Republika Kosovo

Gračanica

У току пријава за субвенције, председница Шубарић обишла Одељење пољопривреде

2024/03/22 - 1:28

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић обишла је Одељење за пољопривреду, где је у току пријава пољопривредника за програм директних плаћања за 2024. годину.

Председница Шубарић је ово општинско одељење обишла у пратњи новоименованих директора за пољопривреду, Небојше Николића и администрације, Драгише Стојановића, којим је пожелела пуно успеха у будућим активностима и обавезама.

Они су разговарали са службеницима за пријем захтева, као и са пољопривредницима који су стрпљиво чекали да конкуришу за остваривање права на овогодишње субвенције по хеттару биљне производње.

„Проверили смо да ли службеницима имају неопходне услове за рад и посебно ми је драго што су нам пренели да су спремни да свима изађу у сусрет и да ће све док траје рок за конкурисање захтеве примати и након радног времена. Док смо у разговору са пољопривредницима сазнали да им субвенције од великох значаја“, казала је Шубарић.

Новоименовани директор пољопривреде Небојша Николић истакао је да су овогодиши критеријуми, као и прошле године, поједностављени, те да се све завршава у том одељењу.

Пољопривредници могу захтеве за доделу субвенција предати лично у канцеларији одељења за пољопривреду у згради пословног центра у Грачаници сваког радног дана од 9 до 16 часова. Уз апликацију пољопривредници предају копију личне карте, пожељна је потврда из банке да је активан жиро рачун и изјава под материјалном и кривичном одговорношћу која се потписује у Канцеларији одељења за пољопривреду.

Пријава траје до 12. априла 2024. године у 16 часова.