Mirësevini në Skenderaj

 

Faqja zyrtare në internet e Komunës së Skenderajt është dritare përmes së cilës qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjërë, mund të informohen për punën dhe të arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe të qytetarëve tanë.!

E-maili zyrtar i komunës është:
komuna.skenderaj@rks-gov.net
 
Adresa: Rr. " 28 Nëntori "  pn.  41000 - Skenderaj

 

 

Historiku

Kalimthi nëpër historinë e Skenderajt

Komuna e Skënderajt është një vend i cili daton i banuar që nga kohërat e lashta Ilire e që dëshmohet me dokumentacione arkivore dhe që ka një parahistori të dëshmuar përmes gërmimesh arkeologjike si: Runiku - lokalitet i Neolitit të hershëm dhe të ri, pastaj monumentet mesjetare si Syrigana - kështjellë antike dhe mesjetare; monumenti mesjetar në Tushilë - “Gjytet” (gërmadha) etj.

Më shumë...

Lajme

Nënkryetari Nura takoi Ministrin Abrashi, shpërndajnë pako për familjet nevojtare
20 janar 2017

Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura ka pritur sot në takim Ministrin e Punës dhe Mirëqenjes Sociale Arban Abrashi. Temë e takimit ishte bashkëpunim në fushën e përmirësimit të jetës së qytetarëve dhe shpërndarja e 100 pakove me veshmbathje për 100 familje në nevojë të Komunës së Skenderajt.

 

Nënkryetari Nura e falenderoi ministrin Abrashi për vizitën dhe shpërndarjen e pakove ndihmë për familjet me asistencë sociale. Ai u shpreh i gatshëm për bashkëpunim në fushën e përmirësimit të jetës së familjeve me gjendje jo të mirë ekonomike.

më shumë...

Presidenti Thaçi dhe Komuna e Skenderajt nderojnë heroin Haki Imeri
19 janar 2017

Organizuar nga Presidenti i Republikës së Kosovës z. Hashim Thaçi dhe Komuna e Skenderajt sot në Turiqec është mbajtur tubim përkujtimor kushtuar heroit Haki Imeri. Në këtë ngjarje përveç Presidentit Thaçi kanë marrë pjesë edhe Nënkryetari i Komunës së Skenderajt Fadil Nura, Kryesuesi i Kuvendit komunal të Skenderajt Ismet Salihu, mësimdhënës, veteranë të arsimit bashkëveprimtarë të Hakiut dhe qytetarë të tjerë.
Në fjalën e tij kushtuar heroit Haki Imeri, Presidenti Thaçi ka lavdëruar figurën e këtij mësimdhënësi të dallua, patrioti të spikatur, si dhe veprimtari të dalluar për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës. 

më shumë...

KPF mbajti mbledhjen e radhës
19 janar 2017

Mbledhjen e radhës e udhëhoqi Kryesuesi i Kuvendit Ismet Salihu, në të cilën u diskuatuan dy çështje kryesore; Plani i punës i Kuvendit për vitin 2017 dhe Plani vjetor i Ekzekutivit për vitin 2017.
A
nëtarët e Komitetit për Politikë e Financa diskutuan dhe i rekomanduan Kuvendit Planin e punës për vitin 2017.
Planin e punës së Ekzekutivit për vitin 2017 e prezentoi Nënkryetari i Komunës së Skender
ajt Fadil Nura. Ai theksoi se Plani është punë e përbashkët e të gjithë drejtorëve dhe paraqet objektivat e Komunës për vitin 2017, në harmoni me buxhetin e miratuar për vitin 2017. 

më shumë...

Shkollat e Komunës së Skenderajt të gatshme për fillimin e gjysmëvjetorit të dytë
13 janar 2017

23 shkollat fillore dhe 3 shkollat e mesme të Skenderajt i kanë bërë të gjitha përgatitjet për fillimin e gjysmëvjetorit të dytë të vitit shkollor 2016-2017.

Drejtori i Arsimit në Komunën e Skenderajt Bekim Latifi ka sqaruar se DKA tashmë i ka bërë të gjitha përgatitjet për fillimin e mësimit që nga 16 janari. Ai ka siguruar se shkollat janë të piasura me lëndë djegëse për ngrohje dhe material tjetër pedagogjik dhe administrativ të domosdoshëm për mbarëvajtjen e mësimit në gjysmëvjetorin e dytë.  më shumë...

Njoftim për mbajtjen e mbledhjes së KPF-së
13 janar 2017

Komitetit për Politikë e Financa mban mbledhje me datën; 18.01.2017,më fillim në ora 10:00 në sallën e Këshillit të Drejtorëve.
Në këtë mbedhje do të punohet me këtë:

              R E N D  D I T E

 
1. Fjala hyrëse;

2. Miratimi i rendit të ditës;

3. Shqyrtimi i procesverbalit nga mbledhja e kaluar;

4. Plani vjetor i punës së Ekzekutivit për vitin 2017,( raporton Nënkryetari z. Fadil Nura);

5. Plani vjetor i punës së Kuvendit për vitin 2017,( raporton Kryesuesi i KK-së z. Ismet Salihu);

6. Të ndryshme.

 

 

 

                                                                                                                          

më shumë...

 

Hyrja


Lajmet e fundit

Statuti-i-komunes-(1).jpg

Komuna Online


      REGJISTRIMI  I  BUJQËSISË


Anketë

SkenderajAnketa2 Çka mendoni për uebfaqen e re të Komunës ?

Promovimi i të drejtave gjuhësore në Kosovë