Republika e Kosoves

Gjilan

Kryesuesi i Kuvendit

KUSHTRIM KADRIU

I lindur më 5.08.1991, në Gjilan.

Profesioni: Jurist

Aktivizimin shoqëror e filloi në vitin 2003 – sekretar i Këshillit të nxënsëve në shkollën fillore ‘Selami Hallaqi’.

2005: zgjidhet kryetar i Shoqatës për Mbrojtjen e të Drejtave të Nxënësve të Gjilanit.

2007: zgjidhet kryetar i komisionit për mbrojten e drejtave të nxënësve në Gjimnazin ‘Zenel Hajdini’, anëtar i kryesisë së shkollës.

2009: zgjidhet anëtar i kryesisë së RDK-së në Gjilan dhe kryetar i Forumit Rinor të Shoqatës Vatra.

2010: fillon punë në Bibliotekën “Fan S. Noli’’ në Gjilan dhe zgjedhet zëdhënës i Iniciativës Qytetare Lëvizja Vatra.

2013: kandidon për asamble komunale.

2014: zgjedhet anëtar i Komitetit për Kadastër të Kuvendit të Gjilanit dhe emërohet koordinator i parë i Zyrës për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë pranë zyrës së kryetarit të Komunës së Gjilanit.

2015: zgjedhet kryesues i Komitetit për Bashkëpunim Ndërkufitar në Kuvendin e Gjilanit dhe zgjedhet nënkryetar i parë i Lëvizjes Vatra

2016: zgjedhet kryetar i Lëvizjes Qytetare Vatra. Është kryetari më i ri i një subjekti politik në Republikën e Kosovës sipas raportit të KQZ-së.

I certifikuar për intervenime të shpejta në raste të fatkeqësive natyrore nga KFOR-i amerikan, në bashkëpunim me institucionet e vendit.

Eshtë politolog i certifikuar nga OSBE, i certifikuar nga Ambasada Norvegjeze dhe OSCE në programin e liderëve të rinj.

Në zgjedhjet lokale 2017 fiton mandat në asamblenë komunale të Gjilanit.

Në janar 2018 emërohet këshilltar politik në MTI.

Në janar 2020 emërohet kryetar i SSHCK, dega në Gjilan.

Në zjedhjet lokale 2021 fiton përsëri mandat në asamblenë komunale të Gjilanit.

Eshtë hartues i rezolutës për Luginën e Preshevës, miratuar nga Kuvendi i Kosovës, më 15.06.2013.

Është i martuar dhe jeton me nënën dhe vëllaun.

Flet gjuhën angleze.

Kryesues i Kuvendit Komunal u zgjodh më 7 korrik të vitit 2023.