Republika e Kosoves

Malishevë

Drejtoria për Arsim dhe Edukim

 

Emri:Arbëreshë

Mbiemri: KRASNIQI

Ditëlindja: 15.02.1987 

Vendlindja: Drenoc, Komuna e Malishevës

Statusi martesor: E martuar

Profesioni: Master e Psikologjisë

e-mail adresa: arbereshe.krasniqi@rks-gov.net

Arsimi: 2005/6-2010 Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Filozofik Titulli i fituar: Bachelor i Shkencave të Psikologjisë 2014-2016 Universiteti i Prishtinës, Fakulteti i Filozofisë Titulli i fituar: Master i Psikologjisë shkollore.

Përvoja e punës: 2012 – 2018 – Profesoreshë dhe psikologe në shkollën profesionale Qendra e Kompetencës “Kujtim Krasniqi”, Malishevë 2017- vazhdon – Asambleiste në Kuvendin Komunal në Malishevë 2013 – 2017 – Shefe e grupit të asambleistëve nga radhët e NISMA Socialdemokrate, në Kuvendin e Komunës së Malishevës. Në vitin 2022 u emëruar drejtore e Drejtorisë për Arsim dhe Edukim në Komunën e Malishevës.

Karriera politike: Në qershor të vitit 2020, mori mandatin e saj të parë si deputete në Parlamentin e Republikës së Kosovës deri në dhjetor të po këtij viti. Në krorrik të 2018-ës, znj. Arbëreshë Krasniqi u emërua zëvendësministre e Ministrisë së Tregtisë dhe Industrisë dhe vazhdoi deri në shkurt të 2020-ës.

Aktiviteti politik: 2013 – 2015 – Kryetare e Rinisë NISMA Socialdemokrate, dega e Malishevës, 2013 – aktualisht – anëtare e kryesisë së NISMA Socialdemokrate.