Republika e Kosoves

Malishevë

Ekrem KASTRATI

Kryetar i Komunës së Malishevës

Datëlindja: 01.11.1970
Vendlindja: Turjakë, Malishevë

Profesioni: Jurist i diplomuar

EDUKIMI

 • Ka mbaruar Fakultetin Juridik në Universitetin e Prishtinës (1989-2002)
 • Ka mbaruar shkollën e Mesme Ekonomike në Prishtinë (1986-1988)
 • Ka filluar shkollën e Mesme në Malishevë (1984-1986)
 • Ka mbaruar Shkollën Fillore në Lubizhdë, Malishevë (1976-1984)

 

PËRVOJA PROFESIONALE

 • Kryeinspektor i Inspektoratit të Punës (2020-2021)
 • Sekretar i Përgjithshëm në Ministrinë e Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (2018-2020)
 • Menaxher i Sektorit të Prokurimit në KK Malishevë (2015-2017)
 • Drejtor i Drejtorisë së Administratës së Përgjithshme në Komunën e Malishevës (2014-2015)
 • Koordinator i Burimeve Njerëzore në PTK – Departamenti i Shitjes dhe Shpërndarjes (2007-2014)
 • Drejtor i Departamentit të Burimeve Njerëzore në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (2004-2007)
 • Menaxher i Departamentit të Shërbimeve Teknike në QKUK (2002-2004)

 

ANGAZHIMET POLITIKE : Kryetar i Komunës së Malishevës, i dalë nga zgjedhjet e 17 tetor dhe 14 nëntorit 2021, i propozuar nga subjekti politik NISMA Socialdemokrate.

JETA/FAMILJA

Ekrem Kastrati rrjedh nga një familje patriotike dhe bujare nga fshati Turjakë.

Është ish i burgosur politik dhe i dënuar me 10 vjet burgim (I arrestuar më 2 shkurt dhe dënuar me 16 dhjetor 1997).

Ka kaluar sfida të shumta nëpër shumë burgje të Kosovës e të Serbisë, ndër to edhe në masakrën e burgut të Dubravës.

Është një ndër celulat e para të UÇK-së në Komunën e Malishevës.

Ekrem Kastrati  është i martuar dhe ka dy djem.