Republika e Kosoves

Prizren

SHAQIR TOTAJ

Shaqir Totaj ka lindur në Prizren me 24 Dhjetor 1960, shkollën fillore dhe të mesmen i përfundoi në Prizren, për të vazhduar në universitet drejtimi Ekonomi në Universitetin e Prishtinës. Studimet pasuniversitare i ka ndjekur në Universitetin e Uashingtonit në fushën e Menaxhmentit dhe Lidershipit Ekzekutiv në Sektorin Publik. Gjithashtu, nga TADAT, programi special i FMN-së në Uashington DC, ai është çertifikuar si Ekspert Ndërkombëtar i Performancës së Administratës Tatimore.

Totaj ka qenë pjesë e themelimit të Administratës Tatimore të Kosovës, ku vazhdoi punën për 20 vjet, duke mbajtur pozita të ndryshme drejtuese, menaxher i Zyrës Rajonale në Prizren dhe Pejë dhe menaxher i Drejtorisë së Tatimpaguesve të Mëdhenj në Prishtinë. Në të gjitha këto përgjegjësi ai ka punuar ngushtë me ekspertë ndërkombëtarë nga SHBA-të, Britania e Madhe dhe BE-ja duke treguar profesionalizëm dhe integritet me rezultate shumë të mira.

Për tetë vite ai ka udhëhequr klubin e basketbollit “Bashkimi” në Prizren, kohë kur ekipi për herë të parë u bë kampion i Kosovës pas luftës dhe u bë pjesë e garës për Ligën Ballkanike. Gjithashtu, ai ka shërbyer edhe si nënkryetar i Federatës së Basketbollit të Kosovës, duke ndihmuar sportin kosovar drejt arritjeve të mëdha siç është anëtarësimi në Federatën Ndërkombëtare të Basketbollit – FIBA. Së fundmi ai ishte anëtar ekzekutiv i bordit të Ligës së Përbashkët të Basketbollit Kosovë-Shqipëri (UNIKA).

Ndër vite ai është marrë edhe me biznes. Që nga viti 2017 është pjesë aktive e politikës. Flet dhe shkruan rrjedhshëm tre gjuhë: shqip, anglisht, serbo-kroatisht dhe gjuhën e katërt, turqisht, në nivelin fillor.

Ai jeton në Prizren me nënën, gruan e tij Fluturën dhe dy fëmijët e mrekullueshëm, tashmë të rritur, Elenën dhe Adonisin.