Republika e Kosoves

Shtërpcë

RURI O’KONEL VIZITON KOMUNËN E SHTËPISË

2019/03/20 - 2:16

Ambasadori i Britanisë së Madhe në Prishtinë, Ruri O’Connell, vizitoi sot Komunën e Shtërpcës dhe me këtë rast u takua me kryetarin e komunës, z. Bratislav Nikoliq.

Kryetari Nikoliq dhe ambasadori Ruri O’Connell në takimin e sotëm kanë biseduar për çështje të ndryshme, veçanërisht  për situatën e sigurisë  politike në komunën e Shtërpcës, ku ata ranë dakord se situata politike dhe  sigurisë në Shtërpcë është në një nivel shumë të kënaqshëm dhe që Shtërpcë është  shembull e komunave të  tjera në Kosovë se si komunitetet duhet të jetojnë. Gjithashtu kanë biseduar për zhvillimin e turizmit, si dhe zhvillimin e të gjitha degët ekonomike të tjera në komunën tonë.

Kryetari Nikoliq dhe ambasadori Ruri O’Connell, pas një diskutimi të gjatë, janë pajtuar  se komuna e Shtërpcës ka potencial e  madh për të zhvilluar ekonomikisht dhe gjithashtu behet komuna e  vetë-qëndrueshme, dhe për këtë arsye duhet të investohet më shumë në zhvillimin e bujqësisë dhe se vëmendje e veçantë duhet t’i kushtohet kultivimit  e mjedrës , që  në disa vitet e fundit është   zgjeruar  dhe përveç turizmit paraqet potenciali më i madh të Komunës  së Shtërpcës

Në takim kanë qenë pranishëm dhe Zëvendësi i  Kryetari i Komunës së Shtërpcës, z Ivica Tanasijeviq dhe Vladimir Jovanoviq – Këshilltari  Politik i ambasadorit.