dhe stafin e DKRS, vizituan klasën e nxënësve me nevoja të veçanta në Obiliq.

Gjatë kësaj vizite, kryetari Gashi tha se edhe nxënësit me nevoja të veçanta duhet ta ndjejnë veten të barabartë me të gjithë nxënësit e tjerë.

“E falënderoj shkollën "Dr.Ibrahim Rugova" dhe drejtoreshën Shyhrete Gashi për bashkëpunimin dhe ndihmën e ofruar”, tha kryetari z. Gashi.

Pas përmbylljes së projektit, kryetari  z. Gashi dhuroi nga një libër për fëmijët. Si shenjë falënderimi, ndaj tij, njëri nga nxënësit i dhuroi kryetarit Xhafer Gashi një dhuratë punim dore.

 

Komuna e Obiliqit në bashkëpunim me donatorë i ndërtojnë shtëpinë familjes së Milazim Berbatovcit | 2017-03-17

P1230907.JPG

 Komuna në vazhdimësi është duke punuar në gjetjen e mundësive për ndërtimin e shtëpive të familjeve me gjendje të rëndë ekonomike. Ndërtimi i shtëpisë për familjen e Milazim Berbatovcit në fshatin Dardhishtë, është e nënta shtëpi që është  duke u ndërtuar që nga marrja e mandatit të Kryetarit Xhafer Gashi.

Kryetari i Komunës, Xhafer Gashi, e uroi familjen Berbatovci  për  fillimin e ndërtimin të shtëpisë së re.

Ai tha se se komuna do të vazhdojë me ndërtimin e shtëpive të tilla edhe për raste të tjera që kanë gjendje të rëndë ekonomike.

Nga ana tjetër, kryefamiljari Milazim Berbatovci e falënderoi kryetarin z.Gashi dhe donatorin për ndihmën që po i bëjnë në ndërtimin e shtëpisë.
Në vënien e gurthemelit të shtëpisë ishte edhe Hoxha Shaban Kosumi së bashku ne shumë qytetarë të fshatit Dardhishtë.

 

Komuna e Obiliqit ka përmbyllur ushtrimin fushor për reagim në raste emergjente “Veprimi i Shpejtë 10” | 2017-03-16

 17309656_227692147698876_415726756442181520_n.jpg

Ushtrimi fushor është bërë në bashkëpunim në mes Komunës së Obiliqit, FSK-së, KEK-ut, QKMF-së dhe KFOR-it. E kësaj here për të parë këtë ushtrim ishin prezentë edhe studentë të Fakultetit të Sigurisë Publike.

Kryetari i Komunës së Obiliqit Xhafer Gashi ka thënë se ky është një operacion i përbashkët me të gjithë akterët që merren me çështje të kërkim shpëtimit dhe trajtimet e të gjithë atyre që mund të pësojnë lëndime në rast të situatave emergjente dhe katastrofave të ndryshme. Kryetari Gashi tha se ky ushtrim ishte një koordinim me zjarrfikësit, shërbimet shëndetësore dhe policinë.

"Ishte për neve një veprim i mirë dhe i koordinuar në mes të gjithë këtyre akterëve në demonstrimin e kryerjes së obligimeve të tyre në situata të jashtëzakonshme, në veçanti është me i përgëzu FSK-në që ka përfunduar një aktivitet jashtëzakonisht të mirë dhe ka dhënë një dëshmi më shumë për ndërrimin e misionit që tani pritet shumë shpejtë të ndërrohet me ligj dhe marrjen e detyrave të reja", ka thënë kryetari Gashi.

Gashi ka thënë se në këtë ushtrim ka pasur edhe demonstrime të ndryshme si në kërkim shpëtim dhe më asgjësim të forcave të armikut në bashkëpunim me të gjithë akterët e cekur më lartë.

"Unë preferoj që edhe komunat e tjera edhe institucionet e tjera të ofrojnë mundësi për trajnime të tilla me qëllim që të vetëdijesohemi të gjithë që në situata të jashtëzakonshme të veprojmë bashkë", ka shtuar ai.

Kurse gjenerali i FSK-së, Gëzim Hazrolli pas përfundimit të këtij ushtrimi ka thënë se ky i fundit ka qenë shumë i suksesshëm falë angazhimit të të gjitha institucioneve pjesëmarrëse.

"Ushtrimi ka qenë i sukseshëm falë angazhimit të të gjithë institucioneve,  duke filluar nga kryetari i komunës, Policisë së Kosovës, Agjencionit të Emergjencave, Zjarrfikësve, Kryqit të Kuq dhe të gjitha institucioneve lokale dhe qendrore. Misioni ynë është që dalëngadalë të punojmë së bashku me institucionet lokale dhe qendrore që kapacitetet e menaxhimit të mbrojtjes civile t’i bartim dhe së bashku të ngrisim nivelin e gatishmërisë për raste  të nevojave. Ky ishte ndër ushtrimet më të suksesshme, por pa dyshim që edhe në këtë ushtrim, kemi gjetur shumë mësime”, ka thënë ai.

I pyetur se si e konsideron procesin nëpër të cilin pritet të kalojë FSK-ja, Hazrolli u shpreh se sot kanë ardhur që të ngrisin bashkëpunimin me komunën dhe institucionet tjera.

"Sot jemi në këtë ushtrim dhe prioritet i yni ka qenë që të zhvillojmë një ushtrim dhe të ngrisim bashkëpunimin me komunën dhe institucionet tjera dhe definitivisht ky është misioni që kemi pasur si synim dhe mendoj se ka qenë ushtrim i suksesshëm", ka pohuar Hazrolli.

Ushtrimi fushor në Komunën e Obiliqit ka zgjatur tri ditë.

 

Komuna e Obiliqit organizon ushtrim për reagim në raste emergjente | 2017-03-14

 

P1230518.JPG

Komuna e Obiliqit gjegjësisht Drejtoria e Shërbimeve Publike Emergjente ka organizuar një trajnim “Ushtrimi fushor veprimi i shpejtë 10 “, në bashkëpunim me Policinë, Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK), Kryqin e Kuq, KEK-u dhe KFOR-in se si duhet të reagojnë në raste emergjente.

Është hera e parë që organizohet një trajnim i tillë ku janë përfshirë edhe KFOR-i si bashkëpunues.

Kryetari i Komunës së Obiliqit, Xhafer Gashi, ka thënë se ky trajnim ka filluar si iniciativë e përbashkët e tyre, e FSK-së dhe KEK-ut, duke përfshirë edhe ata që merren me siguri, zjarrfikësit e ndihmën e shpejtë.

“Është një aktivitet tre ditor, ku do të praktikohen dhe simulohen situata të ndryshme. E keni parë edhe ju gjatë aktivitetit vendosja e shatorreve, salla operative e emergjencës, pastaj janë nxjerrë vendime që të shpallet zonë e rrezikshme gjatë këtij aktiviteti. Është simuluar kinse ka ndodhur një tërmet prej gjashtë ballës dhe nga ai moment, janë mbledhur të gjithë aktorët, të cilët janë të implikuar në këtë trajnim dhe bashkërisht i kemi ndarë detyrat duke vepruar në koordinim”, ka thënë Gashi.

“Ky aktivitet ishte i mirë, sepse këtij ushtrimi iu bashkua edhe KFOR-i për shkak se është paraparë edhe me program”, ka thënë ai.

Kryetari Gashi ka theksuar se kjo nuk është hera e parë që Komuna e Obiliqit bënë një ushtrim për raste të tilla, pasi që siç tha ai, inskenime të tilla janë bërë edhe nëpër shkolla, “por i këtij lloji si sot është i pari pasi që ka qenë me përmasa më të mëdha”.

“Nga aktivitetet e tilla ka mundësi të përfitojnë njohuri të reja të situatave emergjente dhe çdo njohuri është mundësi më e mirë për të kuptuar se si të sillemi në situata emergjente”, ka pohuar ai.

Të gjithë trupat duke përfshirë FSK-në, Kryqin e Kuq, zjarrfikësit e Policinë, kanë inskenuar kinse ka ndodhur një tërmet dhe se në Termocentralin “Kosova A”,  dhe se ka ndodhur një shpërthim dhe janë lënduar disa punëtorë.

Me të marrë këtë informatë të gjitha ekipet e shpëtimit kanë mbërritur në vendin e ngjarjes dhe kanë arritur që t’i nxjerrin këta persona nga depoja ku edhe kishte ndodhur shpërthimi, duke i sjellë në spitalin fushor që ishte inskenuar afër termocentralit.

Pas kësaj, po ashtu është simuluar edhe një aksident ku si pasojë e lëndimeve që kanë marrë personat në veturë, Shtabi Emergjent përmes FSK-së është detyruar të kërkojë ndihmë edhe nga KFOR-i, me ç’rast këta të fundit kanë ardhur me helikopterë dhe kanë bartur me vete për trajtim personat e lënduar.

Trajnimi do të zgjasë tri ditë rresht.

 

USAID nderon me mirënjohje Komunën e Obiliqit me rastin e përfundimit të programit AKT | 2017-03-09

17238842_10212250610243508_1753810746_n.jpg

 Misioni i Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Zhvillim (USAID) ka nderuar sot me mirënjohje Komunën e Obiliqit  me rastin e përfundimit të suksesshëm të programit “Avancojmë Kosovën së Bashku “(AKT). Mirënjohjen, nënkryetarit Nysret  Kelmendi ia ka dorëzuar drejtori i misionit të USAID-it në Kosovë, James Hoppe.

 

Komuna e Obiliqit shënoi 8 Marsin | 2017-03-08

17199232_10212219808073473_1017102081_n.jpg

 Për nderë të Ditës së Gruas - 8 Marsit, në emër të kryetarit, përfaqësuesit nga ekzekutivi, u dhuruan lule të gjitha grave të punësuara në Komunën e Obiliqit dhe QKMF, në shenjë respekti për kontributin dhe punën e tyre në institucion, duke uruar që vitet e ardhshme rëndësia e gruas dhe zëri i tyre të ndihet sa më fuqishëm.

Urime!
 

Urimi i kryetarit te komunës së Obiliqit z.Xhafer Gashi, me rastin e Ditës së Mësuesit | 2017-03-07

 13592160_1117376428335700_6231433262196404320_n.jpg

Të dashur dhe shumë të respektuar mësimdhënës të të gjitha niveleve në komunën tonë.

Të gjithë juve ju uroj këtë ditë dhe ju falenderoi për kontributin e dhënë në vazhdimësi për ngritjen e cilësisë në arsim.

Një mirënjohje e veçantë për të gjithë brezat e nivelit mësimdhënës të cilët kanë kontribuar në ruajtjen e frymës së identitetit tonë kombëtar.

Pa kontributin e juaj, do ishte shumë e vështirë që si shoqëri të rrugëtonim në drejtim të bërjes së shtetit.

Natyra e kontributit tuaj ka evoluar dhe ndryshuar varësisht nga rrethanat politike e shoqërore.

Tani, juve të dashur mësimdhënës, ju mbetet të punoni maksimalisht në rritjen e cilësisë, që nxënësit tanë, te kenë njohuri dhe përgatitje të atillë që të sfidojnë edhe nxënësit e shteteve të tjera.

Me punën dhe përkushtimin e juaj, do të përcaktoni fatin e fëmijëve dhe shoqërisë në përgjithësi.

Respekt për të gjithë ju!

Kryetari i komunës Xhafer Gashi

 

 

Komuna e Obiliqit për nder të ditës së mësuesit, ndanë mirënjohje për shkencëtarin e vitit Doktor Shukri Klinaku | 2017-03-07

P1230485.JPG

 Sot, në Kuvendin Komunal u mbajt mbledhje solemne  për  të nderuar me mirënjohje  profesor Doktor Shukri Klinakun, i cili në këtë vit është zgjedhur shkencëtar i vitit në Kosovë.

Kryetari i Komunës Xhafer Gashi së bashku me ekzekutivin dhe Kryesuesi Adem Preniqi me asamblistët dhe qytetarë, ishin prezent  në sallën e kuvendit Komunal në Obiliq.

Kryesuesi i Kuvendi Adem Preniqi e hapi këtë mbledhje solemne para të pranishmeve, duke e prezantuar biografinë e profesorit dhe doktor shkence, Shukri Klinaku.

Kryesuesi Adem Preniqi  në fjalën e tij tha se “është nderë që komuna e Obiliqi e ka një profesor të madh dhe me tituj shumë të fituar ndërkombëtarisht. I uroj suksese për punë e mëtutjeshme”.

I pari i Komunës Xhafer Gashi tha se “vepra e Shukri Klinakut për vendin dhe Komunën tonë, është një shembull pasi që Shukriu ka qenë i burgosur politik ne kohërat e vështira dhe tani është një profesor shumë i vlefshëm duke lënë gjurmë në shkencë. Jam i nderuar që e ndaj  mirënjohjen. I uroi profesor doktor Shukri Klinakut shumë suksese në të ardhmen”.

Ndërsa, Profesor Shukri Klinaku në fjalën e tij tha “ndihem tejet i nderuar nga komuna ime për vlerësimin që po me bëni. E falënderoj kryetarin Xhafer Gashi dhe të gjithë të pranishmit këto për këtë mirënjohje”.
 

Kryetari i Komunës së bashku me bashkëpunëtor po merr pjesë në natën e zjarreve në Prekaz | 2017-03-07

17190539_223703854764372_3146733941615479077_n.jpg

 Në Prekaz, tek Kullat e Jasharajve, ka filluar manifestimi “Nata e Zjarreve”, i cili përmbyll manifestimin treditor tradicional “Epopeja e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës”.

Nata e zjarreve është dita e tretë e manifestimit Epopeja e UÇK-së, pas paradës së FSK-së me 5 mars në kazermën “Adem Jashari”, si dhe homazheve dhe akademisë përkujtimore me 6 Mars.

Manifestimi i është kushtuar rënies heroike të komandantit legjendar Adem Jashari, dhe familjes Jashari ,19 vjet më parë, në një betejë të përgjakshme që kishte zgjatur tri ditë e tri net mes forcave paramilitare serbe dhe kësaj familje.

Lavdi Dëshmorëve të Kombit !

 

Kryetari Xhafer Gashi shtron darkë për të gjithë mësimdhënësit e komunës sonë | 2017-03-07

17191386_223760101425414_7864744843975809516_n.jpg

 Pas përmbylljes se epopesë se UÇK ne Prekaz kryetari shtron darkë , për nder të Ditës së Mësuesit dhe në shenjë falënderimi për kontributin e dhënë, për të gjithë mësimdhënësit e komunës së Obiliqit u organizua darkë nga kryetari i komunës Xhafer Gashi.

Në fjalën e tij kryetari Xhafer Gashi i falënderoj për kontributin e dhënë të gjithë mësimdhënësit dhe kërkoi nga ta që të vazhdojnë të punojnë në drejtim të rritjes së cilësisë në arsimin shqip në komunën tonë.

Në fund kryetari ndau mirënjohje për katër mësimdhënësit tani në pension:

z.Ibush Hasani profesor i gjuhës shqipe nga SHMLP " Ismajl Dumoshi " - Obiliq

z.Sabit Dubova , mësues nga SHFMU" Fazli Grajqevci " - Hade .

z.Ahmet Krasniqi , arsimtar nga SHFMU" Naim Frashëri " - Breznicë.

z.Ferat Vrella , punëtor teknik nga SHMLP" Ismail Dumoshi " - Obiliq

Mirënjohje u ndanë edhe për mësimdhënës tjerë të dalluar .

Kryetari falenderoi donatorët pa të cilët nuk do të mund të organizohej kjo darkë e ditës së mësuesit .

DKRS në bashkëpunim me "Mitrix Culture", u përkujdesen që përmes shfaqjes teatrale të rikujtojnë sakrificen, kontributin e tyre nëpër etapa të gjata lufte e lirie në vendin tonë. Falenderojmë Mirsad Feratin dhe Marigona Bekteshi Ferati.
 

Kryetari Gashi me shumë qytetarë të Obiliqit bënë homazhe në Prekaz | 2017-03-06

17160979_10211872592595273_699989291_n.jpg

 Kryetari i komunës Xhafer Gashi së bashku me ekzekutivin, me përfaqësuesit e shoqatave të dalura nga lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, qytetarë të shumtë të komunës së Obiliqit, bënë homazhe në “Kompleksin Memorial të Jasharajve në Prekaz”.

Kryetari i kumunës Xhafer Gashi tha se në këtë vend ka filluar thyerja gati një shekullore e Serbisë në Kosovë dhe zgjimi i shqiptarëve për të luftuar shtetin serb në Kosovë."

E shenjt për ne është dhe do jetë gjithnjë sakrifica e Familjes Jashari dhe Komandantit Legjendar Adem Jashari”, u shpreh kryetari Gashi.

Në homazhet te kompleksi memorial i Jasharajve ishin edhe shkollat e mesme të komunës së Obiliqit.

 

Vëhet gurthemeli i qendrës së regjistrimit civil | 2017-03-03

P1230345.JPG

 Kryetari i komunës, Xhafer Gashi, së bashku me Zëvendësministrin e Ministrisë së Punëve të Brendshme, Valdet Hoxha, vënë gurthemelin e qendrës së regjistrimit civil.

Pas këtij akti, Kryetari i Komunës tha se investime të tilla, ndihmojnë komunën në ofrimin e shërbimeve më cilësore, njëkohësisht krijojn kushte më të mirë për punonjësit e sektorit civil.

Nga ana tjetër, Zëvendësministri, Valdet Hoxha, u shpreh i lumtur që është pjesë e fillimit të punimeve të një projekti kaq të rëndësishëm për komunën e Obiliqit.

Madhësia e këtij objekti është 1004.3m2,

Çmimi: 269,757.89 Euro,

Afati i përfundimit të punimeve është 120 ditë.
 

Takim me përfaqësues të Organizatës Botërore të Shëndetësisë dhe UNDP-së | 2017-03-02

17022494_221430684991689_7321610898459217433_n.jpg

 Në vazhdën e angazhimeve rreth implementimit të Ligjit për Obiliqin, Kryetari i Komunës, Xhafer Gashi, së bashku me drejtorin e Drejtorisë së Shëndetësisë dhe Mirëqenjes Sociale, Ibush Mjekiqi dhe drejtorin e QKMF-së, Haki Jashari, takuan sot përfaqësuesit e OBSH-së dhe UNDP-së.Në këtë takim, u diskutua për hartimin e një strategjie pesë vjeçare, në të cilën do të përfshiheshin komponenta e mjedisit dhe shëndetësisë.Kryetari i komunës, Xhafer Gashi, përmendi që statistikat e nxjerrura nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, për shkallën e lartë të të prekurve me sëmundje nga mjedisi i kontaminuar, kanë shërbyer në sensibilizimin e opinionit të gjerë, sidomos të Kuvendit të Kosovës, i cili ka ardhur në përfundim që miratimi i Ligjit për Zonën e Rrezikuar Mjedisore të Obiliqit dhe Rreth tij, do të ofrojë zgjidhje për të gjitha këto probleme, prandaj, bazuar në këto dhe në shumë bashkëpunime të tjera, si komunë jemi të gatshëm të shtrijmë bashkëpunimin edhe në këtë sferë.Përfaqësuesi i këtyre dy organizatave, Z. Andrew Russell, shprehi gatishmërinë e tij për të ofruar asistencë taknike në hartimin e kësaj strategjie.Në fund të takimit, palët u pajtuan që të avancojnë bashkëpunimin në drejtim të hartimit të kësaj strategjie, si dhe të përcaktojnë hapat e mëtejshëm.

 

Takim konsultativ me përfaqësues të Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe kompanisë projektuese | 2017-03-01

 P1230332.JPG

Kryetari i komunës, Xhafer Gashi, së bashku me drejtorin e Drejtorisë së Urbanizmit, Fatmir Berbatovci, takuan sot përfaqësuesit e Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe kompanisë projektuese.

Në këtë takim, u diskutua për realizimin e projektit të ndërtimit të qendrës së regjistrimit civil.

Kryetari i komunës, Xhafer Gashi, kërkoi nga kompania projektuese që të jetë bashkëpunuese gjatë realizimit të këtij projekti. Gjithashtu, kryetari Gashi shprehu gatishmërinë e komunës për të ofruar gjithçka që është në kompetencë të saj për t’i shërbyer realizimit të suksesshëm të këtij projekti kapital.

Në fund, u pajtuan që ditëve në vijim të bëhet vënia e gurthemelit të këtij objekti.

 
Duke paraqitur rezultatet 1-20 (of 1169)
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9 - 10  >  >| 

RSS

Sign in