Mbledhja e Kuvendit të Komunës | 2014-07-30

MERREN SHUMË VENDIME ME RËNDËSI

Në mbledhjen e Kuvendit të Komunës, që u mbajt nën drejtimin e kryesuesit Nahit Elshani, u debatua për një numër çështjesh me interes për qytetarët e komunës së Rahovecit.

 

Komitetit Komunal për Siguri në Bashkësi, mbajti mbledhjen e tij te radhës | 2014-07-31

Në mbledhjen e Komitetit Komunal për Siguri në Bashkësi ( KKSB) në Rahovec, e mbajtur sot , nën kryesinë e kryetarit Idriz Vehapi, situata e sigurisë në komunën e Rahovecit për tremujorin e fundit është vlerësuar si relativisht e qetë, përkundër asaj, siç thotë kryetari Vehapi, kemi pasur raste të rënda të vrasjes makabre, për çka organet e hetuesisë po punojnë në ndriçimin e rastit të vrasjes, fjalën e ka pasur për vrasjen e Elvis Pistës, si dhe për rastin e fundit që ka ndodhur në fshatin Brestoc të Rahovecit.

 

Komunën e Rahovecit e kanë vizituar një delegacion nga BE | 2014-07-30

Kryetari i komunës së Rahovecit, z. Idriz Vehapi , ka pritur në  takim një delegacion nga bashkimi evropian dhe autoritetin kontraktues për ndërtimin e shkollës fillore “Isa Boletini” në Rahovec.

 

KRYETARI I KOMUNЁS SЁ RAHOVECIT SHTROI IFTAR | 2014-07-27

Për nder të muajit të shenjëtë të Ramazanit Kryetari i Komunës së Rahovecit, z.Idriz Vehapi ka shtruar iftar, të pranishëm në kete iftar perveq kryetarit të komunës së Rahovecit dhe kryetarit të bashkësisë islame në rahovec,  të ftuar ishin edhe kryesuesi i kuvendit komunal, z.Nahit Elshani, drejtorët e drejtorive komunale dhe të gjithë Imamët të cilët shërbejnë në komunën e Rahovecit.

 

Urimi i Kryetarit të Komunës se Rahovecit për Festën e Fitër Bajramit | 2014-07-25

Me rastin e festës së Fitër Bajramit, kam kënaqesin që në emrin tim personal dhe në emër të të gjithë qytetareve të Komunës së Rahovecit të gjithë besimtarëve të besimit  Islam t’ua uroj këtë festë madhështore duke dëshiruar që kjo ditë të jetë ditë feste, gëzimi, solidaritetit, dhe mirëqenies në familjen e çdo besimtari. Le të na shërbejë kjo festë si moment i vetëdijesimit tonë, që ta respektojmë njëri-tjetrin, dinjitetin dhe vlerat e përgjithshme të shoqërisë sonë.

 

Drejtorët e shkollave nënshkruan kontratat e tyre të punës | 2014-07-25

Sot kanë nënshkruar kontrata e tyre të punës drejtoret e shkollave të komunës së Rahovecit, i pranishëm ishte edhe Kryetari i Komunës se Rahovecit z.Idriz Vehapi dhe drejtori i Drejtorisë së Arsimit në Komunën e Rahovecit z.Behar Rama.

 

Thirrje për aplikim | 2014-07-25

Me qëllim të përkrahjes dhe zhvillimit të sektorit të bujqësisë,Drejtoria komunale për Bujqësi Pylltari dhe Zhvillim Rural, shpall  thirrje për aplikim në Grande  për përkrahje të  shoqatave  joqeveritare që veprojnë në sektorin e bujqësisë  dhe të zhvillimit rural.

 

Baki Gashi nga Bratatini i Rahovecit, përdorues i 1000- të i Agrokartelës të TEB Bankës | 2014-07-22

Në ambientin e Kompanisë " Haxhijaha" në Rahovec, sot , u shpërnda Agrokartela e njëmijtë e TEB Bankës në Kosovë, i cili përdorues vjen nga komuna e Rahovecit.

 

U shёnua 21 korriku , 16 vjetori i Epopesë së Rahovecit | 2014-07-22

Pёr nder tё 16 vjetorit tё epopesë sё Rahovecit  Kryetari i komunës sё Rahovecit dhe stafi i tij qeverisës kanë bёrё homazhe dhe kanё vendosur kurora me lule tek përmendoret dhe labidarёt e tё rёnve.

 

Kuvendi Komunal i Rahovecit ka mbajtur mbledhje të jashtëzakonshme | 2014-07-17

Mbahet mbledhje e Jashtëzakonshme e kuvendit komunal te Rahovecit, dhe është rishikuar buxheti i vitit 2013, buxhet me të cilin vepron ende qeveria aktuale komunale në krye me kryetarin, Idriz Vehapi,pasiqë  ai i vitit 2014 nuk është aprovuar.
 

THIRRJE PËR APLIKIM | 2014-07-17

Për Pagesat Direkte për pulat vojëse – prodhimtaria e vezëve

Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural edhe këtë vit do të mbështes fermerët mbarështues të pulave vojse përmes Pagesave Direkte.

 

Kryetari i Komunës së Rahovecit, ka mbajtur debat me qytetar | 2014-07-16

Me date 16 korrik, Komuna e Rahovecit ka mbajtur debat publik me qytetar, ku u prezantua dhe u diskutua arritja e qeverisë komunale gjatë gjashtëmujorit të parë, ndërkaq fillimisht, të pranishmit i njoftoi nënkryetari Xhemajli Haxhimustafa se kryetari është i obliguar që sipas Ligjit për Vetëqeverisje Lokale dhe Statutit komunal, dy herë në vit të mbaj debate me qytetarët.

 

Iniciativa Pozitive organizon iftar me karakter bamirësie | 2014-07-16

Në sallën e madhe të hotelit “Park Plaza”, OJQ “Iniciativa Pozitive” nga Rahoveci, ka organizuar iftar për nder të muajit të shenjtë të Ramazanit, me karakter human, ku me këtë rast është organizuar ankand me shitjen e punive artizanale turke nga druri dhe piktura kaligrafike me teknikën ebru.

 

Nga sot në Rahovec fillon nënshkrimi i peticionit kunder grave të dhunuara gjat luftës në Kosovë | 2014-07-14

Në Rahovec, ashtu si edhe në çdo Komunë të Kosovës filloi nënshkrimi i peticionit kundër grave të dhunuara gjatë luftës, në dy pika, para Qendrës kulturore " Mensur Zyberaj" , " Park Plaza", dhe nëpër të gjitha fshatrat e komunes se Rahovecit, prë të parë nga afër rrjedhen e peticionit, të pranishëm sot ishin edhe  kryetari i komunës, Idriz Vehapi dhe Bordi i Peticionit në krye me Edita Tahiri.