Republika e Kosoves

Shtërpcë

KOMUNA E SHTËRPCES EDHE NË KËTË VIT KA FITUAR VENDIN E PARË PËR ÇËSHTJEN E TRANSPARENCËS DHE ZBATIMIT TË LIGJIT PËR PËRDORIM TË GJUHËS

2024/02/07 - 3:11

Shtërpcë 07.02.2024.
Komuna e Shtërpcës është shpallur dje një nga komunat më transparente në Kosovë nga Zyra e Komisionarit për Gjuhët dhe Misionet e OSBE-së në Kosovë.
Në fakt, Komuna e Shtërpcës ka fituar vendin e parë në këtë garë për transparencë dhe respektimin të barazisë gjuhësore për të tretin vit radhazi.
Është vlerësuar se zbatimi i Ligjit për Përdorimin e Gjuhës zbatohet plotësisht, shpejt dhe me efikasitet dhe në të gjitha nivelet, dhe pikërisht për këtë Komuna e Shtërpcës është në krye të këtij monitorimi të rregullt.
Në ceremoninë e ndarjes së çmimeve, Dragana Kevkic, zyrtare për marrëdhënie me publikun, iu drejtua të pranishmëve në emrin e komunës tonë, duke falënderuar para së gjithash Zyrën e Komisionarit për Gjuhët për këtë, siç tha ajo, mirënjohje të rëndësishme, Shkëlqesisë e tij, Ambasadorit Michael Davenport. , Zëvendës Avokati i Popullit, si dhe ekipit e saj për bashkëpunim të jashtëzakonshëm.
“Është një nder dhe kënaqësi e madhe për mua që kam mundësinë që, në emrin tim dhe ekipit tim, t’ju falënderoj për një mirënjohje kaq të rëndësishme në kohët kur dallimet, veçanërisht ato gjuhësore, për fat të keq për të gjithë ne, nuk zvogëlohen por vetëm shprehen edhe më shumë”.
“Me gjithë sfidat me të cilat përballemi çdo ditë, marrja e meritave për Komunën më transparente në aspektin e barazisë gjuhësore dhe kjo për të tretin vit radhazi, është vetëm një arsye më shumë që ne të punojmë edhe më mirë dhe me efikas në të ardhmen dhe të ndërtojmë marrëdhënie ndërpersonale dhe ndëretnike”. “
“Në fund, dua të falënderoj ekipin tim për punën e tyre të përkushtuar dhe më pas Zyrën e Komisionarit për Gjuhët si dhe misionin e OSBE-së në Kosovë për këtë njohje”, tha Kevkic.
Në frymën e barazisë gjuhësore, në fund ajo falënderoi të pranishmit për vëmendjen e tyre në gjuhën shqipe.