Republika Kosovo

Gračanica

Председница Шубарић обишла нападнутог Младена Ђошића

2024/07/10 - 8:21

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић, у пратњи саветника Саше Данића, обишла је Младена Ђошића из Доње Брњице, којег је недавно физички напао Албанац из тог места. Младену је том приликом поломљен нос и нанете друге повреде у пределу главе.

У разговору са Младеном и његовом породицом, председница Шубарић је казала да јој је веома жао због овог немилог догађаја, напоменувши да су овакви и слични инциденти неприхватљиви, да изазивају страх и осећај небезбедности код српске заједнице.

Младен, иначе радник Општине Грачаница, је председници Шубарић пренео детаље инцидента, рекавши да је осим физичке повреде доживео и озбиљну психичку трауму, те да је то имало посебан утицај на његовог малолетног сина који је све то посматрао. И он и његова породица уплашени су за безбедност.

Председница Шубарић је казала да очекује да ће надлежни органи утврдити све околности овог инцидента, те да ће најоштрије казнити нападача.

Истакла је да ће локална самоуправа у том смислу пружити сву могућу подршку и помоћ породици Ђошић, како би пребродили тешку ситуацију.

Шубарић је посебно нагласила да међународна заједница мора озбиљније да сагледа положај српског становништава на Косову и да не буде глува и слепа на овакве и сличне нападе.