Gjilani transmeton live seancat e Kuvendit 

                   
                     Më shumë...

 

 
                      Botimet e ZIP

 


 Më Shumë...
_________________________________

Gjilani Rinor
Më Shumë...


 OSCE - "Të drejtat gjuhësore të Kosovës"

 

Lajme

Gjilani promovon projektin Smart City – i pari në rajon
30 shtator 2016
Komuna e Gjilanit, përkatësisht Drejtoria e Administratës ka promovuar sot projektin e radhës inovativ “Gjilani Smart City”, të parin në rajon të kësaj natyre, i cili krijon një lidhje të drejtpërdrejtë me qytetarin, e bënë atë pjesë të qeverisjes, duke e rritur kështu në shkallë të lartë transparencën dhe efikasitetin në Komunë. “Gjilani tash po kalon në hapin e gjashtë të programeve që e dërgojnë drejt qytetit Smart City, apo qytetit të menqur, duke aplikuar forma të shërbimeve online dhe në kohë rekorde. Epiteti Smart City neve na bënë nder për shkak se numri më i madh i qytetarëve të Kosovës është shfrytëzues i teknologjisë informative. Përmes këtij shëbimi, është avacuar jashtëzakonisht shumë roli i qytetarëve”, ka thënë kryetari i Komunës, Lutfi Haziri.
më shumë...

Haziri takon Grupin e Përbashkët Punues për përfshirjen e qytetarëve në vendimmarrje
30 shtator 2016
Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri priti sot në takim përfaqësuesit e projektit  të AKT/ USAID së bashku me Grupin e Përbashkët Punues,  për të prezentuar angazhimet dhe rezultatet e arritura të punes një vjeçare. Kryetari Haziri, në këtë rast, ofroi mbështetje edhe pas përfundimit të projektit të AKT/USAID/RTC, që ky Grup të vazhdojë më tej si urë lidhëse dhe mekanizëm efektiv për përfshirje më cilësore dhe demokratike të qytetarëve në vendimmarrje.
më shumë...

Agushi (KSHP): Kërkesa e “Handikos” për largimin e barrierave, është plotësisht e arsyeshme
30 shtator 2016
Komiteti për Shërbime Publike (KSHP) i ka dhënë mbështetje kërkesës së shoqatës “Handios” në Gjilan, për largimin e barrierave nga rrugët dhe trotuaret e qytetit, si nevojë e domosdoshme për të lehtësuar lëvizjen e personave me aftësi të kufizuar. Isa Agushi, kryesues i Komitetit për Shërbime Publike, ka thënë se kërkesa e shoqatës “Handikos” është edhe e arsyeshme, edhe e ligjshme. “Të gjitha barrierat duhet të largohen ga rrugët dhe trotuaret, në mënyrë që kjo kategori e njerëzve që përdorë karroca, të ketë mundësi të lëviz lirshëm”, ka thënë Agushi, duke shtuar se shqetësimi i tyre është real. më shumë...

Për herë të parë, pa vërejtje për Zyrën për Komunitete dhe Kthim
30 shtator 2016
Komiteti për Komunitete, ka miratuar të premten raportin e punës së Zyrës përkatëse, për herë të parë pa vërejte, meqë më në fund janë marrë parasysh kërkesat e kësaj trupe komunale, për t`i përfshirë emrat e përfituesve, të cilët asnjëherë deri tani nuk janë ditur. Kemal Shahin, kryesues, ka thënë se raporti është përmirësuar pas vërejtjeve të Komitetit për Komunitete dhe për herë të parë, raporti i Zyrës është sjellë i kompletuar me të dhëna.
më shumë...

Lutfi Haziri: Askush nuk është duke ‘zier’ çorba në Prishtinë për Gjilanin, por pikërisht në Gjilan është ‘zier’ çorba!
29 shtator 2016
Kryetari i Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, në seancën e sotme të Kuvendit Komunal të Gjilanit, u është përgjigjur të gjitha interesimeve të asambleistëve të opozitës, lidhur me ndryshimet në statutin e Komunës, sikur edhe rreth aktakuzave të fundit të prokurorisë ndaj ish-udhëheqëve komunalë dhe pretendimet e prokurorit ndaj kontratës së parkingjeve. Fillimisht, kryetari Haziri ka folur për protestën e sotme të punëtorëve të kompanisë “Ecohigjiena”, duke thënë se është angazhuar drejtpërdrejt në zgjidhjen e problemeve të tyre.
 
më shumë...

Kuvendarët e Gjilanit bashkojnë votat te nisma për ndryshimin e statutit, por jo edhe te buxheti
29 shtator 2016
Kuvendi Komunal i Gjilanit, të enjten, në seancën e radhës, të udhëhequr nga Valentina Bunjaku-Rexhepi, kryesuese, ka miratuar iniciativën e kryetarit Lutfi Haziri për ndryshimin dhe plotësimin e statutit të Komunës, rregulloren për tatimin në pronë për vitin 2017, buxhetin 2017, raportin e punës janar-qershor 2016 të Komisionit të Aksionarëve të NPL “Stacioni i Autobusëve”, planin e veprimit për energji të qëndrueshme, vendimin për lejimin e shfrytëzimit të dy pronave komunale, njëra për nevoja të kishës ortodokse në fshatin Cërrnicë dhe tjetra për nevoja të ndërtimit të një xhamie në fshatin Nasalë.
më shumë...

Në Gjilan nis konferenca e kryetarëve të 17 komunave për bashkëpunim rajonal europian
28 shtator 2016
Nën organizimin e kryetarit të Komunës së Gjilanit, Lutfi Haziri, ka nisur sot konferenca e kryetarëve të Komunave për Bashkëpunim Rajonal Europian, në të cilën po pjesë 17 komuna të mikroregjionit europian nga Kosova, Serbia, Maqedonia e Bullgaria. Në hapjen e kësaj konference, kryetari Haziri tha se e ka marrë këtë nismë me qëllim të bashkëpunimit dhe angazhimit të  përbashkët rajonal drejtë synimit dhe përgatitjes për intergrime europiane.
 
më shumë...

Lutfi Haziri: Problemet e mikro-regjionit tonë duhet t’i zgjidhim në frymën europiane
28 shtator 2016
Me ide e rekomandime tejet të rëndësishme, ka përfunduar sot  konferenca e kryetarëve të Komunave për Bashkëpunim Rajonal Europian, në të cilën morën pjesë 17 komuna të mikro-regjionit europian nga Kosova, Serbia, Maqedonia e Bullgaria, e cila është organizuar nga kreu i Gjilanit, Lutfi Haziri. Pos Gjilanit, në këtë konferencë kanë marrë pjesë kryetarët dhe përfaqësuesit e Komunës së Kamenicës, Vitisë, Parteshit, Ranillugut, Novobërdës, Preshevës, Krival Palankës (Maqedoni), Kumanovës (Maqedoni), Likovës (Maqedoni), Rankovcit (Maqedoni), Cucer Sandevo (Maqedoni), Staro Negoricane/Klecovc (Maqedoni), Kystendil (Bullgari) dhe kryetari i Bosilegrad (Serbi).
 
më shumë...


 

Komuna Online

Lajme Flash


 

Hyrja


Gjilani po hyn në një epokë të re

Qyteti i Gjilanit, i anashkaluar për shumë vite në projektet e mëdha, tani po hap një epokë të re për sa i përket infrastrukturës dhe zhvillimit. Përfundimisht është vendosur ndërtimi i autostradës në këtë pjesë. Autostrada Prishtinë-Gjilan-Konçul e lidh kryqendrën e Anamoravës me koridoret e kombit dhe koridoret tjera të mëdha ndërkombëtare. Në Gjilan ka filluar edhe ndërtimi i rrugëve hyrëse-dalëse me katër krosi. Sivjet pritet të fillojnë investime të mëdha në sektorin e ujërave të zeza. Marrëveshja është nënshkruar tashmë me austriakët dhe ka vlerën 12 milionë euro. Investimet e përgjithshme, sivjet do të arrijnë në 26 milionë euro. Edhe ndriçimi publik dhe infrastruktura e gjelbër po kompletohen gradualisht. Gjilani nuk është më një qytet anësor në Kosovë, por një kryqendër e rëndësishme e një mikro-regjioni ballkanik. Qeverisja e Lutfi Hazirit ka hapur një epokë të re për Gjilanin.


 Harta e Faqes | Copyright