Republika Kosovo

Gračanica

Почео тематски камп у Великом Градишту, деца посетила и Председништво Србије

2024/07/10 - 8:16

Боравак деце из Грачанице која су отпутовала на десетодневни камп на Сребрном језеру већ у прва два дана дочекало је низ прелепих обилазака а међу првима била је посета Председништву Србије.

У Великом  Градишту почео je први од три тематска кампа за децу и младе  а око тридесеторо деце из Грачанице, део су овог едукативно-спортског кампа на Сребрном језеру захваљујући Одељењу за спорт и омладину које је позитивно одговорило на позив општине Велико Градиште.

Са децом је отпутовао и директор општинког одељења за спорт Душан Цвејић који је у изјави за општинску информативну службу казао да је су деца позитивна, срећна и дочекана братски у Великом Градишту и Београду које су до сада посетили.

„ Деца су се првог дана посете упознала са садржајем кампа , посетили су спортску халу, кошаркашке терене, Камп „Тео 4“ општинску управу Велико Градиште. Јуче смо боравили у Београду посетили смо Храм Светог Саве а посебан утисак на децу оставио је пријем у Председништву Србије где их је дочекао председник Александар Вучић и уручио им таблет рачунаре. Имамо дивну децу и увек ћемо уложити максимални труд да им сваки дан не само током овог кампа учинимо радосним. Она заслужују подједнаке шансе као и сва деца у свету“, казао је Цвејић.

Током боравка у кампу деца ће имати прилику да се друже са младима из матице, да унапређују своја знања о српском језику, култури и историји.

Боравак деце на Сребрном језеру у оквиру кампа за младе  подржала је општина Велико Градиште  уз финансијску подршку министра Ђорђа Милићевића.