Republika e Kosoves

Gjakovë

Drejtoria për Shëndetësi dhe Mirëqenje Sociale

Adelina Shehu Kola

 

Adelina Shehu – Kola ka lindur  në Gjakovë

Shkollën fillore dhe të mesme i kreu në vendlindje

Është e diplomuar në Fakultetin e Edukimit, drejtimi Biologji – Kimi, si dhe në Fakultetin e Infermerisë së Përgjithëshme

Mban titullin master në drejtimin menaxhment shëndetësor

Nga viti 2006 deri në vitin 2017 ka qenë menaxhere kryesore në repartin Obstetrik të Spitalit Rajonal “Isa Grezda”

Nga viti 2015 është zgjedhur zv.kryetare e OIK

Nga muaji dhjetor 2017 është zgjedhur drejtoreshë e drejtorisë për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale

Është anëtare e Këshillit Drejtues të Partisë Demokratike të Kosovës, dega në Gjakovë

Adelina Shehu – Kola është e martuar dhe ka një djalë

Jeton dhe vepron në Gjakovë