Republika e Kosoves

Skënderaj

Kulturë Rini Sport

Abdyl Ymeri

 Drejtor i Drejtorisë për Kulturë Rini dhe Sport

Vendlindja : Skenderaj
Viti i lindjes : 18.11.1965
Vendbanimi : Skenderaj
Edukimi : Fakulteti Xehetari-Metalurgji, drejtimi i Teknologjisë
Tel:+38344192169
+38349192169

PLANI

I PUNËS I DREJTORISË PËR KULTURË, RINI DHE SPORT PËR VITIN

2018

 

Nr  Aktivitetet Sektori Afati
1. 22 Janar – SULMI I DYTË NË FAMILJEN JASHARI

 

·        Sigurimi i hapësirave sportive për zhvillimin e garave.

·        Pranimi i projekteve/kërkesave nga klubet për ndarje të subvencioneve.

·        Takim me OJQ

·        Takim me media lokale

·        Fillimi I përgatitjeve për ligë komunale sportive rinore në bashkëpunim me Drejtorinë e Arsimit

·        Fillimi I përgatitjeve për Ligen Komunale për Veteranë në futboll të vogël mes institucioneve dhe grupeve të sportistëve veteran.

D K.R.S Janar
2.
 • “17 Shkurti”- Dita e Pavarësisë së Kosovës.

 

 • Aktivitete përkujtimore, kulturore-sportive dhe rinore.

 

 

 • 20 Shkurt përvjetori i rënjës së SELMAN VOJVODËS

 

 • 21 Shkurt përvjetori I rënjës së SHABAN POLLUZHES

 

 

 • 28 Shkurti” – Beteja e Qirezit dhe Likoshanit.

 

 • Akademi dhe aktivitete tjera në bashkëveprim më Komunën e Drenasit
DKRS Shkurt
3.
 • 5 – MARS Java kulturo-sportive “Jetojmë me lavdinë tuaj”. ”Epopeja e UÇK-së”

 

 • Mbajtja dhe monitorimi i turneve në Shah, Futboll, Shigjetari dhe Volejboll.

 

 

 • 8 Marsi Dita Ndërkombëtare e Gruas.

 

 • 25 Mars Avancimet kulturore “ Prof. Ajet Beqiri”.

 

 

 • Aktivitete kulturore, sportive e rinore. Gara e nxënësve në letërsi dhe pikturë.

 

 • 26 Mars Turneu memorial “Ilir Lushtaku” në futboll të vogël për veteranë të futbollit.

 

 • 28 Mars- MASAKRA E IZBICËS Tubim përkujtimorë

 

 • 29 MARS – Rënia e Dëshmorit AVDULLAH KODRA

 

·        Mbyllja e lëndëve në të gjitha sektorët për tremujorin e pare të vitit 2018 duke përfshi edhe subvencionet.

D K.R.S Mars
4.
 • 5 PRILL  Masakra e Rezallës

 

 • 9 – PRILL  Dita e Kushtetutës së Republikës së Kosovës.

 

 

 • Aktivitet me promovimin e sundimit te ligjit.

 

 • 19 Prill dita ndërkombëtare e trashëgimisë kulturore

 

 • 22 PRILL Dita e tokës

 

 • 23 PRILL Dita e Librit

 

 

 • Aktivitet me maturantët.
 • Java e dhurimit të librit. Fushatë për librin.
 • Orë letrare më poetët e Skenderajt.
 • Pasurimi i Bibliotekës me tituj të rinj.

 

 • 30 PRILL RËNIA E DËSHMORIT ILAZ KODRA

 

 

 • Aktivitete përkujtimore kushtuar Ilaz Kodrës.
 • Turneu memorial në futboll të vogël “Ilaz Kodra”.
 • Aktivitet kushtuar Promovimit të trashëgimisë kulturore.

 

 

DKRS Prill
5.
 • 1 – MAJ Dita e Punës promovim I të drejtave të punëtorëve.

 

 • 13 – MAJ Përvjetori I TAHIR MEHËS

 

 • 18 MAJ  Dita nderkombetare e muzeut

 

 • 24 – MAJ  Dita e Ambientit

 

 

 • Aktivitet në promovimin e ruajtjes së ambientit dhe pastërtisë së hapësirave publike.
D K.R.S Maj
6.
 • 1 – QERSHORË   Dita e Fëmijëve
 • Takimet e Teatrove shkollore.

 

 • 18 Qershor– Dita e Çlirimit të Skenderajt.

 

 • Aktivitete kulturore, artistike, sportive dhe rinore.
 • Kolonia e Artistëve.
 • Ditët e muzeut dhe arkivit.
 • Koncert nga Ansambli “Drenica” 70 Vjetori I Ansamblit.
 • Vizita Muzeut historik dhe etnografik komunal.
 • Vizita monumenteve historike dhe përkujtimore.
 • Mbyllja e lëndëve në të gjitha sektorët për tremujorin e dytë të vitit 2018 duke përfshi edhe subvencionet.
D K.R.S QERSHORË
7.
 • 10 – 11 – 12 KORRIK

 

 • Fushatë sënsibilizuse kundër dukurive negative  dhe narkomanisë.

 

 • 18 – 19 – KORRIK

 

 

 • Fushatë sënzibilizuese mbrojtja e shenjave ne komunikacion.
D K.R.S  Korrik
8.
 • 1 DERI MË 31 KORRIK Muaj I Bashkatdhetarëve

 

 • “Ditës së Mërgatës”.

 

 • Koncert nga Ansambli “Drenica”
 • Aktivitetet Kulturore (Muzeu, Arkivi dhe Teatri). Pjesëmarrja në aktivitete kulturore jashtë Skenderajt.
 • Volejboll në RËRË turne ne bashkëpunim me klubet e volejbollit
 • Organizimi I Tifozërisë së Sportit Tryezë, fushatë kampanjë
 DKRS GUSHT
9.
 • 1 – SHTATORË Fillimi I vitit të ri Shkollorë

 

 • Muaji i Rinisë Pjesëmarrja në aktivitete teatrale  prozë, poezi dhe rekreacion.

 

 • 22 – SHTATORË  Rënia Heroike e FEHMI DHE XHEVË LLADROFCIT.

 

 • 24 – SHTATORË  Rënia e Dëshmorit  Naser Kodra
 • . Mbyllja e lëndëve në të gjitha sektorët për tremujorin e tretë të vitit 2018 duke përfshi edhe subvencionet
DKRS           Shtator

 

10.

 

 • DEBATË MË OJQ
 • Tryezë më të rinjtë
 • Shpallja e thirrjes publike për dekorimin e qyteti për festa.
DKRS. Tetorë

 

11.
 • Vizita në familjet e dëshmorëve në Komunën e Skenderajt
 • Mirëmbajtja e monumenteve Historike
 • Shtatore dhe objekte të veçanta të trashëgimisë në bazë të listës së përkohshme të trashëgimisë kulturore.
 • 28 Nëntor- Aktivitete përkujtimore. Festivalit Folklorik “Rapsodia Shqiptare”
DKRS Nëntor
12

 

 

 

 

 • Ndarja e mirënjohjeve dhe shpërblimeve për rezultatet e arritura në kulturë, rini dhe sport.
 • Mbrëmje e fundvitit.
 • Zgjedhja e Sportistit të Vitit
 • Pritja e Vitit të Ri

Mbyllja e te gjitha lendeve dhe subvencioneve për vititn 2018

DKRS Dhjetorë
13.
 • Aktivitete tjera kulturore : Promovime librash, ekspozita, etj.
DKRS Gjatë gjithë vitit
14.
 • Organizimi i debateve dhe tryezave të ndryshme më të rinjtë.
DKRS Gjatë gjithë vitit
15.
 • Mbështetja e klubeve sportive
 • Përcjellja e aktiviteteve sportive të klubeve të regjistruara.
DKRS Gjatë gjithë vitit
16.
 • Monitorimi i gjendjes së objekteve të trashëgimisë kulturore. Sigurimi i të dhënave për ndërhyrjet në këto objekte.
DKRS Gjatë gjithë vitit

 

 

Vërejtje :

Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport ka katër sektorë dhe secili prej tyre ka të hartuar planin e detajuar të aktiviteteve vjetore, plane të cilat janë përmbledhur në këtë Plan vjetor të drejtorisë.

Për shkak të natyrës së punës së DKRS-së, çdo vit ajo realizon edhe aktivitete të paparapara në Planin e punës, të cilat dalin si nevojë e institucioneve lokale të Komunës së Skenderajt.

 

 

 

Skenderaj                                                                                                         Drejtori

 

 

  Janar 2018                                                                                                  Ramiz Shala