Gjilani transmeton live seancat e Kuvendit 

                   
                     Më shumë...

 

 
                Botimet e ZIP

 


 Më Shumë...


_________________________________


Gjilani Rinor
Më Shumë...

OSCE - "Të drejtat gjuhësore të Kosovës"


pdf-icon.png më shumë... 

Lajme

Gjilani organizon garat komunale në lëndën e matematikës
29 prill 2017
Në Komunën e Gjilanit sot ka nisur të mbahen garat komunale në lëndën e matematikës me të gjitha përgatitjet që janë bërë nga Drejtoria Komunale e Arsimit dhe kësaj gare sot po i nënshtrohen 120 nxënës nga të gjitha shkollat nga klasa VI, VII dhe VIII. 
më shumë...

Kuvendi miratoi pa opozitën emërtimet e rrugëve dhe lokacionet e përmendoreve
28 prill 2017
Kuvendi Komunal i Gjilanit, të premten, në mbledhjen e udhëhequr nga Valentina Bunjaku-Rexhepi, ka miratuar raportin financiar janar-mars 2017, propozimet e komisionit për emërtimet e rrugëve dhe adresave, lokacionet dhe hapësirat publike për vendosjen e përmendoreve, shtatoreve, busteve dhe simboleve, ndarjen e subvencioneve për shoqatat “Pema”,  “Handikos”, “Liria” dhe Shoqatën e të Verbërve, raportin financiar të manifestimit “Flaka e Janarit 2017”, projektin për funksionimin e Teatrit të Qytetit për vitin 2017, vendimin për alokimin e mjeteve financiare si dhe nismën e grupit të këshilltarëve të LDK-së për shpalljen “Qytetar nderi” të presidentit të Shqipërisë, Bujar Nishani. më shumë...

Komunitetet e Gjilanit përcjellin mesazh tolerance nga selia e UNMIK-ut në Prishtinë
28 prill 2017
Komiteti për Komunitete ka mbajtur takimin e radhës në selinë e UNMIK-ut në Prishtinë, që është mision i Kombeve të Bashkuara në Kosovë, ku ka marrë pjesë edhe shefi i Zyrës, Zahir Tanin.  Ai u shpreh i kënaqur me nivelin e bashkëpunimit të komuniteteve në Gjilan. Përndryshe, gjatë një vizite në Gjilan, para disa ditësh, Zahir Tanin kishte kërkuar nga kryetari i kësaj Komune, Lutfi Haziri që ky Komitet, i cili është një mekanizëm i rëndësishëm për komunitetet, në një mjedis shumetnik, të mbajë një nga takimet e ardhshme në zyrat e OKB-së në Prishtinë dhe u shpreh i kënaqur që kjo ide e tij u realizua.
më shumë...

KA: Gjilani përgatitet për olimpiadën matematikore, opozita e ndërlidh me interesa politike
27 prill 2017
Komiteti i Arsimit (KA), të enjten, nën drejtimin e Arben Mehmetit, kryesues i kësaj trupe komunale, është njoftuar me përgatitjet për mbajtjen e olimpiadës së matematikës në Gjilan, planifikimin e profileve në shkollat e mesme, planin zhvillimor të DKA-së si dhe çështje të tjera nga fusha e arsimit, ndërkaq e ka shtyrë për një takim tjetër shqyrtimin e përgatitjeve për testin e maturës. më shumë...

KSHMS shqyrton raportin e punës së vizitave shtëpiake dhe përkujdesjes për nëna dhe fëmijë
27 prill 2017
Komiteti për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale (KSHMS) ka shqyrtuar të enjten raportin e punës së vizitave shtëpiake dhe përkujdesjes për nëna dhe fëmije nga QKMF “Dr. Nagip Rexhepi”. Kryesuesi i këtij Komiteti, dr. Jashar Jashari, ka thënë se ky program i punës, i cili është mbështetur nga UNICEF-i dhe është përkrahur nga kryetari i Komunës si dhe ministri i Shëndetësisë, ka filluar të aplikohet edhe në Gjilan, nga data 1 korrik 2016.
më shumë...

Gjilani dhe donatorët vunë gurthemelin e shtëpisë së Refik Aliut në Capar
26 prill 2017
Komuna e Gjilanit së bashku me donatorët kanë vënë sot gurthemelin e shtëpisë për familjen e Refik Aliut nga Capari, në kuadër të mbrëmjes humanitare “Pak nga ne, shumë për ata”, e realizuar me iniciativë të kryetarit Lutfi Hazirit në tetorin e vitit 2014.
më shumë...

Haziri ngushëllon familjen Nuhiu me rastin e ndarjes nga jeta të avokatit Fahri Nuhiu
25 prill 2017
Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, i ka dërguar një telegram ngushëllimi familjes Nuhiu, me rastin e ndarjes nga jeta të avokatit, Fahri Nuhiu. Në telegram thuhet: “E nderuara familje Nuhiu, me pikëllim të thellë e mora lajmin për ndarjen nga jeta të avokatit të njohur gjilanas dhe ish-prokurorit, Fahri Nuhiu". më shumë...

Gjilani përuron shtëpinë e radhës për familjen e Ylfete Rafunës në Livoç
25 prill 2017
Në fshatin Livoç të Komunës së Gjilanit, sot është përuruar shtëpia e radhës për krye familjaren e Ylfete Rafuna dhe tre fëmijëve të saj, e ndërtuar nga Forumi i Grave Shqiptare në Botë, me qendër në Suedi, në kuadër të mbrëmjes humanitare “Pak nga ne shumë pë rata” e organizuar nga kryetari i Komunës, Lutfi Haziri në vitin 2014. 
më shumë...


 
Kalendari-2017-(2).png

Komuna Online

Lajme Flash


 

Hyrja


Gjilani po hyn në një epokë të re

Qyteti i Gjilanit, i anashkaluar për shumë vite në projektet e mëdha, tani hapur një epokë të re për sa i përket infrastrukturës dhe zhvillimit. Përfundimisht është vendosur ndërtimi i autostradës në këtë pjesë. Autostrada Prishtinë-Gjilan-Konçul e lidh kryqendrën e Anamoravës me koridoret e kombit dhe koridoret tjera të mëdha ndërkombëtare. Në Gjilan ka filluar edhe ndërtimi i rrugëve hyrëse-dalëse me katër krosi. Sivjet pritet të fillojnë investime të mëdha në sektorin e ujërave të zeza. Marrëveshja është nënshkruar tashmë me austriakët dhe ka vlerën mbi 12 milionë euro. Investimet e përgjithshme, sivjet do të arrijnë në 29 milionë euro. Gjilani nuk është më një qytet anësor në Kosovë, por një kryqendër e rëndësishme e një mikro-regjioni ballkanik. Qeverisja e Lutfi Hazirit ka hapur një epokë të re për Gjilanin.

 Harta e Faqes | Copyright