Republika e Kosoves

Klinë

Fadil Gashi

Ka lindur më 10.06.1968 në fshatin Qupevë, Komuna e Klinës

Statusi Familjar: i martuar- baba i 5 fëmijëve

Përgatitja profesionale: Akademia e Policisë 1984-1988

Fakulteti i Drejtësisë- Jurist 2005-2008

Detyrat, pozitat institucionale dhe aktivitetet politike

1984-1988 Akademia Policore Vushtri

1988-1990 Sekretariati i Punëve të Brendshme në Malishevë

1990-1998 Arsimtar në shkollën fillore “ Emin Duraku”, Sferkë, Klinë

1998-1999 Komandant i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në regjionin Klinë-Sferkë

1999 Anëtar i Kryesisë së Degës së LDK-së në Klinë

2001-2003 Anëtar i Kuvendit të Komunës së Klinës

2003-2007 Drejtor i Mbrojtjes Civile dhe Emergjencave në Komunën e Klinës

2004-2007 zëvendëskryeshef i ekzekutivit në Komunën e Klinës

2004-2007 Deputet në Parlamentin e Kosovës dhe anëtar i Komisionit për Siguri

2006 Kryetar i Degës së LDK-së në Klinë

2006 Anëtar i Këshillit të Përgjithshëm të LDK-së

2007-2009 Anëtar i Kuvendit të Komunës në Klinë

2010-2013 Kryesues i Kuvendit të Komunës së Klinës

2013 Anëtar i Kuvendit të Komunës në Klinë

2015-2017 Zëvendës Ministër i MSFK-së

Kryesues i Kuvendit të Komunës së Klinës