Republika Kosovo

Gračanica

Директор Цвејић и деца из Грачанице у посети Великом Градишту

2024/07/10 - 8:18

Тридесеторо деце из општине Грачаница, која бораве на Сребрном језеру, тренутно су део еколошко-образовног кампа у организацији Општине Велико Градиште. Обишао их је директор омладину и спорт Општине Грачаница Душан Цвејић.

Директор Цвејић, заједно са децом и њиховим пратиоцима, обишао је Општину Велико Градиште, где их је угостио председник Скупштине Владимир Штрбац.

Цвејић се у име Општине Грачаница и име деце, захвалио на топлом пријему и похвалио организацију еколошко-образовног кампа.

Окружен природним лепотама и историјским знаменитостима, овај камп на обалама Дунава, кроз различите радионице, пружа прилику свим учесницима да прошире своја знања из екологије и културног наслеђа.

Цвејић је посебно истакао важност оваквих инцијатива за едукацију младих и подизање свести о значају очувања животне средине. Он се посебно захвалио што је Велико Градиште омогућило боравак и учествовање 30-оро деце из општине Грачаница.

„На овај начин доприносите њиховом образовању и активном учешћу у заштити природе. Оно што је најважније, и сигуран сам у то, да сте нашој деци омогућила да одавде понесу много лепих успомена и стекну нова пријатељства, да на тренутак забораве специфичне услове у којима живе“, рекао је Цвејић.

Цвејић је за председником Скупштине општине Велико Градиште Владимиром Штрбцем разговарао о будућој сарадњи на пројектима који промовишу развој младих, спорт и екологију. У том смислу Цвејић је упутио позив председнику Штрбцу да посети Грачаницу, где би се додатно разговарало о могућностима сарадње.