Gjilani transmeton live seancat e Kuvendit 

                   
                     Më shumë...

 

 
                Botimet e ZIP

 


 Më Shumë...
__________________________

Gjilani Rinor
Më Shumë...


OSCE - "Të drejtat gjuhësore të Kosovës"
Tryeza shkencore e "Flakës...2018" i kushtohet heroit kombëtar - Skënderbeu. Tryeza mbahet më 19.01.2018, në shkollën "Don Bosko" nga ora 14:00.

Lajme

Sot - seanca e dytë e Kuvendit Komunal
19 janar 2018
Në këtë seancë pritet zgjedhja e kryesuesit të Kuvendit, miratimi i iniciativës së kryetarit të Komunës për ndryshimin dhe plotësimin e statutit të Komunës, caktimi i numrit të anëtarëve të Komiteteve, themelimi i grupit punues për hartimin e planit vjetor të punës së Kuvendit të Komunës si dhe pika të tjera. Seanca mbahet në sallën e Kuvendit, më 19.01.2018, nga ora 10:00. Seancat e Kuvendit dhe të Komiteteve janë publike. (publikuar më 10.01.2018)
më shumë...

Në fondin humanitar të Gjilanit janë deponuar mbi 60 mijë euro për fëmijët me nevoja të veçanta
19 janar 2018
Më shumë se 60 mijë euro janë deponuar në xhirollogaritë zyrtare të Komunës së Gjilanit, të cilat janë premtuar nga njerëzit e vullnetit të mirë në Gala mbrëmja humanitare “Pak nga ne, shumë për ata!”, e organizuar me iniciativë të kryetarit të Komunë së Gjilanit, Lutfi Haziri, në mbështetje të fëmijëve me aftësi të kufizuara dhe gratë pa përkujdesje. 
më shumë...

Haziri: Jonuz Musliu krejt jetën e tij ia kushtoi avancimit të të drejtave të shqiptarëve
18 janar 2018
Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, i ka dërguar një telegram ngushëllimi familjes Musliu me rastin e ndarjes nga jeta të veprimtarit të çështjes kombëtare, Jonuz Musliu. Në telegram thuhet: më shumë...

Në qendër të Gjilanit, Lutfi Haziri zbulon bustin e heroit kombëtar, Skënderbeut
17 janar 2018
“Në ky vend, heroi më i madh i yni si figura me e çmueshme kombëtare, do të kujtohet përjetë nga gjeneratat e tashme dhe të ardhshme. Sot ne përkujtojmë edhe 50-vjetorin e madh kur nahia e Gjilanit dhe krejt Kosova u kryengritën për flamurin e Skënderbeut, e drejt e cila u realizua shumë më vonë”, ka thënë kryetari Lutfi Haziri, pas zbulimit të bustit.
më shumë...

Haziri: Gjilani po i bashkëngjitet festës së madhe të shqiptarëve në Ballkan në shënimin e vitit të Skënderbeut
17 janar 2018
Në Akademinë e Flakës se Janarit 2018, që i kushtohet 550 vjetorit te vdekjes se heroit kombëtar Skënderbeu dhe 50 vjetorit të protestave masive për flamurin kombëtar, kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka thënë se kjo Akademi solemne shënon aktivitetin kryesor të manifestimit të Flakës, për të nderuar e respektuar të gjithë dëshmorët, heronjtë, martirët, veprimtarët, e të gjithë ata që Kosovës, shqiptarëve, ia dhanë më të shtrenjtën, jetën e tyre, me punë, sakrificë, me kryengritjet e tyre, me rezistencë aktive të armatosur, me rezistencë politike dhe në çdo formë tjetër, që Kosova sot të jetë e lirë dhe e pavarur dhe të synon të jetë më e bashkuar me shqiptarët në regjion e Ballkan.
më shumë...

Sali Musliu, fitues i çmimit blerës “Peneli i Flakës”
17 janar 2018
Sali Musliu, piktor gjilanas që jeton e vepron në Gjermani, është fitues i çmimit blerës “Peneli i Flakës 2018”, ngjarje kjo kulturore ku përfshihet edhe ekspozita, që do të qëndrojë e hapur deri në përfundim të manifestimit. Në këtë edicion, sipas organizatorëve, ka pasur prurje të shumta, mbi 60 punime, por që në pamundësi që të ekspozohen të gjitha, një pjesë e tyre nuk kanë mundur të jenë pjesë e kësaj ekspozite.
më shumë...

Në Gjilan mbahet dëgjim publik për shpronësim të pronave për ndërtimin e rrugëve katër korsi
16 janar 2018
Ndërtimi i rrugëve hyrëse dhe dalëse Gjilan-Livoç i Ulët-Kllokot dhe Gjilan-Livoç i Epërm, kap koston e mbi 14 milionë eurove, me investim të Bankës Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim dhe me implementim nga Ministria e Infrastrukturës.
më shumë...

Haziri e Shkodra koordinohen për bashkëpunim në realizim të projekteve për Gjilanin
15 janar 2018
Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka pritur sot në takim zëvendësministren e Zhvillimit Rajonal, Magbule Shkodra, të cilën e ka falënderuar për interesimin, kujdesin dhe mundësinë e bashkëpunimit. 
më shumë...


 
Kalendari-2017-(2).png

webgis.png 

Komuna Online

Lajme Flash


 

Hyrja


Gjilani po hyn në një epokë të re

Qyteti i Gjilanit, i anashkaluar për shumë vite në projektet e mëdha, tani hapur një epokë të re për sa i përket infrastrukturës dhe zhvillimit. Sivjet pritet të fillojë autostrada Prishtinë-Gjilan-Konçul, e cila e lidh kryqendrën e Anamoravës me koridoret e kombit dhe koridoret tjera të mëdha ndërkombëtare. Në Gjilan ka filluar edhe ndërtimi i rrugëve hyrëse-dalëse me katër krosi. Investime të mëdha priten në sektorin e ujërave të zeza. Investimet e përgjithshme do të arrijnë në miliona euro. Gjilani nuk është më një qytet anësor në Kosovë, por një kryqendër e rëndësishme e një mikro-regjioni ballkanik. Qeverisja e Lutfi Hazirit ka hapur një epokë të re për Gjilanin.
______________________

Më shumë...
______________________
 Harta e Faqes | Copyright