Mirësevini në Dragash


Faqja e Dragashit do te jetë faqja, ne të cilën qytetaret e komunës sonë, por edhe me gjere, mund të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe te qytetareve tanë.!

 

Historiku

QYTEZA E DRAGASHIT (SHARRIT)

Dragashi (Sharri), është i ngritur në kufi ndërmjet dy trojeve, të Opojës dhe Gorës. Të dy këto troje paraqesin dy etnitete me gjuhë  të ndryshme. Opoja etnikisht e pastër me shqiptarë e me gjuhën e tyre shqipe dhe Gora etnikisht e pastër vetëm me goranë – myslimanë, me gjuhën e tyre specifike gorane. Kjo qytezë, është qendër Komunale, e cila shtrihet në jug të Prizrenit, në malet e Sharrit, në lartësi mbidetare rreth 1050.m. Ajo lidhet me Prizrenin me  rrugë të asfaltuar rreth 37.km.  Ka mbi 4000 banorë të përzier shqiptarë dhe goranë. Kjo qytezë përmendet relativisht vonë si qendër komunale, diku nga viti 1935. dhe emërtohet  Dragash..

Lajme

Udhëheqësja e Drejtoratit te Rrjetave dhe Telekomunikimeve ASHI vizitoj KK-Dragash
11 qershor 2015
 Ne kuadër te ngritjes se kapaciteteve, performances së rrjetit të shtetit si dhe sistemit te telefonisë digjitale VoIP,  komuna e  Dragashit, ka siguruar një mbështetje nga Agjencia e Shoqërisë së Informacionit e cila është ne kuadër te Ministrisë se Administratës Publike.

Me qëllim të shikimit të gjendjes për se afërmi si dhe bashkëbisedimit znj. Merita Seferi Haxhiu, udhëheqëse e Drejtoratit te Rrjetave dhe Telekomunikimeve ASHI , se bashku   me një pjesë te stafit kane vizituar komunën e Dragashit ku janë pritur nga z. Avni Nebiu, Drejtori i Administratës.

Ku u tha se projektet e tilla do të ndihmojnë komunikimin dhe shërbimet më efikase në administratën komunale.

 

më shumë...

Njoftim
10 qershor 2015
 Njoftohen qytetarët e komunës sonë, se në respekt të 15 Qershorit- Ditës së

Çlirimit, Drejtoria për Kulturë, Rini e Sport, organizon aktivitete të ndryshme kulturo sportive 

Agjenda e Aktiviteteve:

Më 14.06.2014 ( e diel) në Mejdan, me fillim në ora 1600,  organizohet Gara e Vrapimit të Kuajve.

Më 15.06.2014 ( e hënë)

Akademi Solemne ( Salla e Kuvendit Komunal) – ora 1000

Vizitë varrezave të Dëshmorëve në Dragash e Buqe – ora 1030

Në programin kulturo - artistik, në Platon e Qytetit, me fillim në ora 1200 , do të marrin pjesë shkollat pjesëmarrëse të “Festivalit Rinor – 2015”, me pikat më të suksesshme të përzgjedhura nga juria e festivalit, si dhe këngëtarë të njohur nga komuna jonë.

 Urime Dita e Çlirimit !

 

më shumë...

Komuna e Dragashit dhe Komuna Sapanxha janë bërë komuna binjake
19 maj 2015
 Pas korrespondencës dhe vendosjes së kontaktit në mes të komunës së Sapanxhës dhe komunës së Dragashit, kryetari i komunës së Dragashit Salim Jenuzi, së bashku me delegacionin e tij, i përbërë nga Kryesuesi i Kuvendit dhe drejtorët e vizitoi kryetarin e Komunës  Sapanxhës Ph.D. Aydin YILMAZER.

Kryetari i komunës së Sapanxhës doc.dr.Ajdin Jilmazer pas marrjes së Pëlqimit të Kuvendit për nënshkrimin e një protokolli të përbashkët për binjakëzim, pas nënshkrimit të protokollit tha: "Para së gjithash, kryetarit të komunës së Dragashit Salim Jenuzit dhe ekipit të tij dëshiroj të shpreh mirëseardhje të ngrohtë në Turqi dhe në komunën tonë. Një nga rrënjët tona sigurisht që shtrihet në Ballkan. Ne jemi vende vëllazërore. Ne ishim gjithmonë bashkë dhe ne gjithmonë do të jemi së bashku. Marrëveshjen që e kemi nënshkruar, do të rrisë bashkëpunim më të madh. Me qëllim të forcimit të lidhjeve dhe dhënien e kontribut më të madh në mes të komunave të botës turke është nënshkruar ky protokolli-marrëveshje. Me nënshkrimin e kësaj Marrëveshjeje dua të jetë e mirë për të dy qytetet,në radhë të parë, për të forcuar bashkëpunimin në zhvillimin social, kulturor dhe atë të turizmitit dhe integrimit në mes të komuniteteve.

më shumë...

 

Hyrja


Aplikimi Online
riatdhesimi.jpg

Statuti i KomunësOrari i punës
7:30 deri 15:30
Pauza 
12:00 deri 13:00

  Propozim Për PVLB

 
 
logo_top.jpg