Mirësevini në Novobërdë


Faqja e Novoberdës do te jetë faqja, ne të cilën qytetaret e komunës sonë, por edhe me gjere, mund të informohen për punën dhe te arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe te qytetareve tanë.!

 

Historiku

Duke u bazuar në burime të shumta historike territori i komunës së Novobërdës ka qenë një trevë e populluar qysh në zhvillimet e hershme të njerëzimit.Novobërda posaçërisht bëhet qendër e rëndësishme në mesjetë atëherë kur edhe merr hov zhvillimi i xehetarisë.Sipas disa shënimeve në shekullin e XV kishte 45,000 banorë.

Kulminacionin e zhvillimit ekonomik dhe politik e arrin me zhvillimin e minierës së Novobërdës e cila ishte shumë e pasur me minerale të Arit, Argjendit, Plumbit dhe Zinkut. Sipas disa të dhënave të asaj kohe, në vitin 1450 Miniera e Novobërdës prodhonte afër 6000 kg argjend në vit. më shumë...

Lajme

Është djegur stalla e familjes Simiq në fshatin Bolevc komuna e Novobërdës
28 prill 2017
IMG_8493.JPGNOVOBËRDË, 24.Prill – në  ora  22:00 në  fshatin Bolevc komuna  e  Novobërdës, në  pronën e  familjes Simiq  është përhapur  zjarri dhe  është  djegur stalla  dhe objekti  ku  e  mbante  ushqimin e  kafshëve.
më shumë...

Është mbajtur mbledhja e katërt e rregullt e Kuvendit të Komunës së Novobërdës
27 prill 2017
IMG_8481.JPG  sallën  e  Kuvendit  me  fillim    ora 11:00, është  mbajtur  mbledhja e  katërt   e rregullt  e  Kuvendit  Komunal  të Novobërdës.   më shumë...

Është organizuar takimi me përfaqësuesit e gurthyesve
26 prill 2017
IMG_8456.JPG

  debatin    cilin  e mbajti  Kryetari i Komunës  së Novobërdës z.Svetisllav Ivanoviq me përfaqësuesit e  fshatit  Stanishor dt.: 12.04.2017. gurëthyesit  paraqesin  një  problem kyç.

më shumë...

 

Hyrja

 

 

StatutiKomunes-(1).jpg


rregulloret.jpg

PlanetZhvillimore.jpg

Draft Statuti i Qendrës për Punë dhe Mirëqenje Sociale në Novobërdë

riatdhesimi.jpg

Lajmet e fundit

Telefona kontaktues
 

news__1426091444.jpg
udhezuesIMG_sr-jpg-aspx---Copy.jpg
download-jpg-aspx-(1).jpg