Mirësevini në Skenderaj

 

Faqja zyrtare në internet e Komunës së Skenderajt është dritare përmes së cilës qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjërë, mund të informohen për punën dhe të arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe të qytetarëve tanë.!

E-maili zyrtar i komunës është:
komuna.skenderaj@rks-gov.net
 

 

 

Historiku

Kalimthi nëpër historinë e Skenderajt

Komuna e Skënderajt është një vend i cili daton i banuar që nga kohërat e lashta Ilire e që dëshmohet me dokumentacione arkivore dhe që ka një parahistori të dëshmuar përmes gërmimesh arkeologjike si: Runiku - lokalitet i Neolitit të hershëm dhe të ri, pastaj monumentet mesjetare si Syrigana - kështjellë antike dhe mesjetare; monumenti mesjetar në Tushilë - “Gjytet” (gërmadha) etj.

Më shumë...

Lajme

Komuna e Skenderajt ka bërë të gjitha përgatitjet për Manifestimin “Epopeja e UÇK-së”
04 mars 2015

Komuna e Skenderajt si bashkëorganizoatore e Manifestimit “Epopeja e UÇK-së”, tashmë ka bërë të gjitha përgaditjet për mbarëvajtjen e këtij Manifestimi të rëndësishëm, në 17 vjetorin e rënies së komandantit legjendar Adem Jashari dhe të Familjes Jashari. Komuna e Skenderajt ka në vënë në dispozicion të gjitha kapacitetet e saj si institucion, duke u angazhuar që të gjithë qytetarët pjesamrrës të jenë komod gjatë gjithë kohës së mbajtjes së aktiviteteve kushtuar kësaj ngjarjeje.  Janë shtuar kapacitetet në shërbimin e ndihmës së shpejtë dhe në QKMF, shërbimin e zjarrëfikësve dhe Inspektoriatit komunal. Në këtë drejtim në bashkëpunim më Policinë e Kosovës, shërbimet emergjente dhe ato të kulturës, është hartuar plani konkret për realizim sa më të mirë. 

më shumë...

Njoftim për Programin e shënimit të manifestimit “Epopeja e UÇK-së“, organizuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës dhe Komuna e Skenderajt
02 mars 2015

Njoftim për Programin e shënimit të manifestimit “Epopeja e UÇK-së“, organizuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës dhe Komuna e Skenderajt


Programi:

 1. Më 5 Mars 2015

Në Kazermën e FSK-së “Adem Jashari“ në Prishtinë, duke filluar nga ora 11:00 do të mbahet ceremoni ushtarake e FSK-së.

 1. Më 6 Mars 2015

 • Ora 09:00; Homazhe pranë shtatores së Komandantit Legjendar Adem Jashari në Skenderaj.

 • Ora 09:30; Homazhe në Kompleksin përkujtimor “Adem Jashari“ në Prekaz,

 • Ora 09:45; Homazhe në varrezat e dëshmorëve në Polac.

 • Ora 10:00; Homazhe në Kompleksin përkujtimor Adem Jashari në Prekaz, nga përfaqsuesit e institucioneve qendrore

 • Ora 12:00; Hapja e Turneut „Kupa Adem Jashari“, në Klinë të Epërme

 • Ora 18:00; në Sallën e Kuqe të Pallatit të Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë, do të mbahet Akademi përkujtimore kushtuar komandantit legjendar Adem Jashari, familjes Jashari dhe të gjithë dëshmorëve dhe të rënëve për liri.

 1. Më 7 Mars 2015

 • Ora 13:00; Finalja e Turneut “Kupa Adem Jashari” në Volejboll

 • Ora 17:45; fillon Manifestimi Riti i dëshmorëve, Ndezja e flakadanëve në Kompleksin Përkujtimor “Adem Jashari“ në Prekaz.

 • Ora 18:00;  vazhdon manifestimi ’’Nata e Zjarreve“ me program kulturor-artistik të begatshëm në sheshin ’’Adem Jashari’’ në Skenderaj.

Paraprakisht qyteti i Skenderajt do të stoliset me flamuj dhe transparente kushtuar Epopesë së UÇK-së!

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

më shumë...

U shënua 17 vjetori i Betejës së Qirezit dhe Likoshanit
28 shkurt 2015

Me një akademi përkujtimore është shënuar 17 vjetori i Betejës së parë të Likoshanit dhe Qirezit ku merrnin pjesë përfaqsues të komunave Skenderaj dhe Drenas, z. Rifat Jashari, vëllau i Komandantit Legjendar Adem Jashari, familjarë të dëshmorëve, veteranëve e invalidëve të UÇK-së si dhe qindra qytetarë.

Fillimisht për të shënuar këtë datë historike,  Nënkryetari i Komunës së Skenderajt z. Fadil Nura dhe Kryetari i Komunës së Drenasit, z. Nexhat Demaku, të shoqëruar me drejtorë të drejtorive komunale, kanë bërë homazhe pranë varrezave të dëshmorëve në Likoshan, për të vazhduar me vizita në familjet e të rënëve, ndërsa 

më pas është mbajtur akademia përkujtimore në sallën e Kulturës në Drenas. 

 

më shumë...

Këshilli Komunal për Siguri në Bashkësi mbajti mbledhjen e parë për vitin 2015
26 shkurt 2015

KKSB-ja e  Komunës së Skenderajt mbajti mbledhjen e parë për vitin 2015, në të cilën tema të shqyrtimit ishin: Miratimi i Planit të punës për vitin 2015, Diskutimi rreth migrimit illegal dhe Përgatitjet për Manifestimin Epopeja e UÇK-së.


Anëtarët e KKSB-së diskutuan në detaje Planin vjetor të punës, duke theksuar rëndësinë që ka implementimi i tij gjatë vitit 2015. Ky plan pas diskutimit dhe propozimeve të anëtarëve u miratua njëzëri me ndryshimet e propozuara gjatë diskutimit të sotëm. Në Planin e miratuar përfshihen aktivitetet të cilat do të kontribojnë në rritjen enivelit të sigurisë dhe vetëdijësimin e qytetarëve për dukuritë shqetësuese. më shumë...

U mbajt mbledhja e radhës e Kuvendit Komunal e paraparë për muajin shkurt
27 shkurt 2015
Shkurt,27-Në këtë mbledhje u moren këto vendime:

1.Miratimi i Raporti të punës për vitin 2014

 2.Vendim për bartjen e mjeteve vetanake.

 3.Vendim për dhënien  në shfrytëzim KEDS-it, pronën e paluajtshme te Komunës se Skenderajt me pagesë të rentës, 

 4Vendimi për dhënien në diskutim publik të Projekt-Rregullorespër Menaxhimin e Mbeturinave në Komunën e Skenderajt,

 5.Vendim për ndihmë Lumturije Delijaj-Geci nga fshati Llaushë për renovimin shtëpisë në vlerë prej 5,000.00€,  

 6.Vendim për ndihmë Shehrije Geci nga fshati Llaushë për renovimin shtëpisë në vlerë prej 5,000.00€, 

më shumë...

 

Hyrja


Komuna Online

Statuti-i-komunes-(1).jpg

      REGJISTRIMI  I  BUJQËSISË

Lajmet e fundit


Anketë

SkenderajAnketa2 Çka mendoni për uebfaqen e re të Komunës ?

Promovimi i të drejtave gjuhësore në Kosovë