Republika Kosovo

Gračanica

Општина Грачаница предала на употребу „Ђурђевку“ нови објекат

2024/06/06 - 2:06

Савремени објекат предшколске установе у Грачаници званично је данас предат на употребу запосленима и деци. Вртић је изграђен и уређен средствима општине Грачаница а деца ће, према најавама, од септембра започети боравак у њему.

Председница општине Грачаница проф.др Љиљана Шубарић  данас је у пратњи директора општинских одељења званично управи „Ђурђевка“ предала на употребу нови савремни објекат површине преко 1400 квадратних метара.

Председница Шубарић казала је током примопредаје објекта да ће општина Грачаница наставити да улаже у унапређење васпитно образовног система и запосленима а пре свега деци пожелела пуно дивних тренутака проведених у новом објекту.

„Циљ нам је да створимо безбедну и подстицајну средину у којој наша деца могу да расту развијају се и уче. Имајући у виду данашњи убрзани темпо живота посебно родитеља који су запошљени схватамо колико значај има изградња оваквих објеката и ми ћемо се као локална самоуправа трудити да обезбедимо најбоље услове за нашу децу јер то су прави мали бисери наше општине“, рекла је председница Шубарић.

Деца и васпитачи су за госте припремили пригодан програм а директорица предшколске установе „Ђурђевак“ Радица Парлић казала је да је нова зграда дечијег вртића од непроцењиве важности јер ће боравак деце и запослених у њој бити на завидном нивоу. Она је општини Грачаница захвалила на сталној подршци установи „Ђурђевак“.

„ У обданишту Ђурђевак уписано је 420 детета у осам објеката колико их тренутно имамо на територији општине. Код нас сваког дана траје упис и спремни смо да изађемо у сусрет свима. Овим објектом не само да добијамо нов и савремен простор него и боље услове који су од највеће важности за децу. Свака собица је лепо опремљена, свака има своје купатило а од септембра ћемо овде пребацити и централну кухињу као и три одељења припремног предшколског програма“, казала је Парлић.

Према плану са почетком нове школске године деца Ђурђевка почеће боравак у новом објекту. Према садашњем броју уписане деце, који није коначан, у новом објекту боравиће 120 детата не укључујући и број предшколаца чији је упис тек кренуо.