Mirë se vini në ueb faqen zyrtare të Komunës së Vushtrrisë

Një prej segmenteve të rëndësishëm të administrimit të pushtetit lokal pa dyshim se është transparenca dhe ofrimi i informacioneve të nevojshme qytetarëve dhe gjithë institucioneve që kanë të bëjnë me administratën lokale. Duke qenë koherent me trendët më bashkëkohore të komunikimit, me qëllim që qytetarit ti ofrohen sa më shumë informata, në këtë ueb faqe do të gjeni informacione dhe dokumente të shumta për Komunën s Vushtrrisë si dhe punën e Kuvendit Komunal dhe organeve tjera të administratës Komunale.

  Facebook       Twiter       Google +      Youtube

Ju keni një version të vjetër të Adobe's Flash Player. Merre Flash player .
 

Historiku

Vushtrria ose Vicianumi siç është quajtur përpara sipas emrit të vjetër ilir, është lokalitet antik, që daton qysh nga mesjeta, edhe para Perandorisë Romake, përkatësisht që nga koha e dardanëve. Viciana në fund të shekullit I para l. K. pushtohet nga Perandoria Romake. Gjatë periudhës së pushtimit romak (I–V) Viciana kishte arritur një zhvillim të konsiderueshëm ekonomik dhe kulturor.   lexo më shumë >>

Lajme

Kryetari Mulaku priti përfaqësuesit e Kompanisë "BISEK"sh.p.k nga Polonia
23 janar 2017
 Kryetari i Komunës së Vushtrrisë, Bajram Mulaku ,me bashkëpunëtorë ,priti në takim përfaqësuesit e Kompanisë "BISEK"sh.p.k nga Polonia. Në ketë takim u diskutua rreth sektorit mineral si dhe investimeve të mundshme nga kjo Kompani në Republikën e Kosovës, përkatsisht në fshatrat Dubofc dhe Galicë, kryesisht në shfrytëzimin dhe përpunimin e magneziteve.
Përfaqësuesit e kësaj kompanie polake kanë informuar kryetarin Mulaku për takimet e deritashme me KPMM-së dhe organet kompetente qeveritare . Sipas parashikimeve të kësaj kompanie, pas të gjitha përgatitjeve të duhura dhe nëse çdo gjë shkon mbarë, punët në eksploatimin e xehes së magnezitit nga ky lokalitet pritet të fillojë vitin e ardhshëm.
Minerali i magnezitit është shumë i koncentruar në fshatrat Dubovc dhe Galicë. Pas hulumtimeve të bëra, kjo kompani është shumë e interesuar për investime shumë milionëshe për rifunksionalizimin e minierës së dikurshme të magnezitit.
Ne jemi të interesuar që këto resurse të pasura që shtrihen në mbi 52 hektarë t’i shfrytëzojmë, ku do të përfitojnë materialisht pronarët e tokave, por edhe përmes punësimit, kanë thënë përfaqsuesit e Kompanisë Bisek. Fillimisht, nëse arrihet ujdia me pronarët për shpronesimin e tokave të tyre, do të punësohen rreth 150 punëtorë,kryesisht familiar të pronarëve. Nga hapja e kësaj miniere do të përfitojë shumë edhe vet Komuna e Vushtrrisë, por edhe Kosova, është thënë në këtë takim.
Kryetari Mulaku ka theksuar se qeveria lokale dhe institucioni që ai drejton ka bërë përpjekje të vazhdueshme për të përmirësuar klimën e biznesit në komunë duke ofruar kushte të volitshme për investitorët e huaj, që sigurisht do të jenë korrekt me detyrimet ndaj shtetit dhe shoqërisë sonë më shumë...

Komuna dhe “Help” vazhdojnë Marrëveshjen për bashkëpunimin
23 janar 2017
 Krytari i Komunës së Vushtrrisë , Bajram Mulaku dhe Koordinatorja e Programit pranë organizatës " Help-Hilfe zur Selbsthilfe e.V”, Shqipe Breznica , kanë nënshkruar Aneksmarrëveshjen për bashkëpunimin e mëtutjeshëm.
Marrëveshja e Bashkëpunimit ka për qëllim vazhdimin e zbatimit të projektit në " Përkrahje në stabilitetin socio-ekonomik nëpërmjet fuqizimit të sektorit të mikro-biznesit në Kosovë".
Kryetari i Komunës së Vushtrrisë i cili edhe e ka bërë nënshkrimin e kësaj marrëveshje tha se po vazhdojmë marrëveshjen me organizatën "Help" me qëllim të përkrahjes aë bizneseve të vogla me grante.
“ Komuna e Vushtrrisë është njëra nga komunat që ka përfituar nga projektet e shtetit gjerman dhe ato projekte sot po tregojnë suksese", ka thënë Mulaku.
Ndërsa Koordinatorja e Programit pranë organizatës " Help-Hilfe zur Selbsthilfe e.V, me seli në Bon, Shqipe Breznica foli për rolin e kësaj organizate në rajone ,duke thënë së ajo funksionn më shumë se 20 vjet .
"Organizata "Help" është një organizatë gjermane me seli në Bon, kurse në Kosovë ka filluar aktivitetin nga viti 2015, me projekte për përkrahjen e bizneseve të vogla në Kosovë. Qëllimi i Organizatës “ Help “është ofrimi i granteve me vlerë prej 2 mije eurove bizneseve të vogla . Në Vushtrri vjet janë dhënë 44 grante , po kaq do të jepen edhe sivjet .Kontributi i Komunës së Vushtrrisë është 40 mije euro si bashkfinancim, dhe 15% i klientit, përfitusëve potencial të granteve" ka thënë Breznica më shumë...

Njoftim-Mbahet mbledhja e Kuvendit Komunal
20 janar 2017
 Në bazë të nenit 43.1 të Ligjit Nr.03/L-040 për Vetëqeverisjen Lokale, nenit 45.1 të Statutit të Komunës së Vushtrrisë dhe nenit 6.3 të Rregullores për Punën e Kuvendit, më 26 janar 2017 (e enjte) me fillim në ora 10:00 mbahet mbledhja e Kuvendit komunal. Mbledhja do të mbahet në Sallën e Kuvendit të Komunës në Vushtrri. Për këtë mbledhje propozohet ky:

R E N D      D I T E

1. Shqyrtimi dhe aprovimi i procesverbalit nga mbledhja e kaluar;
2. Shqyrtimi i Informatës për punën e Kuvendit të Komunës për vitin 2016;
3. Shqyrtimi i Raportit tremujor për të hyrat, shpenzimet buxhetore si dhe realizimin e investimeve kapitale;
4. Shqyrtimi i Draft-Planit të punës së Kryetarit të Komunës;
5. Shqyrtimi i Draft-Planit të punës së kuvendit për vitin 2017 (shqyrtimi i dytë);
6. Shqyrtimi i Propozim-vendimit për aprovimin e listës së subvencioneve për vitin 2017;
7. Shqyrtimi i Informatës lidhur me implementimin e rekomandimeve të Auditorit të Përgjithshëm për pasqyrat financiare 2015;
8. Shqyrtimi i Draft-Planit të veprimit për përmirësimin e shërbimit-Mobiliteti në trafik 2017-2019 ;
9. Shqyrtimi i Propozim-vendimit për ndihmë financiare nga fondi për transfere dhe subvencione;
10. Shqyrtimi i Raportit vjetor për punën e Komitetit për Komunitete;
11. Shqyrtimi i Propozim-vendimit për emërimin e anëtarëve të Komitetit Konsultativ për Persona me Nevoja të Veçanta;
12. Të ndryshme.


më shumë...

 
 

Hyrja


Aplikimi Online


Të drejtat për mbrojtjen e të dhënave personale

Lista e borxheve
 

kallxo.com

Lajmet e fundit

Manifestime kulturore


DitetHasanPrishtina.jpg