Mirësevini në Istog


Faqja e Istogut do te jetë faqja, në të cilën qytetarët e komunës sonë, por edhe më gjerë, mund të informohen për punën dhe të arriturat tona, por edhe me preokupimet tona dhe të qytetarëve tanë!


 

 
Fillimi
Komuna
Shërbimet
Qyteti
Lajmet
Projektet
Shpalljet
Prokurimi
Turizmi
Spoti - Tatimi në PronëTe drejtat gjuhësore në Kosovë: Zyra e Komisionerit për Gjuhë


 Udhëzues për përdorimin e gjuhëve

Njoftimet per mbledhjet e kuvendit

Lajme

Kryetari Haki Rugova dënon sulmin e djeshëm ndaj personit zyrtar
08 tetor 2015

Kryetari i Komunës së Istogut z. Haki Rugova dhe stafi komunal  dënon rëndë sulmin  e djeshëm të ndodhur ndaj personit zyrtar në vend pune , ku zyrtari ka qenë duke i kryer detyrat e tij  me urdhër të Kryetarit Rugova. Zyrtari  në zyrën e tij në prani të kolegëve është sulmuar fizikisht nga një person.

Policia  e  Kosovës   njësiti në Istog ka zbatuar kompetencat e tyre duke reaguar shpejt dhe me kohë, ku ka arrestuar personin i cili e ka sulmuar fizikisht zyrtarin komunal  në vend pune por Prokuroria- Prokurori i rastit  e ka liruar menjëherë personin në fjalë.

Komuna e Istogut e dënon sulmin ndaj personit zyrtar jo vetëm si sulm ndaj tij por edhe ndaj Komunës së Istogut dhe kërkon nga organet e drejtësisë një efikasitet më të madh në trajtimin e këtyre rasteve, pasi jo trajtimi i duhur e neglizhent motivon që rastet e tilla të sulmeve fizike ndaj personave zyrtar të shndërrohen në dukuri.

“Ky sulm është i dënueshëm  dhe papranueshëm dhe kërkojmë nga organet e drejtësisë  ti merr të gjitha masat e nevojshme që rastet e tilla të mos përsëritëm më “ është shprehur Kryetari  Haki Rugova. 

më shumë...

Kryetari Rugova priti në takim Ambasadorin e ri britanik në Kosovë, Ruairi O’Connell
07 tetor 2015

Kryetari Haki Rugova ka pritur sot në takim Ambasadorin e Britanisë së Madhe Ruairi O’Connell me të cilin biseduan rreth zhvillimeve aktuale në Komunën e Istogut. Kryetari Rugova ka falënderuar Ambasadorin për vizitën që ai i bëri sot Komunës së Istogut duke vlerësuar kështu edhe bashkëpunimin shumë vjeçar dhe shumë të mirë që Komuna e Istogut ka pasur dhe ka  me ambasadën e Britanisë së Madhe në Kosovë.

 

më shumë...

Konkurs- Për regjistrimin e kandidatëve për arsim për të rritur në klasat X-XI-XII-XIII
05 tetor 2015

SHKOLLA E MESME TEKNIKE “ MITHAT FRASHËRI “   GURRAKOC- ISTOG

  E;mail:   shmt-gurakoc@hotmail.com                            Tel. 039 456 637

Në bazë të Ligjit për Arsim dhe Aftësimin e të rriturve 02/L-64, neni 16 pika 1 dhe ligjit mbi Arsim në Komunat e Republikës së Kosovës 03/L-068

Shkolla e mesme teknike “ Mithat Frashëri” në Gurrakoc në bashkëpunim me Drejtorinë Komunale të Arsimit dhe Kulturës në Istog

SHPALL KONKURS

Për regjistrimin e kandidatëve për arsim për të rritur në klasat X-XI-XII-XIII

Regjistrimi behët në shkollën e mesme në këto drejtime:

1.      Elektroteknikë             ..          ..          20 vende

2.      Hotelieri                       ..          ..          20 vende

3.      Makineri                      ..          ..          20 vende

4.      Ndërtimtari      ..          ..          ..          20 vende


Kushtet:

1.      Regjistrimi vijues në programin “Arsimi për të rritur “, behët sipas procedurave të njëjta të regjistrimit për nxënësit e rregullt, siç është paraparë ne nenit 10.2 pikat a,b dhe nenit 17.3 TE Ligjit mbi Arsimin Fillor dhe të mësem në Kosovë.

2.      Ne programin “Arsimi për të Rritur” në shkollat e mesme te larta, vijuesve ju mundësohet që një vit të plotë shkollor ta përfundojnë një afat prej 18 javëve të mësimit ( UA nr. 11/2011)

3.      të drejt regjistrimi kanë të gjithë të interesuarit të cilët kanë kaluar  moshën 18.

Dokumentet e nevojshme për regjistrim:

1.      Dëftesa e klasave të kryera,

2.      Certifikata e lindjes

më shumë...

Komuna e Istogut dhe Ministria e Tregtisë dhe Industrisë nënshkruan marrëveshje për ndërtimin e Inkubatorit të Biznesit
01 tetor 2015Nënkryetari i Komunës së Istogut Lulzim Blakaj dhe Ministrja e Tregtisë dhe Industrisë Hykmete Bajrami kanë nënshkruan  marrëveshjen  për të mbështetur financiarisht komunën e Istogut për ndërtimin e Inkubatorit të Biznesit në Istog.

më shumë...

Nënkryetari Lulzim Blakaj priti në takim Ministrin e FSK-së, Haki Demolli
01 tetor 2015
 Nënkryetari Lulzim Blakaj priti sot në takim Ministrin e FSK-së Haki Demolli më të cilin biseduan për gjendjen aktuale në komunën e Istogut si dhe bashkëpunimin që Komuna e Istogut  ka me FSK-në. Nënkryetari Blakaj falënderoj Ministrin Demolli për vizitën dhe u shpreh shumë i kënaqur me bashkëpunimin që Komuna e Istogut ka me FSK-në. Ministri Demolli tha se kjo vizitë është e para e tij në një turne vizitash nëpër komunat e Kosovës, për të parë mundësitë e bashkëpunimit në mes të FSK-së dhe komunave të Kosovës. Po ashtu Minisrti Demolli u shpreh se ai dhe Ministria që ai drejton janë të gatshme të ndihmojnë dhe bashkëpunojnë më Komunën e Istogut. 

më shumë...

 

Hyrja


Aplikimi Online

 

riatdhesimi.jpg

Qasja-ne-dokumentet-publike-(1).jpg.aspx
 

Statuti i KomunësPLVM-Istog

 

Kontakt telefoni

Kontakto Komunën:
  tel:038/ 200 43 814
        038/200 43 881

    Kontakto komun�n