Republika e Kosoves

Gjakovë

Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport

Saranda Hyseni – Maloku

 

Saranda Hyseni – Maloku ka lindur me datë 25 gusht 1983 në Gjakovë

Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në vendlindje

Ka diplomuar në Fakultetin e Edukimit, drejtimi Gjuhë dhe Letërsi Shqipe

Ka ndjekur shumë programe avancuese, vendore e ndërkombëtare

Në periudhën 2002-2005 ka qenë redaktore e revistës rinore “IDEA” në Gjakovë

Në periudhën 2005-2007, ka punuar në Televizionin “Syri Vision”  në cilësinë e gazetares dhe moderatores

Prej vitit 2007 deri në vitin 2017 ka qenë Anëtare e Kuvendit Komunal të Gjakovës

Është anëtare e kryesisë së Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, dega në Gjakovë

Prej dhjetorit të vitit 2017, është emëruar në postin e drejtoreshës për për Kulturë, Rini e Sport në Gjakovë

Është e martuar dhe ka një djalë