Mirësevini në Klinë

Hyrja Regjistrohu


Faqja e Klinës do te jetë faqja, ne të cilën qytetaret e komunës sonë, por edhe me gjere, mund të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe te qytetareve tanë.!

 

Lajme

Renovohet shkolla e Budisalcit
23 shtator 2016
 Komuna e Klinës dhe KFOR-i Italian, po bashkëfinancojnë projektin në renovimin e shkollës “ Nënë Tereza” në fshatin Budisalc të Klinës. Renovimi përfshin lyerjen brenda dhe jashtë objektit si dhe dyer e dritare të reja,që të ju krijohen kushte me të mira për nxënës dhe mësimdhënës të kësaj shkolle.

Për kontributin e dhënë në ketë drejtim, drejtoria e kësaj shkolle ka ndarë mirënjohje për kryetarin Bashota dhe paqeruajtësit Italian të KFOR-it.

më shumë...

Komuna dhe USAID-i bashkëfinancojnë asfaltimin e rrugës Klinavc-Gjurgjevik i Vogël
23 shtator 2016
 Zyrtarisht kanë filluar punimet në asfaltimin e rrugës Klinavc-Gjurgjevik i Vogël që lidhet me aksin rrugor Klinë-Skenderaj,projekt i bashkëfinancuar nga  Komuna e Klinës dhe USAID-i.

Në ceremoninë përuruese, kryetari i Komunës së Klinës, Sokol Bashota, ka thënë se bashkëpunimi i mirë që kemi me donatorë po jep frytet e veta pozitive siç është rasti i asfaltimit të kësaj rruge.
Ata që i jan gëzuar më së shumti këtij projekti janë banorët të cilët kanë falënderuar kreun e Komunës së Klinës për punën që po bënë për ti dalë në ndihmë popullatës.

më shumë...

Nënshkruhet Memorandum mirëkuptimi për asfaltimin e rrugës Stupë-Videjë dhe Zajm
22 shtator 2016
 Kryetari i Komunës së Klinës, z.Sokol Bashota dhe Ministri i Infrastrukturës, z. Lutfi  Zharku, kanë nënshkruar Memorandum mirëkuptimi për financimin e dy  projekteve infrastrukturore në Komunën e Klinës, asfaltimin e rrugëve në fshatrat e Klinës, Stupë-Videjë dhe Zajm. Vlera e këtij projekti është 100,000.00 euro. 
Kryetari Bashota e falënderoi ministrin Zharku për mbështetjen e dhënë në financimin e këtyre projekteve të rëndësishme për banorët e këtyre fshatrave.
më shumë...

Edhe lagja “Arbëria” me rrugë të asfaltuar
22 shtator 2016
 Investimet në infrastrukturën rrugore në qytetin e Klinës nuk kanë të ndalur. Kryetari i Komunës së Klinës, z. Sokol Bashota me bashkëpunëtorë, kanë përcjellë nga afër fillimin e punimeve në asfaltimin e rrugës në lagjen “ Arbëria”, në qytetin e Klinës.

Me asfaltimin e kësaj rruge po bëhet realitet edhe një premtim i kryetarit Bashota, i cili në ceremoninë përuruese të fillimit të punimeve i ka uruar banorët për rrugën.

më shumë...

Historiku

Në shek. e parë të erës së re territori i Klinës si dhe i gjithë Dardanisë gjëndej nën sundimin e Perandorisë Romake në ç'kohë në afërsi të Klinës përmendet Dersniku si qendër municipale e farefisit Dardan. Pas rënies së Perandorisë Romake, Dardania, pra edhe Klina me rrethinë, u vërshua nga sllavët, e cila dyndje në gadishullin Ballkanik mori fund në shek. VIII. Pas ndarjes së Perandorisë Romake, Klina me rrethinë ra nën sundimin Bizantino-Grek. Pas krishterizmit bizantin, ai sllav ndikoi që këto anë me vendbanimet mesjetare dhe me kishat parasllave të përvetësohen nga sllavët. Në shekullin e parë të erës sonë, gjatë sundimit romak, si qendër municipale e fisit dardan përmendet edhe Dersniku, ndërsa gjatë sundimit bizantin hasim në gjurmët e kishës së Paskalicës me kambanore në fshatin Videjë. Profirogoniti në traktin e tij të njohur "Shënime për popujt" shkruan në vitin 948-952, se ndër qytetet e banuara dendur është edhe Dersniku - "Desstinik". Vendbanim i hershëm është edhe Dollci i sotëm, i cili ishte i shënuar me emrin Zalug në hartën e Manastirit të Hilandarit në vitin 1200 nga Solovjevi. Pas rënies nën turqit, jeta e shqiptarëve ishte e vështirë. Ç'prej atëherë Klinën e karakterizon edhe larmia fetare.Popullësia e këtyre trevave merrej kryesisht me bujqësi e cila ishte mjaft e zhvilluar.
 
Klina identifikohet si vendbanim i hershëm Ilir, me emër Chinna, të cilën e hasim te Ptolomeu që në vitet 87-150 (në hartën e Ptolomeut). Ky lokalitet i lashtë ilir shtrihej në bregun e majtë të rrjedhës së epërme të Drinit të Bardhë, që i përgjigjet realitetit të sotëm gjeografik. Kjo date si dhe Ujvara e Mirushës u bënë edhe simbol i amblemës së qytetit të Klinës. Chinna në kuptimin Cin shpjegohet si kin në mes të Drinit të Bardhë dhe lumit Klina.Banorët e këtyre viseve nuk pushuan se luftuari për liri deri në ditët e sotme.

MAP

 

Hyrja


Festivali Folklorik ,I KËNDOJMË LIRISË'

kallxo.com

Pyetsori

 
Sipas jush cili sllogan pasqyron komunën e juaj / Po vama, koji slogan na najbolji način odslikava v Sipas jush cili sllogan pasqyron komunën e juaj / Po vama, koji slogan na najbolji način odslikava vaśu opśtinu
Tokë e Artë - Goldland / Zlatna zemlja - Goldland
 
1
Perspektivë / Perspektiva
 
0
Zbulo diversitetin dhe emocionin / Otkrijte diversitet i emociju
 
5
Tjera / Ostalo
 
4
Sondazhi është mbyllur.

Sipas jush cili element duhet të përfshihet në logon e Komunës së Klinës Sipas jush cili element duhet të përfshihet në logon e Komunës së Klinës / Po vama, koji od elemenata treba biti u logo opśtine Klina
Uji / Voda
 
4
Toka / Zemlja
 
0
Trashëgimia Kulturore / Kulturna baśtina
 
7
Kalliri / Klas
 
0
Tjera / Ostalo
 
1
Sondazhi është mbyllur.


Qasja_ne_Dokumentet_Publike.jpg