Republika e Kosoves

Mitrovicë e Jugut

Vesa Broja

Kryesuese e Kuvendit të Komunës së Mitrovicës

 

Vesa Broja

 

E lindur me 25/09/1991 në Mitrovicë

Shkollën fillore e kreu në Shkollën fillore “Meto Bajraktari” në Mitrovicë, poashtu shkollën e mesme në gjimnazin “Frang Bardhi” në Mitrovicë.

Studimet i kreu në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike në Universitetin e Prishtinës, dega Telekomunikacion duke marrë titullin bachelor e inxhinierisë elektrike dhe kompjuterike.

 

 

       Përvoja e punës dhe praktikat

  • Menaxhere në SH.P.K. ”BROJA HOME”

          Janar 2010 – Janar 2014, Janar 2018 – Dhjetor 2021

  • Këshilltare Politike në Ministrinë e Integrimit Evropian

MARS 2019 – SHKURT 2020

  • Asambleiste në Komunën e Mitrovicës

            DHJETOR 2017 – TETOR 2021

            DHJETOR 2021 – tutje

  • Punë praktike në PTK Mitrovicë, Kosovë

           Korrik 2013

  • Punë praktike në PTK me orar jo të plotë

           Gusht 2015 – Tetor 2015

 

       Shkollimi

      Shkolla fillore ”Meto Bajraktari” Mitrovicë, Kosovë

      Gjimnazi “FRANG BARDHI”, Matematikë-Informatikë 2007 – 2010.

      Studimet universitare: Universiteti i Prishtinës

     Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, Dega Telekomunikacion.

 

      Funksionet politike

      Anëtare e këshillit drejtues në nivel qendror të PDK-së, 2018-tutje

      Anëtare e Kryesisë së PDK-së në degën e Mitrovicës 2017-tutje

      Kryetare e nëndegës Qendra 1 në Mitrovicë 2018-tutje

      Sekretare për çështje gjinore në nivel të degës së PDK-së në Mitrovicë