Republika Kosovo

Južna Mitrovica

Bahtiri Agim

Datum rođenja: 15.03.60

Mesto rođenja: Mitrovica

Državljanstvo: Kosovar

Bračni status: oženjen

E-mail: Agim.Bahtiri@rks-gov.net

Agima Bahtiri je rođen na Kosovu – grad Mitrovica 15. marta, 1960. On je otac četiri sina i dve kćeri. U februaru 1993. preselio se u Holandiju zbog teške situacije na Kosovu.
Nakon završetka školovanja u oblasti menadžmenta u Holandiji, G. Bahtiri je angažovan da radi u kompaniji ” Laura Special” u Den Hagu, kao menadžer marketinga i kompaniia “Green Champs” kao menadžer nabavke i prodaje.
Nakon tri godine rada u Green Champ, g. Bahtiri je odlučio da pokrene sopstveni biznis sa korejskim i francuskim partnerima. U 2007. godini je osnovana Green Mushroom Farm kao zajedničko ulaganje između Greenco iz Koreje i Sofiprim iz Francuske, u svojstvu akcionera i partnerai.
Poslovni kontakti i preduzetnici su pomogli g. Bahtirija da u partnerstvu sa investitorima iz Koreje i Francuske, otvori firmu ” Green Mushroom Farm “, gde je bio na poziciji generalnog direktora.
G. Bahtiri je 2009. godine, u Seulu, Južna Koreja,dobio  prvu mesto za uvoz iz Južne Koreje u Evropi, a 2013. je osvojio drugo mesto u svetu. Prvi je u Evropi kome je predsednik, Chang, Tae-Piong. dodelio nagradu.
G. Bahtiri pored maternjeg jezika, tečno govori holandski, srpski I dobro poznaje nemački i engleski jezik.
Na lokalnim izborima u 2013. godini, Agim Bahtiri je od strane ANK bio kandidovan za Predsednika Mitrovice i pobedio.