Lajmet

Njoftim për qytetaret | 2014-04-18

Ju njoftojmë se Komuna e Pejës ne organizim te Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport – Sektori i Rinisë në bashkëpunim me Qendrat Rinore, OJQ Rinore, disa nga Drejtoritë e Komunës së Pejës, Shkollat e mesme dhe fillore dhe grupet joformale kanë organizuar një sërë aktivitetesh kulturore qe do ti prezantojnë në qendër të qytetit për nder të Ditës së Tokës – 22 Prilli. 
 

Njoftim - Takimi i Komitetit për Politik dhe Financa | 2014-04-18

Njoftoheni se të Martën me datë 22 Prill 2014 mbahet takimi i rregullt i Komitetit për Politik dhe Financa(KPF).
Takimi mbahet në Sallën e Takimeve, Zyra e kryesuesit Dr.Islam Husaj dhe fillon në ora 10:00.
 

N J O F T I M - DREJTORATI PER ZHVILLIM EKONOMIK | 2014-04-18

 Zyra e bashkimit Evropian ne Kosovë ne bashkëpunim me Ministrin e Industrisë dhe Tregtisë kanë lansuar Grant Skemën për përkrahjen e ndërmarrjeve mikro, te vogla dhe te mesme ( NMVM )
 

N j o f t i m | 2014-04-18

Bazuar ne Ligjin Nr.03/L-064,për Festat Zyrtare të Republikës së Kosovës,ju njoftojmë se me rastin e festës zyrtare Dita e Pashkës Katolike dhe Ortodokse:

- E Hëne 21 prill 2014 do të jetë ditë pushimi në të gjitha Institucionet e Komunës së Pejës.
 

FESTIVALI TRADICIONAL "MONOAKT" NE PEJË | 2014-04-17

Me 16 Prill 2014 ne ora 19:30 ne tetarin "Istref Begolli" ne Peje fillon Festivali Tradicional MONOAKT
 

Njoftim për media | 2014-04-11

 Ministria e Integrimit Evropian në bashkëpunim me Drejtorinë për Integrime dhe Diasporë ne Komunën e Pejës, organizojnë në Pejë turneun informativ me autobus në kuadër të fushatës për procesin e Liberalizimit të Vizave.
 

Peja e mirëpret turneun për fushatën e Procesit të Liberalizimit të Vizave | 2014-04-11

Ministria e Integrimit Evropian në mbështetje te Drejtorisë për Integrime Evropiane dhe Diasporë në Komunën e Pejës, kanë vazhduar me turneun informativ me autobus edhe në Komunën e Pejës, në kuadër të fushatës për procesin e Liberalizimit të Vizave.
 

NJOFTIM | 2014-04-11

Drejtorati për Zhvillim Ekonomik i informon te gjitha bizneset mikro, te vogla, dhe te mesme ( Grante për NMVM ).
Kjo thirrje ka dal nga Bashkimi Evropian ( BE ) dhe qeveris se Kosovës, përkatësisht Ministrisë se tregtisë dhe industrisë ( MTI ) dhe implementohet nga organizata nderkombetare për Migrim ( IOM ) gjatë periudhës, shkurt 2014 dhe korrik 2016.
 

Njoftim për media | 2014-04-10

Njoftojmë mediat e shkruara dhe ato elektronike se Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor pret ne takim pune Ministren e Integrimeve Evropiane Vlora Çitaku me bashkëpunëtor.

Takimi mbahet ne zyrën e Kryetarit,të Enjten me 10 prill 2014 në ora 15:00.

 

Kryetari Muhaxheri priti në takim Ministren e Integrimeve Evropiane Vlora Çitaku | 2014-04-10

 Në kuadër të vizitave për  thellimin e formave të bashkëpunimit,Kryetari i Komunes së Pejës Gazmend Muhaxheri i shoqëruar edhe nga Drejtoresha për Integrime dhe Diasporë Suzana Muriqi,pritën ne takim pune Ministren e Integrimeve Evropiane Vlora Çitaku
 

Takimi i rregullt i Këshillit të Drejtorëve | 2014-04-08

 Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri udhëhoqi takimin e rregullt me Drejtoret e Drejtorive Komunale,ku u shqyrtuan disa pika të rendit të ditës dhe shumica prej tyre u aprovuan për procedim të mëtutjeshëm.
 

Njoftim – Takimi i rregullt i Drejtorëve të Drejtorive Komunale | 2014-04-07

 Ju njoftojmë se do të mbahet takimi i rregullt  me Drejtorët e Drejtorive Komunale,  ne zyrën e takimeve të Kryetarit të Komunës.
 
Takimi mbahet me datë 08 Prill 2014, e Martë në ora 08:30.
 

Sot dt 03 Prill kryetari i komunes se Pejes priti nje grup studentesh nga Universiteti i Antwerpen dhe Universiteti i Prishtines qe udheheqeshin nga profesori i tyre Prof.Dr. Dirk Luwers. | 2014-04-03

 Keta student te ndare ne dy grupe prezentuan propozimet e tyre per planin urbaniztik te pjese veriore te qytetit te Pejes, respektivisht rruges Leke dukagjini dhe planin per qendren e qytetit respektivisht per Carshin e Pejes. Keto prezentime ishin bere ne moton "Peja i takon bjeshkeve" dhe arsyetuan pse Peja duhet te jete nje vend vital, i gjelber dhe te zhvillohet biznesi i vogel dhe i mesem.
 

Sot dt. 03 Prill kryetari Gazmend Muhaxheri priti per vizite kryetarin e komunes Lekbibaj te Republikes se Shqiperise z. Gezim Meshin. | 2014-04-03

  Kjo vizite sherbeu per njohje reciproke dhe per te shkembyer informacione per komunat e tyre. Kryetari Gezim Meshi tregoi se komuna Lekbibaj gjendet ne qender te bjeshkeve Alpet Shqiptare ne rrethin e Tropojes dhe eshte karakteristike sepse ka resurse te shumta natyrore
 

Sot me 02 Prill u mbajt mbledhja e 2-te me rradhe e Komisionit per Shqyrtimin e Kerkesave | 2014-04-02

Sot me 02 Prill u mbajt mbledhja e 2-te me rradhe e Komisionit per Shqyrtimin e Kerkesave per Subvencione. Punet e Komisionit u drejtuan nga nenkryetari Shkumbin Gashi dhe moren pjese drejtoret e drejtorive qe parashihen me rregulloren per ndarje te subvencioneve. U shqyrtuan nje numer i konsiderueshem i rekomandimeve te drejtoreve dhe u proceduan per Bordin e Rregullt qe do te mbahet te henen me 07 Prill 2014.
 

Kryetari Muhaxheri përgëzon K.B.PENZA | 2014-04-02

 Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri  me bashkëpunëtor priti në takim falënderues shtabin teknik dhe lojtaret e Klubit të Basketbollit “Penza”,klub ky i cili është fitues i Kupës së Kosovës 2013/2014 ne Basketboll.
 

Përkujtohen dëshmorët dhe martirët e fshatit Lubeniq | 2014-04-01

 Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor  ne pranin e qytetarëve dhe bashkëfshatarëve  të shumtë kanë bërë homazhe te Pllaka e Dëshmorëve dhe martirëve të  UÇK-së në fshatin Lubeniq të Pejës, me rastin e përvjetorit të rënies.
 

Teatri i qytetit “Istref Begolli” prezanton shfaqje për fëmijë | 2014-03-31

 Ju njoftojmë se në përkujdesje të Drejtoratit për Kulturë,Rini dhe Sport dhe të stafit të Teatrit “Istref Begolli” do të shfaqen pjesë teatrale për fëmijë “Sy Yllëza” dhe “Papagalli”,ne regji të Rudina Zhara Gruda.
 

Mbahet takimi i Kuvendit të Komunës | 2014-03-28

 Kuvendi i Komunës  në Pejë mbajti takimin e radhës të kryesuar nga Dr.Islam Husaj,ku në prezencën e Drejtorëve të drejtorive,mediave dhe qytetarëve të interesuar u debatua për shumë pika më rendësi për Komunën tonë.

- Si pikë e parë e rendit të ditës është shqyrtuar Raporti informativ i të hyrave dhe shpenzimeve të realizuara buxhetore për periudhën janar-dhjetor 2013.

 

NJOFTIM - TAKIMI I ASAMBLESË KOMUNALE | 2014-03-27

 Asambleja Komunale në Pejë, më datën 28 Mars 2014 (e Premte) në ora 10:00  do të mbajë mbledhjen e vet të rregullt.

Do të shqyrtohet Raporti informativ i të hyrave dhe shpenzimeve të realizuara buxhetore për periudhën janar-dhjetor 2013.

Do të shqyrtohet Raporti informativ financiar për vitin fiskal 2013.

 

Drejtoria e Integrimeve e Diasporës në Pejë organizoj takim me Komunat e regjionit | 2014-03-26

 Drejtoria për Integrime dhe Diasporë e Komunës se Pejës në bashkëpunim me Projektin e Aftësimit të Kuadrove (CDF)  kanë organizuar takimin punues me përfaqësuesit e Zyrave Komunale për Integrime Evropiane të Komunave: Deçan, Gjakovë, Istog, Junik dhe Klinë,me temat:Këmbimi i përvojave dhe sfidat e komunave në proceset e Integrimeve Evropiane dhe Inicimi i bashkëpunimit nder-komunal për komunat e regjionit të Pejës.
 

Njoftim nga Drejtoria për Integrime dhe Diasporë | 2014-03-25

 Ju njoftojmë se Drejtoria për Integrime dhe Diasporë e Komunës se Pejës në bashkëpunim me Projektin e Aftësimit të Kuadrove (CDF)  do të organizoj takimin e Zyrtarëve Komunal për Integrime Evropiane të Komunave: Deçan, Gjakovë, Istog, Junik, Klinë dhe Pejë.
 

Takimi i rregullt i Këshillit të Drejtorëve | 2014-03-24

Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri udhëhoqi takimin e rregullt me Drejtoret e Drejtorive Komunale,ku u shqyrtuan disa pika të rendit të ditës dhe shumica prej tyre u aprovuan për procedim të mëtutjeshëm. 
Rekomandimet e Drejtoratit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale për pagesën e qirasë për banim familjar për disa raste sociale janë aprovuar për procedim.
 

NJOFTIM - TAKIMI I ASAMBLESË KOMUNALE | 2014-03-24

 Asambleja Komunale në Pejë, më datën 28 Mars 2014 (e Premte) në ora 10:00  do të mbajë mbledhjen e vet të rregullt.

Do të shqyrtohet Raporti informativ i të hyrave dhe shpenzimeve të realizuara buxhetore për periudhën janar-dhjetor 2013.

Do të shqyrtohet Raporti informativ financiar për vitin fiskal 2013.

 

Njoftim – Takimi i rregullt i Drejtorëve të Drejtorive Komunale | 2014-03-21

 Ju njoftojmë se do të mbahet takimi i rregullt  me Drejtorët e Drejtorive Komunale, ne zyrën e takimeve të Kryetarit të Komunës.
 

Konferencë për media | 2014-03-20

Ju njoftojmë se Drejtori i Drejtorisë për Kulturë,Rini dhe Sport do të mbaj Konferencë për media.

Konferenca mbahet në Sallën e Konferencave afër Zyrës së Kryetarit, të Enjten me datë 20.03.2014,

prej orës 13:30.

 

 

Drejtoria e Kulturës,Rinisë dhe Sportit në Pejë mbajti Konferencë për media | 2014-03-20

Drejtori i Kulturës,Rinisë dhe Sportit në Komunën e Pejës Engelbert Zefaj ka thirrur Konferencë për media ku ka prezantuar mangësitë ne ndërtimin e zhveshtorëve në Stadiumin e qytetit”Shain Haxhiislami”,projekt ky i përfunduar ne vitin 2013 me vlerë rreth 19.000 euro..
 

Kryetari Muhaxheri priti ne takim Ambasadorin e Shqipërisë Qemal Minxhozi | 2014-03-19

 Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor, priti në takim ambasadorin e ri të Shqipërisë në Kosovë, Qemal Minxhozi me bashkëpunëtor.
 

Njoftim-Debat me rini | 2014-03-17

 Ju njoftojmë se Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport - Sektori i Rinisë ne bashkëpunim me Qendrën Rinore “Peja” dhe Qendrën Rinore  “At Lorenc Mazreku”,  organizojnë debat me te rinj me temën
 

Komiteti për Politikë e Financa mbajti takimin e radhës | 2014-03-17

 Komiteti për Politikë e Financa (KPF) i Kuvendit Komunal të Pejës në mbledhjen e sotme i shqyrtoi dhe miratoi disa propozime te paraqitura nga Drejtoratet përkatëse dhe Kryetari i Komunës.

Ne ketë takim është bërë shqyrtimi dhe aprovimi i Raportit të të hyrave dhe shpenzimeve buxhetore për periudhën janar – dhjetor 2013.

 

Njoftim - Takimi i Komitetit për Politik dhe Financa | 2014-03-14

 Njoftoheni se të  Hënën  me datë 17 mars 2014 mbahet takimi i rregullt i Komitetit për Politik dhe Financa(KPF).

Takimi mbahet  në Sallën e Takimeve, Zyra e kryesuesit Dr.Islam Husaj  dhe fillon në ora 10:00.

 

Kisha Gjermane përmes Zyrës për barazi gjinore ndajnë ndihma për skamnoret | 2014-03-13

 Komuna e Pejës përmes zyrës për barazi gjinore,në bashkëpunim me Kishën katolike Petersberg ne Gjermani,e përfaqësuar nga prifti Erich Steigner kanë ndarë ndihma ushqimore për rreth 30 familje si raste sociale të Komunës së Pejës.
 

Njoftim për media | 2014-03-11

 Ju njoftojmë se Drejtoria për Integrime dhe Diasporë  ne Pejë do të mbajë Trajnim me përfaqësues të Drejtorive për ngritjen dhe ndërtimin e kapaciteteve komunale për menaxhimin e projekteve.
 

Përkujtohet Atë Luigj Palaj në 101 vjetorin e vrasjes | 2014-03-10

 Nën patronatin e Kryetarit të Komunës së Pejës z. Gazmend Muhaxheri ,në fshatin Gllogjan të Pejës u mbajt Akademi Përkujtimore tashmë tradicionale kushtuar martirit të kombit dhe fesë, Atë Luigj Palajt.
 

Me manifestim solemn shënohet 7 Marsi Dita e Mësuesit | 2014-03-07

 Komuna e Pejës përmes Drejtorisë së Arsimit me një manifestim solemn të mbajtur në sallën e teatrit Istref  Begolli në Pejë ju kanë uruar 7 marsin Ditën e Mësuesit  të gjithë mësimdhënësve të Komunës së Pejës. Fillimisht është mbajtur një minutë heshtje për ata që kanë vdekur gjatë këtij vitiakademik,kurse atyre që janë pensionuar në mes të dy festave ju ka ndarë Mirënjohje për punën e tyre të palodhshme në ofrimin e dijes për gjenerata të tera gjatë karrierës se tyre.
 

Njoftim për media | 2014-03-07

 Ftoheni të merrni pjesë në shënimin e Ditës Ndërkombëtare të Gruas 8 Marsi,të cilin e organizon Komuna e Pejës përmes Zyrës për Barazi Gjinore.
 

Takimi i rregullt i Këshillit të Drejtorëve | 2014-03-06

Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri udhëhoqi takimin e rregullt me Drejtoret e Drejtorive Komunale,ku u shqyrtuan disa pika të rendit të ditës dhe shumica prej tyre u aprovuan për procedim të mëtutjeshëm.

Propozimi  për emërimin e Komisionit Komunal të Aksionarëve për NSHTU ”Kosovatransi” në Pejë është aprovuar për procedim të mëtutjeshëm.

 

Drejtoria për Integrime Evropiane dhe Diasporë në Pejë do të filloj regjistrimin e Diasporës | 2014-03-06

 Në vazhdën e takimeve përgatitore për fillimin e regjistrimit të diasporës,Drejtoresha  për Integrime Evropiane  dhe Diasporë znj.Suzana Muriqi u takua me përfaqësues nga Ministria e  Diasporës në përbërje të z.Muhamet shatri-zyrtar i larte ne MeD, Zymer Maxharri –zyrtar i larte dhe metodolog si dhe Xhevat Hulaj udhëheqës i divizionit për hartimin e rregullores për regjistrimin e mërgimtarëve,ku u bisedua dhe u dakorduan që të filloj procesi i regjistrimit te mërgimtarëve ,shoqatave dhe formave tjera te organizimit te tyre edhe në Komunën e Pejës.
 

Drejtori i Shëndetësisë viziton Ambulantën e Mjekësisë Familjare ne Vitomericë | 2014-03-06

Në vazhdën e funksionimit sa më të mirë të Ambulantave shëndetësore të Komunës së Pejës dhe në kuadër të bashkëpunimit sa më të mirë të tyre Drejtori i Drejtoratit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Petrit Loci i shoqëruar edhe nga nënkryesuesi i Kuvendit të Komunës Elbert Krasniqi dhe deputeti i zonës së Vitomericës Senad Daciq vizituan Ambulanten e Mjekësisë Familjare ne Vitomericë,ku u pritën nga stafi dhe disa banorë të zonës.
 

Drejtori i Shëndetësisë viziton Qendrën për Jetë të Pavarur në Pejë | 2014-03-06

 Në kuadër të programit për ndihmë kategorive me aftësi të kufizuara që ka në program Drejtoria e Shëndetësisë dhe ne kuadër te shikimit të mundësive për përkrahje Drejtori i Drejtoratit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale Petrit Loci i shoqëruar edhe nga nënkryesuesi i Kuvendit të Komunës Elbert Krasniqi dhe deputeti i zonës së Vitomericës Senad Daciq vizituan Qendrën për Jetë të Pavarur në Pejë.
 

Sesioni i dytë i aktivitete trajnuese nga Drejtoria për Integrime Evropiane dhe Diasporë ne Pejë | 2014-03-06

 Organizuar nga Drejtoria për Integrime Evropiane dhe Diasporë dhe Projekti CDF është mbajtur sesioni i dytë trajnues/mentorues me Stafin e Administratës Komunale te Pejës. Trajnimi kishte për qellim inicimin e Programit te Menaxhimit te Performances ne kuadër te Administratës Komunale te Pejës dhe trajnimin e Stafit Senior Komunal mbi implementimin e Programit te Performances si dhe mënyrën e Monitorimit dhe Mentorimit te Performances Komunale lidhur me procesin e Integrimeve Evropiane. 
 

Njoftim – Takimi i rregullt i Drejtorëve të Drejtorive Komunale | 2014-03-05

 Ju njoftojmë se do të mbahet takimi i rregullt  me Drejtorët e Drejtorive Komunale, ne zyrën e takimeve të Kryetarit të Komunës.
 

Aktivitete trajnuese nga Drejtoria për Integrime Evropiane dhe Diasporë ne Pejë | 2014-03-04

 Organizuar nga Drejtoria për Integrime Evropiane dhe Diasporë dhe Projekti CDF ne ambientet e sallës se Asamblesë Komunale te Pejës është mbajtur sesioni i pare trajnues/mentorues me Stafin e Administratës Komunale te Pejës. Trajnimi kishte për qellim fuqizimin e kapaciteteve te Administratës Komunale te  Pejës lidhur me procesin e Integrimeve Evropiane.
 

Drejtori i Shëndetësisë priti ne takim pune përfaqësues të Ambasadës Amerikane | 2014-03-04

Në vazhdën e funksionimit sa më të mirë të sektorit të shëndetësisë dhe të Ambulantave shëndetësore të Komunës së Pejës dhe në kuadër të bashkëpunimit sa më të mirë me mundësi të prurjes së donacioneve,Drejtori i Shëndetësisë së Komunës së Pejës dr.Petrit Loci me bashkëpunëtor  dhe më shefin e Poliklinikës Stomatologjike në Pejë Dr.Beqir Haxhosaj pritën në një takim pune përfaqësuesin e Ambasadës Amerikane për sektorin e Shëndetësisë Paul Crenshaw.
 

NJOFTIM - SHQYRTIM PUBLIK | 2014-03-04

Ju njoftojmë se Drejtoria për Urbanizëm dhe Mbrojtje të  Mjedisit - DUMM në vazhdimësi të zbatimit të Planit Zhvillimorë Urban - PZHU i miratuar me datë 16.05.2007  nga Kuvendi i Komunës se Pejës dhe miratimi i propozimit me datë 28.II.2014 me numër 01-350-1400-2014 shpallë fillimin e Shqyrtimit Publik të Planit Rregullues Urban për Bashkësinë Territoriale Dardania I, II dhe III bazuar në Ligjin për Planifikim Hapësinorë Nr. 04/L-174 datë 31.07.2013.
 

Mbahet takimi i Kuvendit të Komunës | 2014-02-28

Kuvendi i Komunës  në Pejë mbajti takimin e radhës të kryesuar nga Dr.Islam Husaj,ku në prezencën e Drejtorëve të drejtorive,medieve dhe qytetarëve të interesuar u debatua për shumë pika më rendësi për Komunën tonë.

Si pikë e parë e rendit të ditës është shqyrtuar dhe  është  miratuar  Kalendarit  i takimeve te KPF-ca dhe KK-al për vitin 2014.

Është shqyrtuar dhe është aprovuar  propozimi për themelimin e KKSB-së.

 

Njoftim për media | 2014-02-27

 Ju njoftojmë se Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport  ka organizuar mbledhjen  e Këshillit Profesional te Sportit, ne sallën e takimeve ne objektin e DKRS-se.
 

Njoftim për media | 2014-02-26

 Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor pret ne takim pune Ambasadorin e  Republikës së Italisë në Republikën e Kosovës, z.Andreas Ferrarese.
 

Kryetari Muhaxheri u takua me Ambasadorin e Italisë Andreas Ferrarese | 2014-02-26

 Ne kuadër të vizitave me karakter njoftues dhe për mundësit e bashkëpunimit,Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor priti ne takim pune Ambasadorin e  Republikës së Italisë në Republikën e Kosovës, z.Andreas Ferrarese,i cili ishte i shoqëruar edhe nga përfaqësues nga provinca e Trentos.
 

Drejtori i Shëndetësisë ne vizitë pune në Polikliniken Stomatologjike | 2014-02-25

 Në vazhdën e funksionimit sa më të mirë të Ambulantave shëndetësore të Komunës së Pejës dhe në kuadër të bashkëpunimit sa më të mirë,Drejtori i Shëndetësisë së Komunës së Pejës dr.Petrit Loci me bashkëpunëtor i bëri një vizitë punë Poliklinikës Stomatologjike në Pejë ku u prit nga shefi Dr.Beqir Haxhosaj me bashkëpunëtor.
 

NJOFTIM - TAKIMI I ASAMBLESË KOMUNALE | 2014-02-24

 Asambleja Komunale në Pejë, më datën 28 shkurt 2014 (e Premte) në ora 10:00  do të mbajë mbledhjen e vet të rregullt.
 

Peja me fermerin me të suksesshëm për vitin 2013 | 2014-02-20

Në kuadër të përzgjedhjes vjetore që e organizon Ministria e Bujqësisë,Pylltarisë dhe Hidroekonomisë për përzgjedhjen e fermerëve më të suksesshëm këtë vit është përzgjedhur Tabe Krasniqi nga Vitomerica e Pejës si fërmere e vitit 2013 në sektorin e Blegtorisë.
 

Takimi i rregullt i Këshillit të Drejtorëve | 2014-02-20

Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri udhëhoqi takimin e rregullt me Drejtoret e Drejtorive Komunale,ku u shqyrtuan disa pika të rendit të ditës dhe shumica prej tyre u aprovuan për procedim të mëtutjeshëm.
 

Drejtoria e Shëndetësisë në Pejë mbajti Konferencë për media | 2014-02-19

 Drejtori i Drejtorisë për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale në Komunën e Pejës Petrit Loci ka thirrur Konferencë për media ku ka prezantuar anulimin e kontratës së Drejtorit paraprak të QKMF-së,Gazmend Agushollit,të cilit ju kishte vazhduar kontrata edhe për një mandat pa u respektuar rregullat e konkursit.
 

Njoftim-Konferencë për media | 2014-02-18

Njoftojmë mediat e shkruara dhe ato elektronike se Qeveria Komunale ne Pejë,respektivisht Kabineti i Kryetarit  do të mbaj Konferencë për media.
 

Njoftim – Takimi i rregullt i Drejtorëve të Drejtorive Komunale | 2014-02-18

Ju njoftojmë se do të mbahet takimi i rregullt  me Drejtorët e Drejtorive Komunale, ne zyrën e takimeve të Kryetarit të Komunës.

 

 

Nen organizimin e Kryetarit Gazmend MUHAXHERI sot u kremtua datëlindja e 6 e shteti te Kosovës | 2014-02-17

. Kjo kremte u përcoll me një mori aktivitetesh duke filluar nga data 14 Shkurt e deri me sot 17 Shkurt 2014. Sot nga ora 11:00 u vendosen luleve pran Plakave dhe Busteve te heronjve te Republikës Kosovës dhe ne ora 12:00 u organizua Akademia Solemne për ketë date te shënuar për shtetin tone.
 

GËZUAR DITA E PAVARËSISË SË KOSOVËS | 2014-02-15

 Ftesë

Te nderuar qytetar te Pejës

Ju ftoj të merrni pjesë në ceremoninë për shënimin e ditës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës që mbahet më 17 Shkurt 2014.

 

Njoftim | 2014-02-14

 Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor pret ne takim pune Gjeneralin Timothy Orr nga Iowa e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.
 

Komiteti për Politikë e Financa mbajti takimin e radhës | 2014-02-14

 Komiteti për Politikë e Financa i Kuvendit Komunal në mbledhjen e sotme e cila ishte e para për këtë vit dhe në këtë mandat të ri e  drejtoi kryesuesi i  Asamblesë Komunale

Dr. Islam  Husaj. Kjo përbërje e KPF-së i shqyrtoi dhe miratoi disa propozime te paraqitura nga Drejtoratet përkatëse dhe Kryetari i Komunës.

 

Në Pejë u prezantuan Grantet për bujqësi dhe zhvillim rural 2014 | 2014-02-13

 Në Komunën e Pejës përmes Drejtorisë së Bujqësisë,Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural dhe Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural,në pranin e bujqve dhe fermerëve të shumtë të Komunës së Pejës,janë prezantuar grantet  në kuadër të planit për bujqësi dhe zhvillim rural 2014-2020.
 

Njoftim-Konferencë për media | 2014-02-12

 Njoftojmë mediat e shkruara dhe ato elektronike se Qeveria Komunale ne Pejë do të mbaj Konferencë për media.

Konferenca mbahet ne sallën e Konferencave afër kabinetit te kryetarit ne ora 14:00 te mërkurën me datë 12 shkurt 2014.

 

Njoftim - Takimi i Komitetit për Politik dhe Financa | 2014-02-12

Njoftoheni se të Premten me datë 14 shkurt 2014 mbahet takimi i Komitetit për Politik dhe Financa(KPF).
Takimi mbahet  në Sallën e Takimeve, Zyra e kryesuesit Dr.Islam Husaj  dhe fillon në ora 10:00.
 

Njoftim nga Drejtorati për Bujqësi, Pylltari dhe Hidroekonomi | 2014-02-12

 Njoftohen fermerët  e Komunës së Pejës  se  Drejtorati i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Hidroekonomisë në Pejë ne bashkëpunim me Ministrin e Bujqësisë Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural do të bëjë  prezantimin e Programit për Grande dhe pagesa direkte për vitin 2014.
 

Drejtoria e Kulturës dhe e Shëndetësisë mbajtën Konferencë për media | 2014-02-12

 Pas përzgjedhjes së Drejtorëve të rinj dhe në bazë të evidentimit të punëve të pranuara dhe projekteve të kryera gjatë vitit 2013,Drejtoria për Kulturë,Rini dhe Sport dhe Drejtoria për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale të Komunës së Pejës kanë thirrur Konferencë për media.
 

Njoftim – Aktivitete për përvjetorin e Pavarësisë së Kosovës | 2014-02-11

 Ju njoftojmë së Komuna e Pejës përmes Drejtoratit për Kulturë,Rini dhe Sport dhe në bashkëpunim me OJQ,aktorë, poet dhe artist,Institucione shkollore e shumë akter të tjerë ka përgatitur aktivitete të shumta për nder të përvjetorit të Pavarësisë së Kosovës 17 Shkurtit.
 

Kryetari Muhaxheri priti ne takim Ambasadoren e SHBA-ve Tracey Jacobson | 2014-02-11

Në komunën e Pejës, sot ishte për vizitë shkëlqesia e saj Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës znj.Tracey Jacobson e cila u mirëprit nga Kryetari i Komunës së Pejës z.Gazmend Muhaxheri. Në takimin e zhvilluar në zyrën e kryetarit u bisedua për planet e Komunës së Pejës për zhvillim ekonomik, për zhvillimin e arsimit dhe për menaxhimin  dhe planifikimin hapësinor në qytet dhe në vendet turistike. 
 

Inaugurohet sistemi inovativ i ngrohjes ne Shkollën fillore në Drelaj | 2014-02-11

 Në bazë të një donacioni të përbashkët të Ambasadës Suedeze në Kosovë, përmes projektit  SIDA dhe SNVP”Forcimi i qëndrueshëm i pylltarisë private dhe të decentralizuar në Kosovë e Rajon”dhe në bashkëpunim me Shoqatën e Pronarëve të Pyjeve Private”Bjeshkët e Rugovës” është bërë instalimi dhe përurimi i ngrohjes qendrore me ashkla druri në shkollën fillore “Përparimi” në Drelaj të Rugovës e cila pritët të ngrohë hapësirën prej rreth 800 metra katror.
 

Njoftim | 2014-02-10

Ftoheni të merrni pjesë në përurimin e instalimit të ngrohjes qendrore me ashkla druri në shkollën fillore “Përparimi” Drelaj të Rugovës i cili organizohet nga Komuna e  Pejës në bashkëpunim me Organizatën CNVP Kosovë.
 

Kryetari Muhaxheri priti ne takim përfaqësues të inciatives “Ta pastrojm Kosovën-Let’s do it Peja! | 2014-02-04

 Në vazhdën e takimeve të shumëta përshëndetëse, Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor priti në takim përfaqësuesit e indicatives “Ta Pastrojm Kosovën- Let’s do it Peja” të përfaqësuar nga koordinatori i kësaj iniciative Urim Xharavina.
 

Njoftim | 2014-01-31

  Nesër, me datë 1 shkurt, duke filluar nga ora 11:00 në varrezat e qytetit të Pejës, një delegacion i Komunës së Pejës i drejtuar nga kryetari Gazmend Muhaxheri do të bëjë homazhe për të nderuar martirët e vitit 1990, që u vranë nga regjimi serb. Do të përkujtohen: Fatmir Ukaj, Osman Vokshi, Qamil Morina, Ali Hysukaj dhe Gani Daci.
 

Inaugurohet projekti “Bulevardi i Gjelbër” ne Zatra | 2014-01-30

Komuna e Pejës në bazë të projekteve me partneret e jashtëm ka filluar edhe një projekt ne rregullimin e infrastrukturës të quajtur “Bulevardi i Gjelbër” për një pjesë të lagjeve Zatra dhe Kapeshnica ne rrugën e ashtu quajtur mbi kanal,projekt ky i filluar në vitin 2013 nga Komuna e Pejës në participim me UN-HABITAT,që kap shifrën rreth 153 mijë euro në participim 50% me 50%.
 

Kryetari i Komunës së Pejës prezantoj kabinetin qeverisës dhe Drejtorët e Drejtorive Komunale | 2014-01-30

 Në bazë të ligjit për vetëqeverisjen lokale dhe në bazë të kompetencave që ka Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri prezantoj sot kabinetin e tij qeverisës dhe Drejtorët e Drejtorive Komunale në marrëveshje me partneret qeverisës Partia Demokratike e Kosovës dhe Partia e Drejtësisë.
 

Projekti turistik Majat e Ballkanit fillon fazën e dytë | 2014-01-29

Organizata Qeveritare Gjermane për bashkëpunim ndërkombëtar Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) së bashku me Komunat Pejë,Plavë e Shkodër dhe me Ministritë përkatëse kanë realizuar me sukses projektin ndërkufitarë Majat e Ballkanit(Peaks of the Balkans) 2010-2013.
 

Njoftim | 2014-01-29

 Njoftojmë mediat e shkruara dhe ato elektronike se Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri ka thirrur takimin e parë prezantues me Drejtoret e Drejtorive Komunale në Pejë.
 

Kryetari Muhaxheri u takua me Ambasadorin e Austrisë në Kosovë | 2014-01-28

 Në vazhdën e investimeve që po bënë qeveria e Austrisë në rregullimin e varrezave të vjetra Austro-Hungareze që gjenden në Pejë,Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor priti ne takim Ambasadorin e Austrisë në Kosovë  Dr.Johann Brieger,me të cilin përveç detajeve të vazhdimit të punimeve në përfundimin e punimeve në këto varreza,u bisedua edhe për mundësin e investimeve të investitorëve nga Austria në Kosovë.
 

Njoftim | 2014-01-28

 Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor do të pres ne takim pune,shefen kryesore të UN-HABITAT znj.Gwendolin me bashkëpunëtor.
 

Njoftim | 2014-01-27

 Njoftojmë mediat e shkruara dhe ato elektronike se në Pejë do të mbahet një takim i përbashkët me të gjitha palët implementuese të projektit,” Majat e Ballkanit”(Peaks of the Balkans) nga Kosova,Shqipëria dhe Mali i Zi.
 

Njoftim | 2014-01-27

  Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport - Sektori i Rinisë, organizon aktivitetin "Bëjë diqka ndryshe, bëhu kreativ", i cili do të stimuloi të rinjët për të qenë sa më krijues, në këtë ngjarje do të prezantohen përsona kreativ të natyrave të ndryshme, të cilët do ta realizojn punën e tyre aty për aty dhe do të punojnë me grupet rinore. 
 

Mbahet takimi i Kuvendit të Komunës | 2014-01-23

 Kuvendi i Komunës në Pejë mbajti takimin e radhës të kryesuar fillimisht nga deputeti me i vjetër, e me pastaj nga Kryesuesi i zgjedhur me shumicë votash i Kuvendit të Komunës së Pejës z.Islam Husaj.
 

NJOFTIM - TAKIMI I ASAMBLESË KOMUNALE | 2014-01-22

 Asambleja Komunale në Pejë,më datën 23 Janar 2014 (e Enjte) në ora 10:00 do të mbajë mbledhjen e vet të rregullt.

Do të bëhet zgjedhja e Kryesuesit të Kuvendit të Komunës. Do të bëhet zgjedhja e zëvendëskryesuesit të Kuvendit të Komunës për komunitete – rezervimi i pozitës konform  nenit 54 të LVL.

 

Ne Pejë kujtohen heronjtë e kombit në “Ditët e Janarit” | 2014-01-17

Nen patronatin e Kryetarit te Komunës së Pejës z. Gazmend MUHAXHERI, janë nderuar sot heronjtë e kombit Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka dhe është përkujtuar veprimtari  dhe deputeti i Republikës Kosovës Smajl Hajdaraj.
 

Njoftim për media | 2014-01-14

 Ju njoftojmë se nen patronatin e Kryetarit te Komunës së Pejës z. Gazmend Muhaxheri, organizohen dy Akademi Përkujtimore për te nderuar heronjtë e kombit Jusuf e Bardhosh Gervalla dhe Kadri Zeka dhe figurën e ndritur Smajl Hajdaraj, Akademitë mbahen  me 17 Janar 2014 ne Kino-tetarin "Jusuf Gervalla"

 

 

Mesazh Urimi për Krishtlindjet Ortodokse nga Kryetari i Komunës se Pejës Gazmend Muhaxheri | 2014-01-06

Bazuar ne kalendarin julian, bashkësia ortodokse sot kremton festën e krishtlindjes. kjo festë e simbolizon lindjen e shpresës, sjellë frymë paqësore  dhe dashuri njerëzore.  
 

Kryetari Muhaxheri priti ne takim përfaqësues të Bashkësisë Islame të Pejës | 2014-01-06

Në vazhdën e takimeve përshëndetëse  me qëllim të vazhdimit të bashkëpunimit të ndërsjellë,Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri me bashkëpunëtor priti në takim pune përfaqësuesit e Bashkësisë Islame të  Pejës të përfaqësuar nga Kryetari mulla Musli Arifaj dhe stafi udhëheqës i BIP-s.
 

Ne natën e vitit të ri Kryetari i Pejës Gazmend Muhaxheri vizitoj Institucionet kujdestare | 2014-01-01

Kryetari i Komunës së Pejës,Gazmend Muhaxheri i përcjellur me bashkëpuntorë të vetë, në momentet e para të vitit të ri i vizituan Institucionet që ishin në gjendje kujdestarie,duke filluar në Spitalin Rajonal, QKMF, Policia e Kosovës  dhe Sherbimin e Zjarrfikësave.
 

Urimi i Vitit të Ri | 2013-12-31

 Të dashur qytetarë te komunes së Pejës Femijë të dashur, të rinj dhe të reja, zonja dhe zotrinj, të dashur pensionist, veteran dhe invalid të UCK-së, persona me nevoja të posaqme, punetorë dhe punëtore, nxënës dhe student, biznese dhe organizata qe jetoni dhe veproni në Pejen tonë të dashur
 

Kryetari Muhaxheri takon mediat dhe sportistet | 2013-12-31

 Në vazhdën e takimeve përmbyllëse të vitit 2014,Kryetari i Komunës së Pejës Gazmend Muhaxheri mbajti takime përshëndetëse me mediat e shkruara dhe elektronike duke i falënderuar për punën e tyre si përfaqësues të mediumeve dhe duke u zotuar për një bashkëpunim të mirë edhe në vitet në vijim,njëherit edhe ju urojë festën e Vitit të Ri 2013.
 

U betuan solemnisht Deputetet dhe Kryetari i Komunës së Pejës | 2013-12-26

Në një seancë solemne të Kuvendit të Komunës së Pejës dhe në pranin e deputetëve,përfaqësuesve të Qeverisë Komunale në Pejë,të përfaqësuesve të MAPL-së dhe qytetarëve të shumtë, Deputetet e Kuvendit të Komunës së Pejës unanimisht u betuan dhe ne mënyrë solemne e filluan detyrën e re ne këtë mandat legjislativ.
 

FJALA E KRYETARIT TË KOMUNËS SË PEJËS, Z. GAZMEND MUHAXHERI | 2013-12-26

 -Të nderuar anëtarë të Asamblesë Komunales të Pejës, të nderuar mysafirë,më lejoni që me këtë rast të them disa fjalë, si adresim i parë në institucionin që i përfaqëson të gjithë qytetarët e Komunës së Pejës.

Jam tepër i nderuar që t’ju drejtohem si Kryetar i Komunës së Pejës, pas një fushate dhe procesi zgjedhor të organizuar mirë, pas votimit të rregullt dhe zgjedhjeve të lira e të ndershme.

 

TAKIMI INAUGURUES I ASAMBLESË KOMUNALE | 2013-12-23

 Ju njoftojmë se Asambleja Komunale në Pejë do të mbajë  seancën e parë inauguruese.

 Seanca do të mbahet ditën e Enjte më datë 26 dhjetor 2013, në ora 10:00.

 

Kryetari i Pejës Ali Berisha zyrtarisht ja beri dorëzim-pranimin e detyrës së kryetarit z.Gazmend Muhaxheri | 2013-12-02

 Ne bazë të rezultateve të zgjedhjeve pas përfundimit të votimit në balotazh dhe duke e respektuar vullnetin e qytetarëve shumicë të Komunës së Pejës Kryetari i deritanishëm i Komunës së Pejës Ali Berisha ja bëri sot dorëzim-pranimin e detyrës së kryetarit z.Gazmend Muhaxheri. Kjo ceremoni u mbajt sot në zyrën e takimeve të Kryetarit.
 

Njoftim per media | 2013-11-26

 Ju njoftojmë se Komuna e Pejes respektivisht Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport - Sektori i Rinisë organizon koncert me të rinjë për nder të Ditës së Flamurit - 28 Nëntorit. 
 

Komuna e Shijakut nderon qytetarin e Komunës së Pejës me çmimin “Qytetar nderi” | 2013-11-22

 Kryetari i Komunës së Pejës, Ali Berisha me bashkëpunëtor në zyrën e tij ka pritur delegacionin nga Komuna e Shijakut, të prirë nga kryetari i saj, Indrit Buka, i cili në emër të kësaj komune ka ndarë çmimin “Qytetar nderi i Shijakut”, qytetarit të Pejës, Muhamet Zekë Bërdynaj, për kontributin e tij shumë vjeçarë në këtë komunë të Shqipërisë.
 

Komuna e Pejës dhe Kisha Gjermane ndihmojnë familjet me nevojë | 2013-11-06

 Zyra për Barazi Gjinore në Komunën e Pejës në bashkëpunim me Kishën Gjermane e përfaqësuar nga prifti, Erich Steigner kanë ndarë ndihma për mbi 20 familje skamnore, me nevoja të ndryshme të Komunës së Pejës.
 

Komuna e Pejës inicion matjen e fizibilitetit për teleferikun dhe qendrën rekreative në zonën e Rugovës | 2013-11-01

 Kryetari i Komunës së Pejës, Ali Berisha me bashkëpunëtorë, ka zhvilluar një takim me përfaqësuesit e Kompanisë planifikuese të ndërtimeve malore “Ecosign” nga Austria, me qëllim të diskutimit për inicimin e procedurave për matjen e fizibilitetit  të ndërtimit të projektit të teleferikut dhe qendrës rekreative sportive, i cili do të lidhë qytetin e Pejës me këtë qendër të rekreacionit dhe skijimit.
 

Komuna e Pejës mbështet organizimin kundër kancerit të gjirit | 2013-10-29

 Zyra për Barazi Gjinore në bashkëpunim me Grupin e Grave Asambleiste të Pejës kanë mbajtur tryezë diskutimi për sëmundjet e kancerit në gji, metodat e diagnostifikimit si dhe parandalimit të kësaj sëmundje.
 

KËSHILLI KOMUNAL PËR SIGURI NË BASHKËSI | 2013-10-22

 Zyra për Informim Publik në Pejë, Njofton të gjithë anëtarët se Kryesuesi i Këshillit Komunal për Siguri në Bashkësi ju fton të merrni pjesë në takimin e radhës të KKSB-së.
 

Komuna e Pejës ka përuruar shtegun “Via ferrata”në zonën e Rugovës | 2013-10-21

 Kryetari i Komunës se Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtorë, së bashku me përfaqësuesit e Organizatës Italiane Trentino con il Balkani(ATB) kanë bërë përurimin e shtegut të hekurt apo “Via Ferrata”(Aktivitet rekreativ turistik) të ndërtuar tek “Shpella e Mbretëreshës”, në kilometrin e katërt të Grykës së Rugovës. Via Ferrata apo shtegu i hekurt është një projekt i zbatuar nga klubi i ngjitjes “Merimangat e Pejës”, dhe i financuar kryesisht nga Komuna e Pejës së bashku me Krahinën Autonome të Trentos në Itali, me qëllim të pasurimit të ofertës turistike  malore të Rugovës.
 

Komuna e Pejës dhe “Kelkos Energy Peja” nënshkruan marrëveshjen për ndërtimin e hidrocentralit të energjisë elektrike | 2013-10-18

Kryetari i Komunës së Pejës, Ali Berisha dhe Gjorgj Wober, drejtor i Kompanisë nga austriake “Kelkos Energy Peja” kanë bërë nënshkrimin e marrëveshjes për ndërtimin e hidrocentraleve energjetike në rrjedhën e  lumit "Lumbardhi".
 

Njoftim për media | 2013-10-17

Ju njoftojmë se ne kuadër të fushatës senzibilizuese të muajit Tetor për përkrahjen e personave me aftësi të kufizuara,Njësiti për të Drejtat e Njeriut i Komunës së Pejës se bashku me grupin e grave Asambleiste të Pejës kanë paraparë një punësim dyditor provizor për personat me aftësi të kufizuara me një mëditje simbolike ne dikasteret e Administratës Komunale ne Pejë
 

Kryetari Berisha priti përfaqësuesit e personave me aftësi të kufizuara | 2013-10-17

 Kryetari Ali Berisha me bashkëpuntorë priti në takim përshendetës një grup personash me aftësi të kufizuara për të cilët, Njësiti për të Drejtat e Njeriut i Komunës së Pejës së bashku me Grupin e Grave Asambleiste, me rastin e muajit të fushatës vetëdijesuese për këtë kategori personash, kanë paraparë një punësim dyditor provizor të mbi 10 personave të kësaj klategorie, me një mëditje simbolike, në institucionet e Administratës Komunale në Pejë.
 

Kryetari Berisha inauguron shtegun e hekurt “Via Ferrata” në Pejë | 2013-10-17

 Kryetari i Komunës se Pejës Ali Berisha dhe përfaqësuesi i Organizatës Italiane Trentino con il Balkani do tëbëjnë inaugurimin e shtegut të hekurt apo Via Ferratës(Aktivitet rekreativ turistik) të ndërtuar te Shpella e Mbretëreshës, në kilometrin e katërt të Grykës së Rugovës,duke e rritur vlerën e Pejës si destinacion Turistik Botëror.
 

Komuna e Pejës përkujton dëshmorin e Kombit Adrian Krasniqi | 2013-10-16

 Kryetari Ali Berisha me bashkëpuntorë kanë bërë homazhe dhe kanë vënë lule të freskëta para bustit të dëshmorit të Kombit, Adrian Krasniqi në qendër të qytetit në Pejë.
 

Kryetari Berisha uroi besimtarët për festën e Kurban Bajramit | 2013-10-15

 Kryetari Ali Berisha i shoqëruar nga shumë bashkëpuntorë, për nderë të festës së Kurban Bajramit, kanë vizituar selinë e Këshillit të Bashkësisë Islame(KBI) në Pejë, prej nga kanë përçuar mesazhe urimi, për të gjithë besimtarët e besimit Islam
 

Urimi i Kryetarit të Komunës se Pejës Dr.Ali Berisha | 2013-10-14

 
Qytetarë te nderuar te Komunës se Pejës me lejoni që ne emër të Institucioneve të Komunës se Pejës dhe ne emrin tim personal te ju urojë festën e Kurban Bajramit,festë e cila shënon ditën e sakrificës, mëshirës, faljes, mirëkuptimit dhe paqes ne mesin tuaj dhe te familjeve tuaja.
 

Kryetari Berisha morri pjesë në panairin jubilar të mjaltes | 2013-10-10

 Kryetari i Komunës, Ali Berisha me bashkëpuntorë ka marrë pjesë në hapjen e panairit jubilar të mjaltes që po mbahet në sheshin “Shelzen Haradinaj” me organizimin e Shoqatës “Ama e Dukagjinit” për nderë të dhjetë vjetorit të shoqatës, në përkrahje të institucioneve komunale, në qendër të qytetit të Pejës.
 

Njoftim | 2013-10-09

 Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës se Pejës Ali Berisha me bashkepunëtor dhe përfaqesues te Drejtorisë për Punë Komunale dhe Sherbime Publike do te vizitojnë punimet ne nje rrugë e cila po ndertohet ne fshatin Leshan.
Vizita do te behët diten e merkurë me datë 09.10.2013 ne ora 11:00.
 

Komuna e Pejës po vazhdon me investimet në infrastrukturën rrugore | 2013-10-09

 Kryetari i Komunës së Pejës, Ali Berisha së bashku me përfaqësuesit Drejtorisë për Punë Komunale dhe Shërbime Publike(DPKSHP) kanë vizituar punimet në infrastrukturën rrugore që po zhvillohen në fshatrat e Lugut të Leshanit, të cilat përshijnë ndërtimin e mbi 5 kilometrave të rrugës, shuma e të cilave shënon vlerën e mbi 300 mijë eurove.
 

Komuna e Pejës mbështet shoqatat e fermerëve | 2013-10-08

 Kryetari Ali Berisha me bashkëpuntorët nga Drejtoria e Bujqësisë, kanë bërë vizitë në Shoqatën e Fermerëve “Agroflora” në fshatin Llozhan të Komunës së Pejës, me qëllim që të përcjellet nga afër puna e pikës së grumbullimit të qumshtit nga ana e fermerëve që  realizohet në këtë pikë, ndërtimi i të cilës është mbeshtetur nga mjetet e buxhetit komunal.
 

Komuna e Pejës,KVRL dhe OSBE se bashku ne debat me të rinjët për vendimmarrje në ndarjen e buxhetit per projektet rinore | 2013-10-07

Drejtoria për Kulturë, Rini dhe Sport(DKRS), Sektori i Rinisë së bashku me OSBE-në dhe Këshillin e Veprimit Rinor Lokal ne Pejë(KVRLP), kanë zhvilluar debatin me të rinjet e Komunës së Pejës me moton: “Nxitja e të rinjëve në pjesëmarrje të planifikimit të buxhetit rinor”. Ky aktivitet organizohet në vazhden e angazhimeve të DKRS-së për avansimin dhe përparimin e të rinjëve të Komunës se Pejës ne vendimmarrje.
 

Komuna e Pejës e gatshme për bashkëpunim në menaxhimin e mbeturinave me Kompaninë“ASA” nga Austria | 2013-10-02

 Kryetari i Komunës së Pejës, Ali Berisha me bashkëpunëtorët nga Drejtoria për Punë Komunale dhe Shërbime Publike dhe përfaqësues nga Ndërmarrja Publike “Ambienti” kanë pritur një delegacion nga kompania më e madhe për menaxhimin e mbeturinave “ASA” në Austri. Qëllimi i këtij takimi ishte mundësia e bashkëpunimit në fushën e menaxhimit të mbeturinave në Komunën e Pejës.
 

Kryetari Berisha priti në takim përfaqësues nga Instituti Albanologjik i Kosovës-dega e Folklorit | 2013-10-02

Kryetari i Komunës së Pejës, Ali Berisha me bashkëpunëtorë kanë pritur në zyrën e takimeve një delegacion me përfaqësuesit e Institutit Albanologjik të Kosovës- departamenti i Folklorit.
 

Në kuadër të aktiviteteve kulturore të Pejës është bërë promovimi i librit Qëndresa Nacionaliste e Pejës 1941 1946 | 2013-09-30

 Nën patronatin e Kryetarit të Komunës së Pejës Ali Berisha dhe ne  organizim te Drejtorisë për Kulturë, Rini dhe Sport (DKRS) është bërë promovimi i librit "Qëndresa Nacionaliste e Pejës 1941-1946" të autorit  prof.dr. Muhamet Sadiku.
 

Komuna e Pejës organizoi takim lamtumirës për prof. dr. Xhavit Aliçkaj | 2013-09-28

 Komuna e Pejës me përkujdesin e Kryetarit Ali Berisha, ka mbajtur takim komemorativ me rastin e ndarjes nga jeta të shkrimtarit dhe studiuesit me njohuri të thella letrare, profesor, doktor Xhavit Aliçkaj.

 

 

Kuvendi i Komunës së Pejës mbajti mbledhjen e vet të rregullt | 2013-09-28

Kuvendi Komunal i Pejës mbajti  mbledhjen e vet të rregullt të kryesuar nga Kryesuesja e Kuvendit Arbresha Ajdini Nallbani, njëherit ishte kjo mbledhja e fundit për këtë mandat.

 

Në Dukaivë të Rugovës janë në përfundim rruga dhe ujësjellësi i fshatit | 2013-09-27

 Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtor dhe me përfaqësuesit nga Drejtoria për Punë Komunale dhe Shërbime Publike kanë bërë vizitë në punimet e infrastruktures rrugore të cilat po zhvillohen në fshatin Dukaivë të Rugovës.
 

Njoftim për media | 2013-09-27

Ju njoftomë se te Henën  me datë 30.09.2013 ne orën 12:00, do te behet perurimi i librit "Qëndresa Nacionaliste e Pejës 1941-1946" 
 

Njoftim për media | 2013-09-26

 Ju njoftojmë se do të mbahet takimi i radhës i Asamblesë Komunale në Pejë sipas kalendarit të takimeve të rregullta për 2013.

Takimi mbahet me datë 28 Shtator 2013,prej orës 10:00 ne Sallën e takimeve.

 

Njoftim për media | 2013-09-26

 Media te respektuara per ditën e Premtë i keni dy ngjarje

Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës se Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtor pret ne takim nje delegacion prej 60 anëtaresh nga Bosnja e Hercegovina dhe pjesëtar te komunitetit boshnjak te Komunës se Pejës per nder te Ditës se Boshnjakëve.
 

Ne fshatin Qyshk është peruruar objekti i ri i Shkollës fillore “Skender Çeku” | 2013-09-26

 Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtor,Ministri i MASHT Ramë Buja,uhdëheqës dhe mësimdhënës të shkollës,nxënës,prindër dhe musafirë të shumtë përuruan objektin e ri të Shkollës Fillore “Skender Çeku” në fshatin Qyshk,Komuna e Pejës.
 

Në grykë të Rugovës po ndërtohen shtigje të ngjitjes dhe ecjes në shkëmbinj | 2013-09-25

Në kuadër të investimeve që po bëhen ne ndërtimin dhe evidentimin e shtigjeve të ecjes dhe rekreacionit këto ditë ka filluar edhe një aksion i punimeve të një projekti për ndërtimin e shtigjeve të ngjitjes në shkëmbinj i cili po realizohet nga shoqata e alpinistëve “Via Ferata”.
 

U bë përurimi i punimeve të Mullirit të Berdynajve në fshatin Radavc | 2013-09-25

 Kryetari i Komunës së Pejës, Ali Berisha me bashkëpunëtorë, së bashku me shefin e Zyrës së Bashkimit Evropian(BE) në Kosovë, Christof Stock, kanë bërë përurimin e punimeve tashmë të përfunduara të “Mullirit të Berdynajve” në fshatin Radavc, si dhe njëherit është bërë shpalosja e pllakës së kësaj kulle.

 

Kryetari Berisha përuroi punimet në Sallen e sporteve “Partizan” në Pejë | 2013-09-24

Kryetari Ali Berisha me përfaqësuesit nga Drejtoria pwr Kulturw, Rini dhe Sport –sektori i Sportit, së bashku me përfaqësuesit e klubeve sportive të Komunës së Pejës, kanë bërë përurimin e punimeve të Sallës së sportit “Partizan” në parkun “Karagaq”, e cila është rinovuar nga mjetet e buxhetit komunal.
 

Kryetari Berisha mbështet aktivitetet e Shoqatës së shurdhërve në Pejë | 2013-09-24

Kryteari Ali Berisha me bashkëpuntorë ka pritur në zyrën e tij përfaqësues të Shoqatës së shurdhërve të Pejës, të kryesuar nga kryetari i saj Xhevdet Ahmetaj, me rastin e Javës Ndërkombëtare të të shurdhërve.
 

Njoftim për media | 2013-09-24

 Te respektuar përfaqësues të mediave i keni dy Njoftime
 

Njoftim për media | 2013-09-23

Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha dhe përfaqësues të DKRS –sektori i Sportit,në prezencën e përfaqësuesve të klubeve sportive të Komunës së Pejës, do të bëjnë përurimin e punimeve të Sallës së sportit“Partizan” në Karagaq,e cila është rinovuar nga mjetet e buxhetit të Komunës së Pejës.
 

Njoftim për media | 2013-09-23

 Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtorë do të bëjnë përurimin e punimeve në renovimin e urës "Milet Bahçe" ne qendër te qytetit.
 

Përurohen punimet në urën "Milet Bahçe" në Pejë | 2013-09-23

Përfaqësues të Komunës së Pejës, së bashku me qytetarët e shumtë të pranishëm kanë bërë prerjen e shiritit, me rastin e përfundimit të punimeve në renovimin e ures e quajtur "Milet Bahçe" që i lidhë dy anët e qytetit në qendër të Pejës.
 

Njoftim për media | 2013-09-23

Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës se Pejës Ali Berisha me bashkëpunetor,me rastin e Dites se shurdhmemecve pret nje delegacion te kesaj shoqate nga Prishtina.

 

 

Komuna e Pejës mbështet fushatën rinore kundër pirjes së duhanit | 2013-09-19

 Në Komunën e Pejës është mbajtur Debati Publik me rininë i cili ishte organizuar në  kuadër të projektit” Pastro Ajrin”, i cili ka për qëllim ndërgjegjësimin dhe ngritjen e vetëdijes publike rreth dëmit shëndetësor që shkaktohet nga pirja e duhanit, pasojat që shkaktohen ndaj tymit të dorës së dytë dhe informimi për zbatimin e ligjit kundër duhanit
 

Njoftim për media | 2013-09-18

 Nga: OJQ “ABSTRACT”, Drejtoria për Kulturë Rini dhe Sport – Sektori i Rinisë/Pejë dhe KVRL-Pejë
 

Komiteti për Politikë e Financa mbajti takimin e radhës | 2013-09-17

 Komiteti për Politikë e Financa i Kuvendit Komunal në mbledhjen e sotme të cilën e drejtoi kryesuesja e Asamblesë Komunale Arbnesha Ajdini Nallbani shqyrtoi dhe miratoi disa propozime te paraqitura nga Drejtoratet përkatëse.
 

Njoftim Takimi i radhës i Komitetit për Politik dhe Financa | 2013-09-16

 Njoftoheni se të Martën me datë 17 Shtator 2013 mbahet takimi i radhës i Komitetit për Politik dhe Financa.

Takimi mbahet  në Sallën e Takimeve( Zyra e kryesueses Dr. Arbnesha Ajdini Nallbani)  dhe fillon në ora 10:00.

Në këtë takim do të shqyrtohen disa pika te rendit te ditës.

 

Në Komunën e Pejës po shënohen Ditët e Trashëgimisë Kulturore | 2013-09-14

 Kryetari Ali Berisha, i shoqëruar nga bashkëpuntorët e tij, kanë marrë pjesë në hapjen e manifestimit “Ditët e Trashëgimisë Kulturore” që është mbajtur në Qendrën e vizitorëve-turistë (visitor center) në Pejë. Me Këtë rast të pranishëm ishin edhe Ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar në Republikën e Kosovës, Ian Cliff dhe përfaqësues nga Ministria e Kulturës, zëvendësministri Hajdin Abazi.
 

Në Pejë ka filluar manifestimi “Peja poetike 2013” | 2013-09-14

 Në organizim të Shoqatës së Shkrimtarëve dhe në mbështetje të Kryetarit të Komunës së Pejës Ali Berisha,përmes Drejorisë për Kulturë Rini dhe Sport ka filluar edicioni i tretë i manifestimit “Peja poetike 2013”.

Peja shuqhët me njerëz të penës,prandaj nuk është rastesi që edhe ky manifestim po mbahët pikërishtë në Pejë,sepse jemi duke punuar maksimalishtë dhe besojmë që ngadalë por sigurt Peja po bëhet destinacion i kulturës dhe  i turizmit,tha nënkryetari Lajçi

 

Dy shkolla në Pejë përfitojnë nga programi i Efiqiencës elektrike | 2013-09-13

 Në kuadër të angazhimeve të Kryetarit të Komunës së Pejës Ali Berisha dhe në bashkëpunim me bashkëpunëtor të tjerë si prof.Mustafë Muhaxheri,Komuna e Pejës përfiton nga programi i Agjensionit Evropian zyra në Prishtinë grandin për instalimin e sistemit të Efiçiencës Elektrike për dy shkolla fillore, “8 Marsi” dhe “Ramiz Sadiku”.
 

Në Komunën e Pejës, Projektet në infrastrukturën rrugore janë në përmbyllje | 2013-09-13

 Në kuadër të projekteve të parapara për infrastrukturën rrugore për 2013 kanë qenë të planifikuara edhe rrugët “Jani Vreto” dhe ajo e “Tringës”, të cilat janë përuruar nga Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtorë,përfaqësues të Drejtorisë për Punë Komunale dhe Shërbime Publike dhe qytetarë të shumtë të këtyre lagjeve.
 

Njoftim | 2013-09-13

  Ju njoftojme se Kryetari i Komunës se Pejës Ali  Berisha merr pjese ne manifestimin "DITET E TRASHEGIMISE KULTURORE"  ne Peje,ku do jete mysafir Ambasadori i Mbreterise se Bashkuar ne Republiken e Kosoves Shkelqesia e tij IAN CLIFF.
 

Takimi i rregullt i Këshillit të Drejtorëve | 2013-09-12

 Kryetari i Komunës Ali Berisha udhëhoqi takimin e rregullt me Drejtoret e Drejtorive Komunale,ku u shqyrtuan disa pika të rendit të ditës dhe shumica prej tyre u aprovuan për procedim të mëtutjeshëm.
 

Njoftim për media | 2013-09-12

 Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha  se bashku me deputetin  e Kuvendit te Republikës së Kosovës Xhevdet Neziri dhe bashkëpunëtor te tjerë vizitojnë banoret e të gjitha  komuniteteve  ne lagjen “7 shtatori” në  Pejë.
 

Njoftim për media | 2013-09-12

Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtorë viziton punimet në infrastrukturën rrugore konkretisht në rrugët "Jani Vreto" dhe "E Tringës".
 

Njoftim – Takimi i rregullt i Drejtorëve të Drejtorive Komunale | 2013-09-11

Ju njoftojmë se do të mbahet takimi i rregullt  me Drejtorët e Drejtorive Komunale,  ne zyrën e takimeve të Kryetarit të Komunës.

Takimi mbahet me datë 12 Shtator 2013 e Enjte në ora 08:30.

 

Në Koshutan të Rugovës ka filluar hapja e rrugës kryesore prej 7 kilometrave | 2013-09-06

 Kryetari i Komunës së Pejës, Ali Berisha së bashku me përfaqësuesit e Drejtorisë për Punë Komunale dhe Shërbime Publike dhe bashkëpunëtorë te tjerë, kanë vazhduar inspektimin e punimeve në infrastrukturën rrugore, në rrugën Drelaj-Koshutan e cila ka filluar të zgjerohet dhe të përgatitët për asfaltim në gjatësi rreth 7 km,me një kosto prej rreth 900 mijë euro nga buxheti i Komunës së Pejës.
 

Njoftim për media | 2013-09-05

Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha me përfaqësues të Drejtorisë për Punë Komunale dhe Shërbime Publike dhe me bashkëpunëtor të tjerë, në kuadër të inspektimeve të punimeve në infrastrukturën rrugore të Komunës së Pejës ,kësaj radhe do t’i inspektojnë punimet në hapjen dhe asfaltimin e rrugës Drelaj-Koshutan të B.T. Rugovë.
 

Deklaratë për media | 2013-09-04

 Komuna e Pejës dhe Kryetari i Komunës Dr.Ali Berisha me shumë befasi kanë marrë lajmin për arrestimin e dy zyrtarëve të lartë të Komunës ditën e djeshme nga Policia e Kosovës.
 

Kryetari Berisha hapi punimet në fshatin më të skajshëm të Komunës së Pejës-Nepole | 2013-09-04

Kryetari Ali Berisha me përfaqësuesit e Drejtorisë për Punë Komunale dhe Shërbime Publike si dhe bashkëpuntorë të tjerë kanë bërë hapjen e punimeve në fshatin më të skajshëm me më shum së 700 banorë, Nepole të Komunës së Pejës, i cili nga buxheti komunal ka fituar investimin në asfaltimin e rrugës së gjatë afër 130 metrash, me elementet e saj përcjellëse.
 

Komuna e Pejës organizoi pritje solemne për Majlinda Kelmendi Kampione e Botës ne Xhudo | 2013-09-02

 Nën patronatin e Kryetarit  Ali Berisha,Peja ka organizuar befasinë më të këndshme për pritjen solemne të Kampiones së Botës në Xhudo, Majlinda Kelmendit, xhudistes Nora Gjakova dhe trajnerit botëror Driton Kuka.Në pranin e mijëra qytetarëve të figurave politike të prirë nga Kryetari Berisha,nënkryetari Lajçi të autoriteteve sportive e kulturore,me ovacione e duartrokitje frenetike është pritur krenaria e vendit tonë, Majlinda Kelmendi, e cila erdhi ne qytetin e lindjes pas triumfit të saj historik në kampionatin botëror të xhudos ku ajo e fitoi medaljen e artë.
 

Njoftim për media | 2013-09-02

 Ju njoftojmë se Drejtoria për Zhvillim Ekonomik me rastin e realizimit të projekteve të investimeve kapitale për këtë vit  ka paraparë  hapjen  shtegut të Ujëvarës në Radac.
 

Në Komunën e Pejës ka filluar mbarë viti i ri shkollor 2013/14 | 2013-09-02

 Drejtoria e Arsimit në Komunën e Pejës ka konfirmuar se gjithçka është gati dhe se viti i ri shkollor 2013-2014 ka filluar më datën 2 Shtator në të gjitha shkollat fillore dhe të mesme.
 

Kryetari Berisha ka berë perurimin e shtegut të Ujëvarës ne Radavc | 2013-09-02

 
Komuna e Pejës përmes Drejtorisë per Zhvillim Ekonomik dhe në kuadër të planifikimeve buxhetore te realizimit të projekteve të investimeve kapitale për këtë vit ka paraparë dhe ka realizuar hapjen e shtegut të Ujvares që dergon të burimi i Drinit në Radavc.
 

Njoftim për media | 2013-08-26

 Ju njoftojmë se Kryetari i Komunës së Pejës me bashkëpunëtor pret ne takim pune Kryetarin e qytetit Kale –Turqi,z. Ismail Jarimca me bashkëpunëtor.
 

Peja edhe ketë vit ka organizuar Panairin e produkteve vendore -Peja 2013 ”Qëndro për fundjavë, përjeto Pejën” | 2013-08-26

 Kryetari Ali Berisha, i shoqëruar me bashkëpunëtorët e tij, biznesmenë, tregtarë, së bashku me liderin e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës(AAK), Ramush Haradinaj si dhe shumë qytetarë të tjerë, kanë bërë hapjen e panairit turistik “Peja 2013” i cili u mbajt në këtë fundjavë në sheshin e qytetit “Shkëlzen Haradinaj” në Pejë.
 

Takimi i rregullt i Këshillit të Drejtorëve | 2013-08-26

Kryetari i Komunës Ali Berisha udhëhoqi takimin e rregullt me Drejtoret e Drejtorive Komunale,ku u shqyrtuan disa pika të rendit të ditës dhe shumica prej tyre u aprovuan për procedim të mëtutjeshëm.

Rekomandimet e Drejtoratit për Shëndetësi dhe Mirëqenie Sociale për ndihma rasteve sociale për tretman shëndetësor janë aprovuar për procedim të mëtutjeshëm.

 

Po mbahet Manifestimi Rajonal i Shkrimtarëve”Muzat e Alpeve 2013” | 2013-08-26

Në Komunën e Pejës gjegjësisht në Rugovë ka filluar edicioni i parë i Manifestimit Rajonal të Shkrimtarëve”Muzat e Alpeve 2013” me shkrimtarë nga Kosova,Mali i Zi dhe Shqipëria dhe më këtë rast ata u pritën ne takim pune nga Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtor.
 

Kryetari Berisha është takuar me homologun nga Kale-Turqi Ismail Jarimca | 2013-08-26

Kryetari i Komunës së Pejës Ali Berisha me bashkëpunëtorë ka pritur në një takim pune Kryetarin e qytetit Kale –Turqi Ismail Jarimca. Ky takim kishte karakter miqësor por se është biseduar edhe për dokumentet e arkivuara në Turqi të cilat flasin për çështjen e kufijve të Kosovës me Malin e Zi.
 

Kryetari Berisha inspekton punimet ne infrastrukturen rrugore | 2013-08-26

 Kryetari Berisha dhe perfaqësues te Drejtorisë per Punë Komunale dhe Sherbime Publike kanë vizituar punimet ne rrugen "Brigadat Kosovare" ne B.T Zatra, ku u priten edhe nga perfaqësues te komunitetit. Ne këtë vizitë u diskutuan disa detaje te projektit i cili po implementohet ne bashkefinancim te Komunës se Pejës dhe UN HABITAT. 
 

Njoftim për media | 2013-08-22

 Ju njoftojmë se Komuna e Pejës në organizimin te Drejtorisë për Kulturë Rini dhe Sport dhe ne bashkëpunim me Qendrën Rinore Peja organizojnë Dancing show "Illy Meets  Grand Sons Crew".
 

Njoftim për media | 2013-08-21

Ju njoftojmë se ne Komunën e Pejës do te mbahet Festivali i parë i  muzikes elektroakustike "Siparantum - Electroacoustic Music Festival".
 

Njoftim për media | 2013-08-21

  

Ju njoftojmë se Drejtoria për Zhvillim Ekonomik në kuadër te realizimit të aktiviteteve për mbajtjen e Panairit Turistik Peja 2013,ka Organizuar mbajtjen e konferencës për shtyp.

 

Një delegacion i lartë nga Badeni i Austrisë ka vizituar Komunën e Pejës | 2013-08-21

 Kryetari i Komunës së Pejës, Ali Berisha me bashkëpunëtorë ka pritur në zyrën e tij një delegacion nga qyteti Baden i Austrisë të prirë nga Helga Krismaier – zëvendëskryetare e këtij qyteti, Peter Ramberger deputet i Kuvendit të Badenit dhe zyrtar për Integrim, si dhe personalitete tjra të jetës politiko-shoqërore e ushtarake të këtij vendi austriak.